SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda

LUGI och SödraDal planerar för att bli en gemensam innebandyklubb i Lund
Den 26 maj 2014 undertecknade Anders Davidsson (t.v, ordf LUGI innebandyklubb) och Anders Nåfält (t.h, ordf innebandyklubben SödraDal) den avsiktsförklaring som är första steget i en tänkt sammanslagning av de bägge föreningarna. Arbetet som nu pågår med full kraft kring detta är avsett att mynna ut i en ny innebandyförening under 2015 med bas i Lund med omnejd och med en tydlig satsning på både bredd och elit. Vi vill göra en nystart, vilket innebär nytt klubbnamn, nytt emblem och nya match- och profilkläder under en ny, stark och gemensam organisation.

Vi gör denna satsning för att stärka och positionera innebandyn i hela Lunds kommun. Detta innebär att våra ungdomslag i Dalby, S Sandby och i Lunds innerstad och ytterkanter kommer att bedriva sin verksamhet som vanligt, samtidigt som den nya organisationen kommer att ha bättre möjligheter att svara mot krav och önskemål vad gäller ledarresurser, lokaler, utbildning mm. I åldersgrupperna 12-16 år kan vi erbjuda utvecklande samarbeten mellan såväl lag som spelare, med gemensamma utbildningar och inte minst möjlighet till träningar och matchspel i alla åldersgrupper och på olika nivåer.

På seniornivå strävar den nya klubben mot SSL-spel på sikt, men lika stor vikt kommer att läggas vid att kunna erbjuda livslångt idrottande med innebandyspel på motionsnivå och/eller i de lägre divisionerna. En positiv och livskraftig innebandy där klubben just satsar på både bredd och elit är en förutsättning för att vår nya organisation ska bli framgångsrik.

Vi ser ytterligare fördelar i att samla all administration och ekonomi under ett tak. Sammantaget blir den nya klubben en stark faktor i kommunens idrottsliv och vår ambition är att skapa de allra bästa förutsättningarna för att innebandyn ska kunna växa och utvecklas i Lund.

Arbetet med formerna för en sammanslagning kommer att fortgå under sommaren och hösten. Ett genomarbetat förslag kommer sedan att presenteras för respektive förening och beslut om det blir en sammanslagning eller ej kommer att tas vid extra föreningsstämmor i både LUGI och SödraDal under senhösten 2014
 
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
BILDBESTÄLLNINGAR FRÅN FOTOGRAFERING