KÖP DITT GULDKORT - SE ALLA SENIORMATCHER LIVE
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda

Välkomna till IBK Lund JAS hemsida säsong 2023-2024
 
Välkomna till IBK Lund JAS Herr!
 
Känner du att du vill satsa på din innebandy i ett JAS-lag med hög ambition?
Tveka inte att höra av dig!
 
IBK Lunds Akademi består av fyra lag: HJ18, JAS, H3 & H2.
 Av JAS-truppens spelare spelar 2 st i Allsvenskan, de flesta i div 2 och någon enstaka spelare kommer att spela i div 3.
 
 
Huvudtränare: Kommer strax
Assisterande tränare: Anton Dik
 
Har du frågor eller vill provträna? Kontakta sportchef på herrsidan Christer Sölve på
telefon +46 706 78 31 96 eller på mail: christer@solve.se.
 
 
 
Öppna provträningar för IBK Lund Herr – HA/H2/HJAS
2024-04-15 21:06
Foto #PeoHedin, #PatrikPalm & #JimmyPalm DM Guld HA och HJAS samt H2

Sugen på att spela i en av Sveriges största innebandyklubbar och följa med oss på resan?
IBK Lund - Herrar Allsvenskan (sportadmin.se)

 

Kontakt: christer@solve.se; 070-6783196

Skånemästare – härlig avslutning för Skånes bästa JAS-herrlag
2024-04-08 19:54
Foto: PO Hedin

En fantastisk säsong avslutades på bästa sätt för IBK Lund HJAS.

Skånemästare, bästa skånelag i JAS serien och seger i Storvretacupen som pricken över i.

 

Sugen på att följa med på resan? 

IBK Lund - Herrar Allsvenskan (sportadmin.se)

 

Skånemästare, hur gick det till:

HerrJAS vann guld i Storvretacupen!
2024-01-17 01:08

Annandag jul klev HerrJAS (12 utespelare och 2 mv) på X2000 för resa till Uppsala och världens största innebandyturnering, Storvretacupen.

 

Ett bättre alternativ än Gothia Cup denna gång då det var ett mycket starkare startfält och dessutom en bättre tidpunkt. Syftet var i första hand att få ihop gruppen ännu mer efter en höst där prestationerna varierat ganska mycket.

 

Vi ankom till ett kallt och vintrigt Uppsala runt 17-tiden och checkade in på Scandic Uplandia, praktiskt beläget mitt i city. Efter att ha packat upp och gjort i ordning i sina dubbelrum gick vi till närbelägna O´Learys för att äta middag och titta på fotboll.

 

Cupen drog igång för vår del kl 12.35 på onsdagen då vi ställdes mot RA19. Detta lag förlorade vi mot under JAS Elit Cup i Örebro i augusti och de leder sin JAS-grupp i Stockholm. Efter tidigt underläge med både 1-0 och 2-1 lyckades vi vända matchen, klart rättvist, genom två fina kontringar. Vinst 3-2 och en skön start på turneringen. I andra matchen ställdes vi mot gruppens på förhand svagaste lag, Tungelsta. Den känslan visade sig vara rätt och vi vann med 8-1 utan att förta oss nämnvärt. Full pott första dagen var skönt att ta med sig på bussen tillbaka till hotellet.

 

Torsdagens spel inleddes för vår del med en gruppfinal mot IK Sirius. Detta blev en tuff match mot väldigt fysiska och snabba motståndare.

Efter en mållös förstaperiod växte vi in i tempot och fick med oss 1-0 i powerplay. Sirius kvitterade så småningom till 1-1 och resten av matchen blev märklig. Det oavgjorda resultatet innebar nämligen att båda lagen skulle gå till A-slutspel, med Lund som gruppetta. Slutet på matchen blev därför väldigt avvaktande med två nöjda lag där ingen ville riskera någonting. Tråkigt för publiken men så är idrotten ibland.

 

Som gruppetta var vi nu klara för åttondelsfinal på torsdagskvällen mot Offensiv Lidingö. Dom blev tvåa i sin grupp bakom Djurgården efter två vinster och en förlust. Sent i första perioden tog vi ledningen med 1-0 efter en snygg frislagsvariant. Vi kontrollerade matchen på ett bra sätt och efter halva andra perioden gjorde vi också 2-0 på en kontring. Men, kort därefter reducerade Lidingö och matchen avslutades dessutom med att vi drog på oss två (omdiskuterade…) utvisningar. Vi tvingades därför spela de sista fyra minuterna i numerärt underläge. Vi spelade dock väldigt lugnt och disciplinerat och vann med 2-1, kvartsfinalplatsen var säkrad.

 

I denna kvartsfinal ställdes vi på fredagsmorgonen mot ett väldigt bra Västerås. I en mycket händelserik match hamnade vi i underläge både med 1-0 och 2-1. Trots detta vände vi till ledning 3-2, bara för att tappa igen till underläge 3-4. Detta hade kunnat knäcka vilket lag som helst, men denna match symboliserade hela turneringen för vår del. Vi var hela tiden oerhört lugna och tålmodiga och fortsatte att tro på oss själva och vårt spel. Det gjorde att vi höll oss kalla och lyckades, efter några riktigt fina mål, vända tillbaka till seger med 5-4. Vi var i semifinal!

 

Att vi skulle gå så långt hade vi inte vågat hoppas på förhand, även om vi visste att vi är riktigt bra när det klaffar för oss. Vi ställdes mot Gävle som besegrat ett så bra lag som IS Saga i gruppspelet och sen slagit ut både Värmdö och Väsby.

Med våra tolv utespelare borde vi vara slitna nu men det märktes inte på planen. Redan efter några minuter av semifinalen kände vi alla att vi var bättre än Gävle och det gav extra energi till laget. Därför var det riktigt tungt att återigen hamna i underläge, denna gång med 2-0. Men vi kände som sagt att vi ändå var spelmässigt bättre och vi dominerade bollinnehavet klart och skapade flest chanser. Till slut kom också utdelningen genom att vi gjorde fyra raka mål varav två i powerplay. Kanske slappnade vi av efter detta, för på bara några sekunder gjorde Gävle två mål och helt plötsligt var det 4-4. I detta läge infann sig för första gången en viss panik, i alla fall hos mig i båset. Skulle vi tappa detta trots vårt spelmässiga övertag? Hade killarna börjat tänka på finalen för tidigt?

Ja mest troligt var det så, men återigen visade vi upp en fantastisk moral. Med fyra minuter kvar av matchen jobbade vi till oss ett powerplay som vi utnyttjade på bästa sätt då vi stänkte dit 5-4. Det skulle såklart inte vara slut på dramatiken där. När endast en minut återstod var det istället vi som drabbades av en utvisning och tvingades därför avsluta matchen i spel 4 mot 6 när Gävle tog ut sin målvakt.

Vi kämpade heroiskt i boxen, täckte massor av skott och lyckades hålla undan. Seger med 5-4 och vi var klara för final!

 

Efter några timmars vila och mat var det alltså dags att spela final i världens största innebandyturnering, helt otroligt. Det är klart att vi alltid spelar för att vinna men detta hade vi inte riktigt räknat med, det var till och med så att två spelare (vår lagkapten och hans bror) hade ett flyg att passa på Arlanda med destination skidsemester. Vi skulle alltså spela finalen med bara tio utespelare och utan vår främste målskytt.

 

I finalen ställdes vi mot ett Djurgården som imponerat stort genom hela turneringen med 6 raka vinster och 29-9 i målskillnad. Det var dock inget som spelarna lade någon större vikt vid, dom gick in avslappnade och inspirerade utan något att förlora.

Detta märktes också i spelet där vi försvarade väldigt tryggt och bra, Djurgården kom ingenstans och blev lite frustrerade. När sen vår målvakt gjorde turneringens räddning vid ställningen 0-0 så angav det tonen för resten av matchen. Vi spelade hela tiden med stort självförtroende men det dröjde till en bit in i andra perioden innan vi tog ledningen med 1-0. Detta följdes upp av ytterligare två fina mål fram till ledning 3-0. Med fyra minuter kvar tog Djurgården ut sin målvakt för att spela 6 mot 5, detta resulterade dock i att de tappade bollen och vi kunde rulla in 4-0 i tomt mål. I och för sig så lyckades de reducera till 4-1 men då svarade vi direkt med att göra även 5-1 i tomt mål och segern var säkrad.

 

Där stod vi alltså som vinnare av Storvretacupen och fick höja pokalen inför en välfylld IFU Arena, en helt otrolig prestation av laget.

Efter ett kort firande hade vi bråttom till tåget, och på den långa tågresan hem var det ett gäng nöjda, stolta och trötta spelare och ledare som nog hade svårt att ta in vad vi faktiskt gjort. Jag tittar fortfarande på pokalen här hemma ibland och det är samma overkliga känsla varje gång.

 

Uppsalaresan blev en stor succé för laget och nu tar vi med oss alla dessa positiva känslor och ska göra en riktigt bra andra halva av säsongen.

 

Målet är glasklart:

Vi ska återvända till Uppsala i slutet av april när det är dags för SM-slutspel!   

 

/Robert Göransson

ROBERT GÖRANSSON FÅR EN NY UTÖKAD ROLL
2023-04-29 17:45
Foto: IBK Lund

Det är med stor glädje vi kan meddela att Robert Göransson fortsätter som tränare och ledare i klubben på herrsidan. Efter en lyckad förstasäsong som tränare för klubbens Juniorallsvenska herrlag kommer Göransson nu att ta ett utökat ansvar. Detta då han till kommande säsong kommer att vara huvudtränare för vårt Juniorallsvenska herrlag samt vårt herrlag i Div.2. Robert stöttade upp Div.2-laget under slutdelen av den nyss avslutade säsongen, något som gör att inkörningsperioden minskar.

Det nya avtalet är skrivet över de kommande två säsongerna.

Skånemästerskapen 2023
2023-04-24 05:24

När tävlingssäsongen 2022-2023 sista matcher spelades förra helgen tog även juniortiden för våra spelare födda 2004 slut. Vi tackar Elias Fridh, Filip Ahnfelt, Simon Anderssson, Rahil Hussain (ej med på fotot) och Cevin Ivarsson (ej med på fotot) för en bra insats under den gångna säsongen. 

 

Vi avslutade säsongen med Skånemästerskapen där vi kunde ställa upp med ett JAS (grupp A) och ett HJ18 lag (grupp B). 

 

I gruppspelet lyckades vi att stå upp för favoritskapet och gick segrande ur gruppen med idel vinster. Spelmässigt blandade vi dock våra prestationer med en del mindre bra beslut med stundtals väldigt fint spel.

 

Efter lördagens gruppspel väntade så semifinal mot 2:an i Grupp B, Helsingborg under söndagen. Vi gick segrande ur en jämn och tät kamp trots att vi inte kom upp i den nivå vi strävade efter. 

 

I finalen fick vi möta Grupp B:s favorit, Munka-Ljungby. En förening vi brukar ha täta och jämna kamper mot. Mycket riktigt så blev det en tät tillställning med jämna och täta närkamper och fin innebandy. Matchen gick till sudden där Munka-Ljungby lyckades få in en avgörande boll. 

 

Vi är lite extra nöjda med att vi gick genom SkM med 100%-ig utdelning i PP och i 6 mot 5. 

 

Vi tackar arrangören för ett bra spelschema i en härlig hall. Önskvärt hade varit om nästa års arrangör tog lärdom av Munka-Ljungbys "matlådor" som erbjöds under regionslutspelet för P16 tidigare under säsongen. Den "mat" som erbjöds på plats var lite begränsad.

 

Vi tackar även vår coach Robert "Rubbe" Göransson som stundtals haft en omänsklig belastning  då han coachat H2, JAS, HJ18, P16 och vikarierat i H3 vid några tillfällen den gångna säsongen.

 

Nu satsar vi för kommande säsong då några nya spelare ska ersätta våra 04:or och några fler ledare strömmar till våra lag.

 

Träningssäsongen är inte över riktigt än, är DU nyfiken på att bli en del av IBK Lunds JAS-gäng? Gör som många andra killar födda 2005, 2006 och yngre har gjort de senaste veckorna. Kom och provträna med oss nu innan träningssäsongen är över. 

 

Hör av dig till headcoach: Rubbe 0733-224511 eller robertgoransson3@gmail.com

Skånemästerskapen P16
2023-03-26 07:36

Lördagen den 25:e mars 2023 stod Åstorp/Kvidinge IBS värd för Skånemästerskapen P16 i den nybyggda Arena Åstorp (invigd i augusti 2022). Skånemästerskapet bestod i år av en rak serie med fem lag där ettan och tvåan i serien skulle mötas i en final. Matcherna spelades i 2 perioder om vardera 15min rullande tid. Matchernas sista minut spelades med effektiv speltid.

 

En utmaning som föräldrar och ledare denna lördag var att få sina tonåringar i speldugligt skick till den första matchen kl. 08:45. Att väcka en tonåring vid 06:00 för att servera frukost, kasta in  denna ungdom i bilen och därefter köra en timme till Åstorp - bara den bedriften är värd en guldmedalj, till föräldern.

 

Väl på plats så pratade vi ledare om att göra jobbet, från matchstart till slutsignal. Försöka spela äckligt disciplinerat i försvaret och fantasifullt i anfallszon. Försvarsmässigt var vi stundtals väldigt täta, 7 insläppta mål på 5 matcher. Anfallsmässigt var vi stundtals väldigt effektiva med 16 gjorda mål på 5 matcher. 

 

I vår första match stod Helsingborg för motståndet. Ett lag vi genom åren alltid haft välspelade, jämna och täta matcher mot, så även denna dag. När slutsignalen ljöd så stod vi som segrare med 2-0.

 

I match 2 stod Malmö FBC för motståndet. Ett desarmerat FBC som saknade några tongivande spelare, tyvärr. Matchen blev inte lika spännande som det brukar bli när vi möts, efter 1 minut och 48 sekunder så hade vi tagit ledningen med 3-0. 1:a perioden lyckades vi hålla koncentrationen uppe i såväl försvarszonen som anfallszonen, 5-0 efter 1:a perioden gjorde att vi i 2:a perioden inte lyckades hålla koncentrationen till 100%.

 

Match 3 - Munka-Ljungby, ett lag och en förening som är känd för sitt fina spel med god spelarutveckling. Dagen till ära fanns även den SSL meriterade 06:an Liam Ahlin med. Roligt att se att han prioriterade sin förening och sitt lag efter att ha spelat kvartsfinal i SSL. Ett bra föredöme för sin förening. Matchen i sig blev lite avslagen, våra spelare kom inte upp i 100% och Munka vilade stundtals några av sina tongivande spelare (Ahlin, Strand och Envall) till finalen (?). 

En gammal sanning är att om man ska förlora någon match så är det i ett gruppspel. Så gjorde även vi. Efter en jämn första period 1-1 så tog Munka en säker 3-1 vinst.

 

Sista gruppspelsmatchen - kniven mot strupen. Vi var tvungen att ta poäng mot hemmalaget Åstorp/Kvidinge IBS för att bli grupptvåa och således gå till final. Med risk för att låta lite osympatisk så blev det inte riktigt någon spännande tillställning. Hade inte målvakten i Åstorp/Kvidinge gjort en så bra match så hade resultattavlan sett annorlunda ut. Wow vilka räddningar han lyckades med. Bara att gratulera. En stabil vinst till oss med 4-0.

 

Sammanfattning av gruppspelet, 3 vinster och en förlust med 13 gjorda mål och 5 insläppa mål. 

 

Final väntade kl. 16:30: Munka-Ljungby -- IBK Lund. 

Vi inleder matchen på ett smått osannolikt sätt. Jag vill påstå att Munka står på hälarna och vi spelar en propaganda innebandy med tätt försvar och ett anfallsspel som kombinerades med tålamod och effektivitet. Vi tar ledningen med 2-0 efter dryga 2 minuters spel - WOW! 

MEN, för det finns alltid ett men. Munka är ett erkänt duktigt lag med en bra moral och många duktiga spelare. När vår koncentration inte var 100% så lyckas de att reducera med 51 sekunder kvar av 1:a perioden. Jag kan erkänna att det "sög" som ungdomarna utrycker sig.

2:a och sista perioden av finalen blev inte mindre spännande när Munka kvitterar efter 5:15. Där och då börjar nerverna komma hos spelarena i allmänhet och föräldrar i synnerhet. Ska vi falla på målsnöret igen. Grabbarna krigar för ett ledningsmål och efter 11:28 lyckas vi hänga upp den ihåliga bollen i första krysset. Matchens sista minuter blir en nervpers då vi försvarar oss för "hela vårt jävla liv". Vi får dessutom en utvisning i matchens slutskede, Munka har tagit ut målvakten och har erkänt duktiga skyttar.

 

MEN för det finns alltid ett men - denna dagen var grabbarnas, det gick hela vägen denna gång. En sista gång för killarna som är födda 2006. Ett gäng som jag fått hänga med sedan 10 år tillbaka. Ett gäng grabbar jag tröstat när de ramlat och slagit knät, ett gäng grabbar jag knutit skorna på, ett gäng grabbar jag har nattat på en luftmadrass i en skolsal vid någon turnering.... Ett gäng grabbar jag är så otroligt stolt över, med eller utan guldmedalj runt deras halsar. 

 

Äras den som äras bör. 

En eloge till alla föräldrar som stöttat sina ungdomar när det inte gått som önskat. 

En större eloge till alla grabbar, ingen nämnd och ingen glömd, för den tid ni lägger ner på er hobby.

Ett stort tack och en särskild medalj till Robert "Rubbe" Göransson för all den tid, energi och engagemang du lägger ner på killarna. Efter en säsong med lite stolpe ut blev det till slut lite stolpe in. Tusen tack.

 

 

/för P06s räkning D. Grip

 

 

LUND OCH BJÄRRED INLEDER ETT JAS-SAMARBETE PÅ HERRSIDAN
2022-09-23 14:48
Foto: Patrik Palm & Peter Lindblad

Samarbetet ger båda klubbar unika möjligheter att erbjuda våra unga lovande spelare som är på väg upp i senioråldern möjlighet att spela på den nivå där de i dagsläget befinner sig, både som juniorer och i sina första steg som seniorspelare. I den Juniorallsvenska serien får de möjlighet att möta landets bästa juniorlag i serien och i ett eventuellt slutspel i Uppsala i April 2023.

 

 

 

 

JAS Elit Cup i helgen
2022-08-26 10:15

På fredagsförmiddagen steg JAS-laget på tåget mot Örebro för deltagande i JAS Elit Cup. 

Klockan 14 checkar vi in på Clarion Hotel och börjar ladda för premiärmatchen mot Järfälla-Ekerö (17.00).

Gruppspelet fortsätter sedan på lördagen då vi ställs mot AIK 8.50 och Karlstad 12.10.

 

Vi ser framemot att möta riktigt bra motstånd i form av lag vi aldrig tidigare stött på. Vi siktar såklart på att ta oss till A-slutspelet men nu på försäsongen är varje match ett viktigt steg i förberedelserna till seriespelet för vårt unga lag.

 


Tyvärr får vi klara oss utan William Hedin och Cevin Ivarsson som ligger sjuka på hemmaplan. 

 


Med i truppen är följande spelare: 

 

Oscar Rosquist, mv

Måns Prahl, mv

 

KG Askanius Blauert, b

Filip Isacsson, b

Axel Bengtsson, b

Nicolas Nilsson, b

Alexander Linderståhl, b

 

Lukas Hedenfalk, fwd

Olle Grip, fwd

Elias Fridh, fwd

Alexander Stenfeldt, fwd

Filip Ahnfelt, fwd

Albin Andersson, fwd

Melker Nilsson, fwd

August Christensson, fwd

 

Ni följer våra matcher, och cupen i sin helhet på följande sätt:

 

Livesändning:

solidsport.com/jas-elit-cup

 

Spelschema & resultat: https://www.procup.se/cup/cupresclassgroup_skin01.php?ev=35433&lang=SVE

 

 

 

Måns Prahl förstärker i kassen!
2022-07-04 14:39

Säsongens tredje nyförvärv är på målvaktssidan då Måns Prahl ansluter från Skurups IBK.

Måns, född 2005, är en placeringssäker målvakt med fina reflexer som blir ett bra tillskott till befintliga målvaktsteamet. 

 

Välkommen till IBK Lund!

 

 

Alexander Stenfeldt till IBK Lund!
2022-07-04 14:20

Nyförvärv nummer 2 kommer från Skurups IBK och heter Alexander Stenfeldt.

Alexander, född 2005, är en rightfattad forward med bra speed och ett fint skott.

 

Han kommer närmast från Skurups IBK där han under den gångna säsongen gjorde 23 poäng (14+9) på 32 matcher på juniornivå. Han spelade också till sig en plats i Skånelaget för P05 och står registrerad för 10 matcher på seniornivå i div 2. 

 

Välkommen till IBK Lund!

 

 

Elias Fridh till IBK Lund!
2022-07-04 14:17

Första nyförvärvet att presenteras kommer från Höllviken IBF och heter Elias Fridh.

Elias, född 2004, är en rightfattad vänsterforward med aviga dragningar och ett vasst målsinne.

 

Förra säsonger gjorde han 9 poäng (5+4) på 13 JAS-matcher och 55 poäng (34+21) på 21 Hj18-matcher för Höllviken.

 

Välkommen till IBK Lund!

Ny tränare för JAS-laget
2022-07-04 13:20

IBK Lund har gjort klart med en ny tränare för JAS och Hj18 inför den kommande säsongen.

Robert Göransson, mångårig juniortränare, har valt att skriva på för föreningen.

 

"Rubbe" har tidigare varit bl.a. tränare och sportchef i Malmhaug under många år men kommer närmast från Höllvikens IBF där han under fyra säsonger tränade JAS, P05 och H2. 

Han står för en offensiv och underhållande innebandy med mycket bollinnehav och det ska bli spännande att följa under säsongen. 

 

Välkommen till IBK Lund!

STORTALANG VÄLJER ATT UTVECKLAS TILLSAMMANS MED IBK LUND
2021-08-14 11:24
Foto: IBK Lund

IBK Lund och Bjärreds IBK har idag inlett ett samarbete för att förädla stortalangen William Fogwall och det är med stor glädje vi kan meddela att han är klar för spel i båda föreningarna via en så kallad dubbellicens. I och med avtalet kommer William få möjlighet att möta de bästa spelarna i sin egen ålderskategori och samtidigt växa och utvecklas i tryggheten hemma i Bjärred. Givetvis kommer han också få möjlighet att prova på träning och spel med Lunds Div.1-lag. Men man skall komma ihåg att detta blir Williams första riktiga (p.g.a. Corona) seniorsäsong och det är viktigt med trygghet och speltid i unga år.

Fatpipe Invitation 2021
2021-03-14 11:48
10-12 Sep är det dags för Fatpipe Invitation igen👍

Vi är också klara för spel i höstens Fatpipe Invitation. Roligt att åter blivit inbjudna till Linköping för spel i denna förstklassiga cup.

 

Har du höga ambitioner med din innebandy och vill utvecklas vidare i Lund, en förening som har ett H1-lag med uttalad ambition att ta klivet upp i Allsvenskan, ett H2-lag som etablerade sig i Div 2 förra året och ett JAS-lag som har massor av roliga saker inplanerade nästa säsong - kontakta då vår huvudtränare Pontus Christensson 076-876 95 44

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IBK Lund, 29/05 13:47 
IBK Lund, 05/04 10:22 
IBK Lund, 14/12 12:09 
IBK Lund, 24/08 13:01 
IBK Lund, 05/06 16:16 
IBK Lund, 27/03 14:41 
 
NYHET: ÅTERUPPSTART AV UNGDOMSMOTION
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
VÄRDEGRUNDSPARTNER