2018-11-05 22:03
Det blev en tung helg för Dam Elit när Skoghalls IBK och IBK Lockerud Mariestad kom på besök. Två lag som har en utpräglad målsättning att nå SSL-kval.

IBK Lund Elit – Skoghalls IBK 4-9 (0-3, 3-2, 1-4)

Helgens första match skulle spelas mot ett av Allsvenskan Västras bästa lag, Skoghalls IBK. Ett Skoghall som inför säsongen har förstärkt sitt redan duktiga lag med väldigt skickliga spelare, spelare som vi skulle få problem med.

Vi inleder första perioden okej men efter halva första akten börjar Skoghall sätta sin prägel på matchen. Vi hade svårt med deras rörliga och ständiga hotande anfallsspel. Mellan minut tolv till minut arton hinner bortalaget gör tre mål och går till periodpaus med en 0-3-ledning.

Vi inleder andra perioden genom att vara lite hetare än bortalaget. Till följd av detta tar Skoghall timeout efter tolv minuter. Efter timeouten är det vi som gör första målet när Ella Hammer stänker in den på passning av Tove Sölve. Endast fjorton sekunder senare kontrar Skoghall målmässigt och utökar sin ledning till 1-4. Men minuten senare ska vi sätta lite press på bortalaget genom två snabba lag. Det första görs av Anna Lindell på pass av Hilda Hammer efter 16:49. När klockan står på 17:17 är dags för ombytta roller sett till vårt första mål när Ella Hammer denna gång spelar fram Tove Sölve till 3-4. Med lite mer än trettio sekunder kvar lyckas dock Skoghall öka på sin ledning i powerplay och vi går till periodpaus med ett underläge som säger 3-5.

Tredje perioden skulle inte bli så rolig. Efter dryga elva minuter har bortalaget hunnit med att göra tre mål, varav ett i powerplay, och det känns som att luften helt går ur oss. Vi tar timeout men får ingen direkt effekt av det, utan Skoghall kan göra 3-9 efter 12:32. Vi tröstmålar siffrorna till 4-9 två minuter senare när Anna Lindell gör mål på passning av Cecilia Holgersson.

Tung start på helgen, men en stor revanschlusta byggdes upp inför söndagens tuffa match mot anrika IBK Lockerud Mariestad.

Läs huvudtränare Johan Gustafsons kommentar om match på Sydsvenskan

IBK Lund Elit – IBK Lockerud Mariestad 2-4 (0-2, 2-1, 0-1)

Med en tuff lördagsmatch i benen var det ett taggat gäng som samlades på söndagsförmiddagen. På andra sidan väntade IBK Lockerud Mariestad. Ett lag som förra säsongen kvalade till SSL, så det skulle inte bli en enkel uppgift.

Vi fick inte riktigt träff på den inledande akten, varken spel- eller målmässigt. Lockerud kunde göra både 0-1 och 0-2 i mitten på perioden. En tvåmålsuppförsbacke väntade oss därför inför mittenperioden.

I denna period klaffar kugghjulen lite bättre vilket även kom att visa sig på resultattavlan. Vi vinner perioden med 2-1 efter att Minna Karlsson gör två mål med en assist av Tove Sölve. Detta innebar att vi hade 2-3 inför tredje perioden.

Tredje perioden blir mållös fram till den artonde minuten när vi tar timeout för att samla kraft inför en slutforcering. Tyvärr får vi ingen utdelning utan Lockerud kan istället göra 2-4 i tom kasse.

En tung helg resultatmässigt, men samtidigt var det två väldigt bra lag som vi mötte. Vi tar nya tag och kommer tillbaka starkare till nästa match mot Hovslätt.

Minna Karlsson 2-0