Herrar Allsvenskan Södra

Seger för IBK Lund med Ola i båset och Hjalmar på plan.
2022-11-29 13:52
Foto #PatrikPalm 2 nygamlingar i Lundatröjan Hjalmar Hjort och Ola Persson

Det blev en efterlängtad 3 poängare för IBK Lund i lördags när Skoghall besegrades med 5-3.

Lund kom till start med nygamla tränaren Ola Persson som ersatte Rickard i veckan.

IBK Lund - Herrar Allsvenskan (sportadmin.se)

Matchen började lite trevande och nervöst från Lunds sida.

Skoghall började bättre och skapade ett antal vassa målchanser men när för dagen säsongsdebuterande Hjalmar Hjort i en spelvändning gör 1-0 efter 7.46 fint framspelad av Elias Persson är vi med i matchen. Dock blir glädjen inte långvarig då Skoghall kvitterar till 1-1 strax därefter.

Andra perioden slutar sedan 0-0 trots 2 PP för Skoghall, massor med chanser och flera ramträffar för bägge lagen. Detta betyder att vi återigen går till pausvila med ställningen 1-1.

Tredje akten blir dock lite mer händelserik. Ola Persson har sin vana trogen vaskat om i kedjorna och går dessutom ner på 2 linor för att få till lite mera.

Lund tror på sin nya gameplan och ångar på ordentligt, trots att Skoghall tillåts ta ledningen redan efter 25 sekunder.

Efter 5.10 får vi se Jesper Mattson göra ett riktigt viljemål när han flygande i luften efter en benkrok vänder in 2-2. Kolla fötterna i följande bildsekvens

Skoghall gör sedan 2-3 i mitten av perioden. Lund hänger dock inte läpp utan fortsätter att skapa lägen och det är inte ologiskt att kvitteringen kommer efter 12 minuter i slutakten genom ett snabbt skott från Hugo Norlund fint framspelad av Tevin Lindqvist. Elvis Holm gör sedan 4-3 efter 15 minuter genom en fin inbrytning och vi ser fram mot en riktig nagelbitare sista fem. Skoghall plockar målvakten, men den alltid defensivt skicklige Rasmus Stoltz kan avgöra matchen med 1.20 kvar att spela med en kylig och behärskad enhands backhand.

Riktigt viktigt för Lund med en seger efter tränarbytet. Extra plus till debuterande Hjalmar Hjort som blev matchens lirare och för dagen duktige målvakten Hugo Prahl. Extra kul också att se spelglädjen och frenesin i Lunds spel.