Historisk DM-final väntar för H1!
2022-01-16 22:53
Drömmål av #25 Tevin Lindqvist | Foto: Patrik Palm

DM-final och drömmål av #25 Tevin Lindqvist.

I onsdags skulle vi försöka skriva historia i Lund genom att ta oss till en final i Skånemästerskapen.

Motståndare för dagen var Höllviken som spelar i Allsvenskan denna säsongen, då de fick ta klivet ner från finrummet i SSL förra säsongen.

Vi har bra koll på Höllviken då vi mötte dem två gånger på försäsongen, där vi fick med oss ett oavgjort resultat samt en 4-6-förlust om jag minns rätt.

Killarna var taggade för uppgiften och känslan var riktigt bra inför matchen. Jag själv som har tränat just Höllviken åtta säsonger och delat många trevliga minnen med laget, samt har många kompisar i föreningen och laget som fortfarande spelar, var det en märklig känsla innan match. Men när den väl är igång så är det tävling och vinna som gäller.

När väl matchen sätter igång får vi en bra start med både ledning 1-0 samt 2-1 och 3-1. Genom två mål av Mattsson och ett från Fogwall. Men innan första perioden är slut står det 3-2 och vi går ut till pausvila med ledning. Spelmässigt har Höllviken haft mycket boll men vi står rätt i försvaret och täcker mycket skott. Vi själva skapar bra lägen både i spelet med boll och i våra kontringar, så känslan var bra efter första perioden.

I starten av andra perioden gör vi 4-2 samt 5-3 genom Linde och Elias. När Tevin bjuder på ett fantastiskt solomål fram till 6-4 så är det en start på en riktigt bra Lundperiod. Vi gör både 7-4 och 8-4 innan perioden är slut genom Mattsson och Nils. Även denna perioden ligger vi rätt och skapar massor i våra omställningar.

Inför tredje perioden har vi i tränarteamet inte så mycket att säga till spelarna mer än att inte stressa upp sig när pressen kommer och vara disciplinerade på egen planhalva. Höllviken gör tyvärr första målet i tredje perioden till 8-5 i en yta som vi hade pratat om innan. Men vad gör det när vi sen springer iväg och gör fem raka mål. Det står 11-5 till oss på tavlan när halva tredje perioden är spelad och Höllviken gör ett sista försök och plockar målvakten. Vi klarar deras 6 mot 5-spel riktigt bra och får också göra sista målet i tom bur med några minuter kvar när vi faststället slutresultatet till 12-5. Våra sista målgörare blir Jack, Hugo x2 och Elvis.  Så för att summera gör vi en riktigt bra insats både defensivt och offensivt, vi har för dagen nio olika målskyttar och rullar på tre lines hela matchen.

Nu ser vi fram emot vilket motstånd det kommer bli i finalen.