Viktig seger i fantastisk derbyfest!
2023-02-21 10:29

IBK Lund – Höllviken IBF 9-6 – Allsvenskan södra

Stekhet start från Lund med 2-0 efter 31 sekunder.
Sedan tar Höllviken över och 3-3 efter första är smickrande för Lundalaget, men sedan 😉

Coach Ola om matchen:

Då var derbyt avklarat mot min gamla klubb Höllviken. Lagen känner väl till bådas styrkor och det var upplagt för en bra drabbning.

I första perioden får vi en riktigt bra start på våra två första byten där vi gör 1 och 2-0 på snygga omställningar.
Sen tar Höllviken över perioden och borde nog leda med 1 eller 2 bollar efter första. Men vi får med oss ett 3-3 resultat.

Inför andra perioden får vi ändra vårt försvarsspel då Höllviken för enkelt spela förbi vår styrning och skapa för mycket när vi kom fel i nästa läge.
Vi går efter det ut i andra perioden och får en bättre träff defensivt. Denna period är jämn men vi är lite mer effektiv och går inför tredje med en ledning 6-5.

Första halvan av tredje perioden gör vi sen 3 mål och vi är riktigt i förarsätet. Höllviken plockar målvakten med 9 min kvar och skapar ett bra tryck mot oss men ett för
dagen offrande 5-6 spel gör att vi bara släpper 1 mål och vi kan gå från matchen med tre viktiga poäng.

Nu väntar ett viktigt möte igen på lördag i Karlstad när vi möter Skoghall på bortaplan.