Damer SSL

RESULTATET UNDER SÖNDAGEN HAMNADE I SKUGGAN
2019-01-27 17:37

Trots att vi brukar avhandla matcherna i den ordning de spelades så gör vi denna gång ett undantag. Ett undantag på grund av den olyckliga situationen som uppstod med ungefär fem minuter kvar av helgens andra match mot Västra Mälardalen IB. Totalt blev det tre poäng av sex möjliga under denna helg, en bra utgång av helgen trots allt.

IBK Lund Elit – Västra Mälardalen IB 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

Vi börjar med period ett där bortalaget får en smakstart, när de gör 0-1 efter ungefär två minuter. Men fyra minuter senare är det kvitterat, när Anna Lindell spelar fram en helgdebuterande Anna Hageskog som gör sitt första mål i den svart-gröna tröjan.

Andra perioden inleds med ett boxplay där Västra Mälardalen passar på att återta ledningen. Trots ett femminutersöverläge lyckas vi inte riktigt trycka in bollen.

I tredje perioden är det ställningskrig och chanser skapas åt båda håll. Med fem minuter kvar händer det som ingen vill ska hända, en situation som slog luften ur hela hallen. Ella Hammer faller till marken i svåra smärtor, med ett befarat fotledsbrott alternativt en allvarlig fotledsstukning. Matchen fick tillfälligt avbrytas under vård och i väntan på ambulans. Resterande del av matchen försökte vi, trots omständigheterna, göra något för att vända på det, men tyvärr gick det inte. Vi håller tummarna att det inte var så farligt som först befarat.

Ett skade- och sjukdomsfyllt lag, med åtta spelare borta, kämpade så gott de kunde.

- Vi var lite sega idag, vi har gått runt på få spelare och idag saknade vi i stort sett hela vår tredjekedja, säger Johan Gustafson till Sydsvenskan och fortsätter:

- Det är klart att skadan i slutet också stör rytmen, förutom det faktum att Ella saknades i sig. Det rör sig antingen ett benbrott eller en riktigt rejäl stukning, foten låg fel, konstaterade Gustafson.

Matchfakta: IBK Lund Elit – Västra Mälardalen IB

Poängfördelning:

Anna Hageskog 1+0

Anna Lindell 0+1

IBK Lund Elit – Telge SIBK 3-2 (0-0, 0-2, 3-0)

Helgen skulle inledas med match mot ett av förra säsongens SSL-lag, Telge SIBK.

Den inledande perioden blir mållös, där bortalaget var aningen bättre och skapade några fler farliga situationer.

I den andra perioden händer lite av varje. Två utvisningar mot oss och två mål för Telge. En uppförsbacke inför sista akten hade skapats, men ingen omöjlig sådan.

Tredje perioden hinner bli 46 sekunder gammal när vi reducerar till 1-2 genom Tove Sölve, med assist från Ella Hammer. Bara några minuter senare är det kvitterat i Lunds Idrottshall. Anna Lindell vinner en 50-50-duell och får fram bollen till Cecilia Holgersson, som trycker in bollen. Mindre än tre minuter senare har vi vänt matchen. Klara Engström skjuter från sin backplats och bollen går hela vägen in i mål. Assisten kom från Stephanie Schöld.

En sen vändning gav tre poäng, med bra skotteffektivitet under några minuter.

- Det var jätteviktigt, vi fick en massa energi samtidigt som Telge tappade allt. Vi kunde gjort fler mål, men behöver jobba på effektiviteten, sa Gustafson till Sydsvenskan och fyller i.

- Vi har ett försvarsspel vi kan lita på och en målvakt som håller bollarna utanför. Det känns riktigt bra, avslutar Gustafson med.

Matchfakta: IBK Lund Elit – Telge SIBK