SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Damer SSL

IBK Lund SSL 20/21
Foto: Patrik Palm
Välkommen till lagsidan för IBK Lund Elit Dam!
Kan du tillföra något? Tveka då inte att höra av dig!
 
Huvudtränare: 
Jörgen Hammer
070-815 20 01
 
Assisterande tränare:
Simon Åkesson
076-167 59 68

Malvaktstränare:
Gustav Sundqvist
070-268 41 22
gscm@live.se

 
MÅLVAKT LYFTS UPP FRÅN DE EGNA LEDEN
2022-08-17 15:07
Foto: Patrik Palm

Idag kan vi presentera att föreningen har skrivit ett kontrakt med den unge målvakten Olivia Nilsson. Nilsson som redan under förra säsongen fick känna på SSL-spel, när hon efter halva säsongen flyttades upp från vårt Div.1-lag, kommer nu att husera i Svenska Superligan på heltid. 19-åringen har spelat i föreningen sedan barnsben och blir ännu en i raden av egna produkter som tar steget upp till SSL-laget.

Avtalet är skrivet över två säsonger.

 

 

JOHANNA SPETZ ÄR KLAR FÖR LUND
2022-07-27 15:23
Foto: Idrottsfoto

Idag kan IBK Lund presentera säsongens tredje nyförvärv till vårt damlag i Svenska Superligan. Från Team Thorengruppen ansluter anfallaren Johanna Spetz. Spetz har tre säsonger bakom sig i Thorengruppen i såväl Allsvenskan som Div.1, där hon under föregående säsong noterades för hela 38 poäng på 17 matcher. 22-åringen har sedan tidigare flertalet säsonger i Allsvenskan med sin moderklubb, och kommande säsongs seriekollega, Åkersberga.

Avtalet är skrivet över två säsonger.

 

EBBA JOHNSON ÄR KLAR FÖR LUND
2022-07-05 18:53
Foto: Patrik Palm | patrikpalm.myportfolio.com

IBK Lund har idag glädjen att presentera säsongens andra nyförvärv för vårt damlag i Svenska Superligan. Från kommande säsongs seriekollega FBC Kalmarsund ansluter backen Ebba Johnson. Johnson har tre säsonger bakom sig i Allsvenskan med Kalmarsund och var i våras delaktig i deras avancemang till SSL. 20-åringen svarade föregående säsong för 11 poäng på 24 matcher i Allsvenskan och kvalet till Svenska Superligan.

Avtalet är skrivet över två säsonger.

 

 

MINNA KARLSSON STANNAR I LUND
2022-06-23 14:36
Foto: Patrik Palm | patrikpalm.myportfolio.com

Idag kan IBK Lund meddela att föreningen har skrivit ett nytt avtal med den U19-landslagsmeriterade anfallaren Minna Karlsson. Karlsson, som är egen produkt, tog Svenska Superligan med storm när hon under debutsäsongen stod för 27 poäng på 24 matcher och därmed vann den interna poängligan. Detta följdes upp med 28 poäng på 25 matcher under föregående säsong.

Avtalet är skrivet över kommande säsong med option på ytterligare en säsong.

 

ELLINOR FALCK ÄR KLAR FÖR LUND
2022-05-30 15:38
Foto: Patrik Palm | patrikpalm.myportfolio.com

Idag kan IBK Lund glädjande meddela att föreningen har gjort klart med säsongens första nyförvärv till vårt damlag i Svenska Superligan. Från Division 1-laget FBC Lerum ansluter lovande Ellinor Falck, född 2003. 18-åringen kommer från en stark säsong där hon producerade hela 37 poäng på 18 matcher i Div.1 och 7 poäng på 4 matcher i kvalet till Allsvenskan. Utöver detta spelade Falck även en stor roll för sitt Lerum i Juniorallsvenskan, playoff och Innebandyfesten.

Avtalet är skrivet över två säsonger.

BERG FÖRLÄNGER MED MODERKLUBBEN
2022-05-25 15:39
Foto: Patrik Palm | patrikpalm.myportfolio.com

Idag är IBK Lund stolta över att meddela att vi har skrivit ett nytt avtal med den egna produkten Amanda Berg. Berg är en av många i Lund som visar att det går att ta sig hela vägen från ungdomslag upp till högsta nivå. 18-åringen flyttades upp i mitten av säsongen 2020/2021 och har sedan växt in i SSL-kostymen på ett bra sätt.

Avtalet är skrivet över kommande säsong med option på ytterligare en säsong.

ANNA NILSSON STANNAR I LUND
2022-05-20 16:11
Foto: Patrik Palm | patrikpalm.myportfolio.com

Idag kan IBK Lund glädjande meddela att vi har skrivit ett nytt avtal med Anna Nilsson. Nilsson går med det in på sin tredje säsong i föreningen och Svenska Superligan, sedan hon kom från seriekollegan Malmö FBC inför säsongen 2020/2021. 23-åringen har varit starkt bidragande till lagets framgångar med sina 49 poäng på 51 SSL-matcher de senaste två säsongerna.

Avtalet är skrivet över kommande säsong med option på ytterligare en säsong.

HEANDER ÄR UTTAGEN TILL U19-LANDSLAGET
2022-05-06 12:23
Foto: Patrik Palm
I veckan presenterades den U19-landslagstrupp för damer som den 19-22 maj genomför ett läger inför U19-VM i Polen i höst. Under lägret kommer det även att spelas landskamper mot Finland. I truppen är Lunds Emma Heander en av 25 uttagna spelare.
Stort grattis Emma och lycka till!
 
Läs mer om samlingen och se truppen i sin helhet HÄR
 
 
 
 
Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvrig
IBK Lund
LEDARSTABSFÖRÄNDRINGAR I DAM SSL
2022-01-22 21:37
Foto: Idrottsfoto & Patrik Palm

I måndags genomfördes vissa förändringar i ledarstaben för Dam SSL. Aron Olsson, som under säsongen har agerat assisterande tränare, valde då att lämna sitt uppdrag. Detta då den tid och det engagemang som krävs inte klaffade med hans privatliv.

 

Olsson kommer, från och med nästa vecka, stärka upp ledarstaben och organisationen runt föreningens Div.1-lag på damsidan under resterande del av säsongen. Parallellt kommer han fortsätta sitt uppdrag i föreningens Div.2-lag på damsidan.

 

Vi tackar Aron Olsson för all den tid och det engagemang han har lagt ner under säsongen i SSL-laget och önskar honom lycka till med sitt nya uppdrag i föreningen.

 

 

Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund

EMMA ANDERSSON ÄR KLAR FÖR LUND
2021-09-10 14:54
Foto: Patrik Palm

Idag har vi glädjen över att presentera säsongens femte nyförvärv för vårt SSL-lag. Från Allsvenskan och Växjö IBK ansluter Emma Andersson. Andersson har de senaste säsongerna varit en viktig kugge för småländskorna i såväl kvalet upp till Allsvenskan, som deras två säsonger i Allsvenskan. Hon har starka säsonger bakom sig poängmässigt som back och har under försäsongen stått för två poäng på tre matcher i Svenska Cupen.

Avtalet är skrivet över tre säsonger.

STARKA RESULTAT I HELGENS FÖRSÄSONGSTURNERING
2021-08-24 15:57
Foto: Patrik Palm / Ludvig Nilsson

I helgen var Dam SSL i Västerås för att spela Västerås Floorball Cup. En försäsongsturnering för lag i Svenska Superligan. Sex lag, indelade i två grupper, spelade om turneringssegern. För Lunds del stod IK Sirius FBC och Endre IF som motståndare i gruppspelet.

MINNA KARLSSON ÄR UTTAGEN TILL U19-VM
2021-08-20 14:18
Foto: Patrik Palm

Den svenska U19-damlandslagstruppen, som ska spela det historiska första U19-VM på hemmaplan i Uppsala, är uttagen. Mellan den 1-5 september står IFU Arena värd för U19-VM för damer, där Sverige har chans på det fjärde raka VM-guldet. IBK Lund är väldigt stolta över att Minna Karlsson, till vardags i vårt SSL-lag, är en av tjugo spelare som är uttagna till mästerskapet. 

U19-VM skulle ha avgjorts i maj förra året, men på grund av COVID-19 har det blivit uppskjutet till hösten 2021.

IBK Lund vill rikta ett stort grattis till Minna Karlsson för landslagsplatsen och önska laget stort lycka till under mästerskapet.

NELLIE KARLSSON ÄR KLAR FÖR LUND
2021-07-09 14:00
Foto: Barometern & Ölandsbladet

Idag är vi glada över att kunna presentera säsongens fjärde nyförvärv för vårt SSL-lag. Från Kalmarsund ansluter backen Nellie Karlsson. Karlsson är bördig från Slätafly och Torsås, men har de senaste fem säsongerna huserat i SSL, Allsvenskan och Div.1 med Kalmarsund. Den 21-åriga försvararen väljer nu att göra ett miljöombyte och testa på spel i Svenska Superligan med Lund.

Avtalet är skrivet över två säsonger.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
BILDBESTÄLLNINGAR FRÅN FOTOGRAFERING