Damer SSL

ANDRA RAKA SEGERN KOM MOT SÄVSJÖ
2019-11-01 13:56

I söndags begav vi oss upp till Smålands täta skogar för att möta nykomlingen Sävsjö IBK. Med några smålänningar i laget hade vi trots detta någorlunda bra koll på hemmalaget.

Inför matchen handlade det mycket om att våga, spela ut vårt register och att kriga tills orken tog slut.

Matchen inleds på sämsta tänkbara sätt då hemmalaget tar ledningen, när en höjdboll på väg till hörnet plötsligt ändrar riktning i det låga slottet och studsar in. Otur så det skrek om det, men inte skulle vi ge upp redan nu. Kort därefter kvitterar vi genom Minna, något som ger oss den energin till att vi lägger in ytterligare en växel. Efter detta är det helt och hållet vi som styr matchen. Nästa mål skulle dröja nästan exakt tio minuter, när vi tar ledningen för första gången i matchen. Även denna gång är det Minna Karlsson som hänger dit den. I den nittonde minuten duggar målen tätt och inom loppet av 47 sekunder gör vi två mål genom Anna Hageskog och Filippa Philipsson Eriksson.

Första perioden slutar 1-4 till vår fördel.

Andra perioden hinner bli drygt fyra minuter gammal när vi utökar till 1-5, återigen genom Filippa Philipsson Eriksson. Hemmalaget byter samtidigt målvakt, även om jag kan tycka att hon hade gjort en mycket bra insats och räddat Sävsjö från flera baklängesmål. 1-6 gör vi efter åtta minuter genom Ella Hammer och Sävsjö tar efter detta timeout. En och en halv minut senare utökar Minna Karlsson vår ledning till 1-7, något som står sig perioden ut.

I den tredje och sista ordinarie perioden gasar vi på och skapar flera farliga målchanser i varje byte kändes det som. Från minut sju till fjorton görs det tre mål, två av oss och ett från Sävsjö. Eda Dagasan gör sitt första mål för säsongen och Filippa Philipsson Eriksson passar på att fullborda sitt hattrick. Vilket även var hennes första tre mål i den Allsvenska grönsvarta tröjan.

2-9 står sig matchen ut och tre tunga och viktiga poäng åkte med oss hem till Lund.

Det var vid 1-4 som det kändes som att proppen gick ur för hemmalaget.

- När vi fick 1–4 kunde vi slappna av och det märktes också att Sävsjö förlorade sitt självförtroende och tappade i aggressivitet, konstaterade Lundatränaren Johan Gustafson till Sydsvenskan.

Det blev en stor omkastning på spelare när det handlade om att ge speltid till så många som möjligt.

- Vi kunde ändå gjort fler mål, men det var kul att det blev så många som nio ändå, det är inte ofta det händer. Men vårt fokus var att låta alla få spela så mycket som möjligt, menade Johan Gustafson.

Matchfakta: Sävsjö IBK – IBK Lund Elit 2-9 (1-4, 0-3, 1-2)