Herrar Div.2

Herrar Div.2 Skåne

Välkommen till lagsidan för IBK Lund H2

Har du frågor eller vill provträna? Kontakta sportchef på herrsidan Christer Sölve på telefon +46 706 78 31 96 eller på mail christer@solve.se.

Säsongsupptakt!
2022-05-09 07:49

Tisdagen 10/5 drar H2 igång säsongen 2022-2023.

Vi börjar med upptaktsmöte 19:30 i konferanslokalen Lerbäck.

Därefter blir det träning och Innebandy som vanligt i Lerbäckshallen.

Vi kommer sedan köra två gemensamma och minst ett eget pass per vecka under maj och juni.

Intresserad att vara med i vårt fantastiska lag, på eller vid sidan av kontakta i så fall sportchef Christer Sölve.

Christer Sölve

Sportchef IBK Lund Herr

christer@solve.se

+46-(0)70-6783196

NY LEDARSTAB KLAR FÖR HERRAR DIV.2
2020-06-29 16:10
Foto: IBK Lund | Kalle Bergentz t.v. och Joakim Jönsson t.h.

Idag är IBK Lund stolta över att presentera nästa säsongs ledarstab för vårt herrlag i Div.2. Två unga och hungriga tränare ska få vårt nyligen uppflyttade H2-lag att ta nya kliv. Som huvudtränare har föreningen kontrakterat 29-åriga Joakim Jönsson, tidigare spelare i vårt H3-lag. Jönsson har tidigare meriter från att bland annat träna SödraDals P97. Till sin hjälp som assisterande tränare/målvaktstränare har vi lyckats att knyta till oss den 23-åriga Kalle Bergentz. Bergentz som har Lugi IBK som moderklubb har sedan dess testat på spel i Bjärreds IBK och FC Helsingborg. Han kommer senast från ett tränaruppdrag i Bjärreds IBKs P03-lag.

Guld för P02 i Mölndal!
2019-05-04 15:53
Guldgänget efter finalvinsten samt bucklan
Tredje gången gillt! Vi fick revansch efter fjolårets finalförlust genom att klart besegra Karlskoga med 4-1 i finalen. Killarna taggade till och var bäst när det verkligen gällde. Därmed gick vi obesegrade genom hela turneringen som inleddes med gruppspel mot Tillbergs, Mölndal och Pixbo. I A-slutspelet mötte vi norska Ajer, bekant från Gothia, och tog oss äntligen hela vägen till final.

Ett grymt gäng och vi får chans till en upprepning nästa år då turneringen kommer att utökas med HJ18 klass. Stort tack till alla för en härlig helg!
Seriefinal i JAS Herr
2019-02-04 10:56
Ikväll måndag 4/2 så är det en riktig seriefinal för våra JAS-killar som möter FC Helsingborg. Detta är nog årets match här i Skåne för juniorer, då det ställs en hel del rutin på banan i form av ett antal spelare från SSL och ett antal spelare från Div.1 mot varandra.

Kom och stötta IBK Lund ikväll i ISLK-hallen i Lund (Linnégatan) Matchstart 20:30.

Välkomna
Referat: IBK Lund H3 - Lomma FBC H3
Första nollan för säsongen
2018-11-23 12:48
Denna dag så var det tid för hemmamatch i ISLK hallen och motståndet stod Lomma FBC för. Efter den makabra oavgjorda matchen mot IBK Finn så var killarna ordentligt revanschsugna och ville verkligen vinna denna match. Det vi pratade om innan matchen var att vi skulle göra rätt i vårt försvar och inte ta för lätt på uppgiften som fanns framför oss, samt att vi skulle försöka vara mer effektiva i våra avslut.

Första perioden startar i ett ganska makligt tempo för vår del, vi får äga en hel del boll och har några bra kombinationer i det fördröjda anfallet. I försvaret så tar vi jobbet rejält och ger inte Lomma så mycket tid att behandla bollen. Det går ända till 17:15 som det händer något i protokollet och det är vi som drabbas av en utvisning. Denna utvisning håller sig ända till 18:59 då Lomma drabbas av en utvisning och det blir en kort period där vi spelar 4-4. När vi så blir fulltaliga så sätter vi in powerplay och detta resulterar i att vi tar ledningen med 1-0 19:40 in i perioden, detta står sig perioden ut.

Andra perioden startar lite som den första slutade, vi har ett stort övertag när det gäller bollinnehav och vi vågar pressa högre i banan och detta resulterar i att vi gör 2-0 när tiden står på 07:04. Efter målet är det precis som att vi finner oss till rätta och nu får vi mycket mer energi och 11:04 gör vi 3-0. En kort stund därefter får vi chansen att utöka vår ledning genom att vi får en straff med oss, som vi tyvärr missar. Men vad gör det, när man har flytet med sig och 13:02 gör vi så 4-0. Nu är det som att allting går med oss i både försvar och anfall, men 13:30 drabbas vi av en utvisning som vi reder ut ganska komfortabelt. Vi fortsätter efter utvisningen i samma tempo och 19:23 resulterar det i att vi gör 5-0 som står sig perioden ut.

Tredje perioden hinner inte bli gammal förrän vi gör 6-0 och ser man att Lomma är uppgivna i sitt spel och har en stor frustration. Detta tar vi naturligtvis nytta av i att sätta press och vinna tillbaka bollen effektivt. När tiden står på 04:00 så gör vi 7-0 och nu ska det mycket till att Lomma ens ska ha krafter till att komma tillbaka. När sedan tiden står på 09:49 gör vi 8-0 och nu har många spelare en sak i huvudet och det är att vi ska hjälpa Hirche i målet att hålla nollan. Resultatet står sig matchen ut och vår första nolla för säsongen är ett faktum. Slutresultat 8-0 till Lund.

+ Det effektiva försvarsspel vi gör från start till mål.
++ Det anfallsspel vi visar upp genom att både spela uppställt och ha snabba spelvändningar.
+++ Att vi hjälps åt att hålla nollan

Matchens lirare: Filip Hirche
Fre 11/3 19:00