SEMSTERSTÄNGT 4/7-24/7
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda

Välkomna till IBK Lund JAS hemsida säsong 2022-2023
 
Välkomna till IBK Lund JAS Herr!
 
Känner du att du vill satsa på din innebandy i ett JAS-lag med hög ambition,
tveka inte att höra av dig!
 
Huvudtränare: Robert Göransson 0733-224511
 
 
 
Säsongsstart i Lerbäckshallen onsdag 18/5!
Möte 17.30-18.30
Innebandy 18.30-20.00
STORTALANG VÄLJER ATT UTVECKLAS TILLSAMMANS MED IBK LUND
2021-08-14 11:24
Foto: IBK Lund

IBK Lund och Bjärreds IBK har idag inlett ett samarbete för att förädla stortalangen William Fogwall och det är med stor glädje vi kan meddela att han är klar för spel i båda föreningarna via en så kallad dubbellicens. I och med avtalet kommer William få möjlighet att möta de bästa spelarna i sin egen ålderskategori och samtidigt växa och utvecklas i tryggheten hemma i Bjärred. Givetvis kommer han också få möjlighet att prova på träning och spel med Lunds Div.1-lag. Men man skall komma ihåg att detta blir Williams första riktiga (p.g.a. Corona) seniorsäsong och det är viktigt med trygghet och speltid i unga år.

Fatpipe Invitation 2021
2021-03-14 11:48
10-12 Sep är det dags för Fatpipe Invitation igen👍

Vi är också klara för spel i höstens Fatpipe Invitation. Roligt att åter blivit inbjudna till Linköping för spel i denna förstklassiga cup.

 

Har du höga ambitioner med din innebandy och vill utvecklas vidare i Lund, en förening som har ett H1-lag med uttalad ambition att ta klivet upp i Allsvenskan, ett H2-lag som etablerade sig i Div 2 förra året och ett JAS-lag som har massor av roliga saker inplanerade nästa säsong - kontakta då vår huvudtränare Pontus Christensson 076-876 95 44

Newbody Floorball Cup Täby/Åkersberga 13-15/8 2021
2021-03-11 12:38
Landets 16 bästa JAS-lag inbjudna

Vi planerar redan för nästa säsong och är klara för denna cup i Täby där vi blivit inbjudna tillsammans med landets bästa JAS-lag. Spännande och roligt att se hur vi står oss där. 🏑💚🖤

Fatpipe Invitation 2020
2020-09-16 16:19
Ännu en superfin insats av laget💚🖤

Fredag 11/9 åkte JAS-laget för tredje året i rad upp till Fatpipe Invitation i Linköping, en cup som blivit något av en tidig höjdpunkt - inte minst nu när match-spelet lyst med sin frånvaro. Vi åkte upp med 14 utespelare och två målvakter - våra nyförvärv Carl Jangemyr och Ville Folkesson - som mest väntade fem(!) fulla 3*20 matcher på två dagar så det gällde att vara förberedda.

Kort lagmöte fredag kväll i foajén på sedvanliga Scandic Väst och därefter in på rummen för förberedelser och tidig sömn - klockan skulle ringa 0600 lördag morgon och match mot en av förhandsfavoriterna, Linköping, väntade 0800 i gamla, men oerhört fina och gedigna, Linköping Sporthall stod som första match på programmet.

Linköping har vi mött flera  gånger men de ställde nu ett nästan nytt lag på banan då de mönstrade meriterade 02 och 03-spelare och dessutom tre vassa fd Ledberg-killar som Skåne stötte på i Sdf-semin i Gävle. Tuffast tänkbara motstånd således. Matchen var mycket välspelad, höll ett högt tempo där Linköping kunde dra ifrån till en tidig 3-0 ledning men vi stressade inte, gott om tid att vända tänkte vi alla på bänken. Jack gjorde 1-3 på Linköpings David Henningsson i kassen, sannolikt Sveriges bästa 03-keeper och hoppet levde. 3-2 på Ossi-retur efter fint upplöp på kanten av Peppe. Surt att 4-2 kom väldigt oturligt men vi körde på och Jönsson drog dit 4-3 i PP och nu hade vi verkligen momentum. Ägde mycket boll och jobbade oss metodiskt mot Linköpings mål. Skotten ven utanför deras kasse, keepern fick verkligen jobba men dessvärre kom vi inte ikapp trots många lägen. Trist med förlust men känslan efter match var trots allt mycket bra då vi verkligen gav Linköping en riktig match - med flyt vinner vi den kände alla.

Ny match 1345 mot nya bekanskapen Djurgården JAS. De hade förlorat 0-10 kvällen innan mot Linköping så viss underskattning infann sig hos killarna trots att vi varnat för just detta. Farten, drivet och skärpan från morgonens batalj fanns inte riktigt utan matchen kom att bli målsnål trots ett stort övertag för Lund, inte minst vad gäller målchanser. Här får killarna inte godkänt då de borde stängt matchen tidigare. Först när ännu ett av våra nyförvärv, rightfattade 05-an Filip Isacsson, tryckte in 3-1 med en handledare kunde bänken börja andas ut. Vi drog ifrån ytterligare efter ett distinkt "Winklie-skott" av Abel och 3 poäng i tabellen var klara.

Vi var klara för kvartsfinal mot gamla bekantingarna, IBK Göteborg, som vi vunnit mot senast i FCH Cup förra säsongen men också åkt ut mot i Prag förra sommaren så respekten fanns och inte minst viljan att åter vinna en avgörande slutspelsmatch. De hade inte riktigt samma manskap nu och vi var dessutom åter på tårna och kunde vinna komfortabelt med 7-0 efter flera fina mål. Tre fulla JAS-matcher en och samma dag. Gissa om pizzorna satt som en smäck kvart i tio på det sköna haket vi ätit på tidigare år i Ryds centrum. Innehavarna skrattade gott åt de mega-hungriga Skåningarna som beställde pizzor så swishen ven i luften...

Semifinal 1230 på söndagen mot nästan helt 02-dominerade Bele Barkaby. Det var nästan som att möta ett riktigt bra seniorlag då de hade fysik, tyngd och teknik. Vi började åter bra, skapade en hel del chanser men bollen ville inte in. Bele lyckades dra dit 1-0 efter ett misslyckat uppspel men här visar man klass då avslutet var kliniskt, rätt upp i första krysset direkt. Bara att se och lära. Vi körde på men nu kunde man skönja viss trötthet då missarna dök upp lite överallt på banan och då blir det svårt att vinna mot såpass duktiga lag. Vi reducerade till 4-1, hade visst momentum  - tog ut målvakten men Bele gjorde 5-1 på straff och sedan 6-1 i öppen bur. Ingen final i år heller men väl semi för tredje året i följd, rätt starkt det också. Bele Barkaby vann sedan hela cupen efter final mot Linköping (6-3) och det är bara att gratulera dem - värdiga vinnare av årets Fatpipe Invitation.

1615 spelade Lund sin femte och sista match och nu stod en av JAS-Sveriges mer kända lag, Strängnäs, på andra sidan. De har värvat in många spelare från bla Nykvarn och vi var beredda på en tuff match för att knipa tredjeplatsen.

De saknade dock några tunga pjäser men även Lund hade ju några ordinarie 02-spelare kvar i Lund så det kanske jämnar ut sig. Först såg det ut som om Lund inte riktigt var sugna på mer bandy då spelet var håglöst, segt och oengagerat. 2-0 Strängnäs kom som ett brev på posten och PC undrade innan han stack iväg för att coacha Lunds Tjej-JAS i sin final om han skulle missa en medaljplats nu eller om hans coach-kollegor kunde väcka sina spelare ur dvalan..

Vi är svårslagna och inte minst Love hade liksom fått nog av det sega spelet och drog igång med rappa löpningar och höjde energinivån rejält när han både sköt och sedan tryckte in sin egen retur fram till 2-1, nu var vi inne i matchen igen. Vi hamnade i nytt underläge, 2-3, men sen fick det vara nog kände alla. Lund drog ifrån till 5-4 och när så Strängnäs tog ut målvakten kunde Jönsson springa in med bollen från mittplan efter lyckad brytning, 6-4 Lund och matchen var vunnen. Skönt att avsluta med vinst inför seriestarten i början av oktober när vi möter topp-tippade Höllviken borta i Halöhallen.

Fullt fokus på träning i olika seniorlag gäller nu, onsdagarna viker vi åt JAS i fina Lerbäckshallen och sen är seriespelet igång...härligt!

Stolta tränare

PC/Gabor och Johan


Summering säsongen 2019-2020
2020-06-06 11:27
Uppladdning i ett kylslaget Linköping Sep 2019
Sista säsongen som pojklag startade i augusti då laget körde igång med rejäl träning vid skolstart. Några hade dessutom redan varit på läger i arenan och alla var riktigt på hugget inför kommande cupspel i september. Vi var återigen inbjudna att spela Fatpipe Invivation i Linköping där vi året innan hade tagit oss till semifinal. 2019 höll turneringen ännu högre nivå där samtliga lag var riktigt bra, alla slog varandra i de olika grupperna. Vi spelade allt bättre genom cupen och var ytterst nära finalen detta år men slogs ut av vinnarlaget Lindås som vände sin final mot favoriten Jönköping. En strålande insats av Lund där man säkrade en topp-4 placering i Sveriges bästa innebandycup.

Några veckor senare spelade vi FCH Cup, en turnering vi aldrig lyckats vinna trots mängder av finaler men i år var det Lunds tur att gå hela vägen efter att ha spelat allt bättre genom hela cupen. Vinst i finalen mot Lindome men höjdpunkten var revanschen mot alltid lika välspelande Göteborg som slog ut oss i Prag några månader tidigare.

Vi gick således in i seriespel med gott självförtroende där vi spelade både JAS samt HJ18 för att samtliga spelare i truppen skulle få speltid tillsammans.

JAS var en ny upplevelse där de flesta motståndarna var både ett och två år äldre generellt men Lund lyckades både vinna och ta poäng mot de flesta lagen. Matchen mot seriesegraren Höllviken hemma extra minnesvärd då Lund vände ett stort underläge, 1-7, till oavgjort 8-8 med mersmak. Riktigt starkt!

Bästa matchen i JAS var dock bortamatchen i december mot seriefavoriten Bjärred där Lund gjorde årets bästa insats. Ledning genom hela matchen och seger 6-4 till sist efter att målvakt Noah stått för sin bästa match under året. Vi spelade in våra 05-or i JAS, lät stommen bestå av 03-or men fick också hjälp av duktiga 01 och 02-spelare som gav laget extra tyngd och kvalité. Sett till förutsättningarna gjorde JAS-laget en riktigt stark säsong, med några bottennapp såklart, men överlag gör man en riktigt bra säsong som bådar mycket gott inför nästa år.

Vi spelade också gruppspel i USM 03 där vi oturligt hamnade i en Småland/Blekinge-grupp då Lund missat anmäla oss i tid. Hursomhelst var det lärorikt och roligt att möta nya motståndare i form av Kalmarsund och inte minst duktiga CL98 som rättvist tog sig till slutspel i Mullsjö. Vi kom inte alls upp i normal nivå men så är det för alla, man måste vara bäst när det gäller.

Vi spelade som sagt också i HJ18-serien och lyckades där vinna samtliga matcher vilket är starkt trots att motståndet kanske inte var lika tufft som vi väntat oss innan seriestart. Man ska hålla ihop laget med fokus och ambition hela året och det är inte alltid så lätt som det kanske verkar utifrån inte minst då de flesta börjat gymnasiet med allt vad det innebär.

Absoluta höjdpunkten i HJ18-serien var bortamatchen mot Lönsboda två dagar innan sportlovet där vi åkte upp den långa färden en mörk torsdagskväll bara för att hamna i ett tidigt 0-3 underläge. Laget samlade sig då på ett fantastiskt sätt och avslutade matchen genom att göra 8 raka mål på det storvuxna och kämpaglada Lönsboda där läktaren var mycket välfylld och hejaropen verkligen hördes under matchen. Detta var idrott när det är som bäst, alla sluter sig samman och bestämmer sig. Alla gör det där lilla extra på banan för varandra, uppoffrande spel och ett rappa passningar/avslut - då vinner man såhär tuffa matcher.

Många i 03-truppen har vunnit samtliga serier man ställt upp i sen man började spela seriespel, en bedrift då det är matchspel över ett helt år man ska prestera på högsta nivå. Killarna vann också tre raka Skånemästerskap, 2016-2017-2018 och man gick alltid långt i de cuper man ställde upp i. Alltid roligt med sportsliga framgångar såklart men det som egentligen betyder något i slutändan är glädjen över att träna tillsammans i vardagen. Att ha rutiner som ger bra kondition, styrka och mental beredskap på allt livet innehåller. Skratten har varit många, nävar har knutits tillsammans på bänken och glädjevrålen efter gjorda mål och vunna matcher bär vi med oss in i nästa fas där JAS-spel är fokus men också seniorspel i både H1 och H2 väntar.

Matchsäsongen avslutades lite abrupt men vi har fortsatt träna utomhus, både tung fys på St Hans backar men framförallt roligt outdoor-spel på Tunaskolans uterink.

Vi kör vidare, Fatpipe JAS väntar i september - om allt drar igång då, men framförallt seriespel i Juniorallsvenskan där vi nu ligger lite mer rätt i ålder detta år, kommer bli hur roligt som helst!💚🖤


Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 10/3 20:00
11 - 2  
Mån 7/3 20:15
7 - 2  
Tor 17/2 19:00
1 - 4  
Ons 9/2 20:00
5 - 1  
Mån 7/2 20:30
4 - 8  
Fre 4/2 20:15
8 - 4  
Sön 16/1 12:45
4 - 3  
Fre 14/1 19:30
1 - 6  
Kommande aktiviteter
Match, Genarp, 23/07 14:00
Match, Munkahallen, 06/08 14:00
Match, Lerbäckshallen A, 07/08 15:00
JAS Elit Cup, Örebro, 26/08 08:00
Nyheter från föreningen
 
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
Kommande livesändningar
Highlights