Herrar Allsvenskan Södra

6 raka och serieledning!
2020-02-13 22:27

Efter en spelledigt helg senast var det återigen dags för bortamatch under lördagen, men denna gång utanför Skånes gränser när bussen rullade upp till Varberg. 17 spelare, 3 ledare och 2 glada supportrar (utöver de som för egen maskin tog sig till Varberg) åkte norrut med en serieledning hägrandes i bakgrunden. Det var nämligen dags för Pixbo att stå över en omgång och således skulle poäng mot Warberg räcka för att se IBK Lund i div.1-serieledning för första gången på… ja, länge.

Till skillnad från många bortamatcher är det alltid ett nöje att spela i Varbergs Wictory Center, en hall tillägnad innebandy och således med ett golv det inte går att klaga på överhuvudtaget. Till en början märktes det onekligen att det var ett rätt taggat Lund som hade kommit för att spela match. Vi rullade på bra och skapade en mängd chanser i matchens inledning, men tyvärr utan utdelning – om vi bara hade fått in någon boll hade nog matchen sett rätt annorlunda ut. Nu lyckades vi visserligen ta ledningen i slutat av perioden, efter att Periac hittat Hugo Norlund i PP, och hade alltså med oss 1-0 till paus. Andra halvan av perioden hade vi dock haft betydligt svårare att skapa lägen och få tempo i spelet, mycket eftersom ett fåtaligt Warberg spelade smart efter förutsättningarna för dagen – något det fick än bättre effekt av i period 2.

Direkt i andra perioden fick vi ytterligare ett PP, men denna gång var det Warberg som, från ganska dålig vinkel, fick iväg ett jätteskott som gick via kryssribban och in. Någon minut efter målet kom Warberg i en av sina kontringar, men Viktor Norlund var först hem av alla från sin topposition och lyckades bryta krosspassningen – dock med resultatet att den gick i båge över Gustav Sundqvist och in i mål. Med ledning 2-1 var den än mer tydligt att Warberg rullade mycket boll på egen planhalva, med lågt risktagande, för att försöka dra ner tempot och vänta på rätt lägen. De lyckades dock inte skapa särskilt mycket och vi kände inte att det var läge att gå upp i hög press, vilket även bidrog till att vårt eget spel tappade fart och perioden blev ganska avslagen. Med strax under två minuter kvar av perioden lyckades vi dock få till en farlig kontring, i vilken Jesper Mattsson kunde placera in Pontus Sölves passning i öppet mål och vi fick således med oss ett viktigt 2-2-mål till pausvilan.

På grund av svårigheten att få tempo i vårt spel, tog Ola och Martin för första gången på länge beslutet att gå ned på två femmor inför tredje perioden. Warberg spelade visserligen fortfarande väldigt passivt, men med mer speltid kände man sig mer “med i matchen” och vi började återigen spela lite bättre och skapa fler chanser. Det dröjde dock till halvvägs genom perioden innan Hannes Karlsson kunde återge oss ledningen. Därefter behövde Warberg givetvis börja gå hårdare och det öppnades upp betydligt fler möjligheter för oss, men tyvärr utan att vi lyckades sätta det avgörande målet. Istället plockade Warberg målvakten och 18.12 får de iväg ytterligare ett jätteskott – ganska lång uppifrån och nära sargen – och kvitterade matchen. I förlängningen dröjde det sedan enbart 54 sekunder innan Viktor Norlund återigen lyckades lobba in bollen i mål, men denna gång i rätt mål och 2 poäng var ett faktum.

8:e raka utan förlust och IBK Lund i serieledning med 75 % av serien spelad! Nu gäller det enbart för oss att fortsätta gneta på och ta en match i taget, med början på lördag när det äntligen är dags för hemmamatch igen – Fristads GoIF gästar Lerbäckshallen 13.00 och vi vill ta revansch för en neslig förlust under hösten. Välkomna!

Matchens lirare: Gustav Sundqvist tilldelas hjälmen och äran efter att enbart släppt in 3 tämligen otagbara mål och bl.a. bidragit med en sjuk fotparad i slutet av matchen.

Bonusinfo: Med Janne sjuk var Gurra vår enda målvakt i Varberg. Enligt rykten ska dock Kalle Nilsson vara stekhet i målet och var således spelande reservmålvakt, men som tur är (?) lyckades Gurra både stänga igen bakåt och hålla sig skadefri.