Damer SSL

Förstaperioden avgjorde matchen!
2016-02-22 14:22
En av säsongens tuffaste matcher väntade under söndagen, nämligen serieledande Warberg på hemmaplan.
Vi ville spela lågt, utifrån antalet tillgängliga spelare och ligga rätt för att skapa spelvändningar. De första tjugo minuterna är verkligen inte alls bra. Förvisso spelade Warberg bra, men vi agerade som ett flicklag, en total avsaknad av fysiskt spel. Vi stod bokstavligen på hälarna, något som Warberg naturligtvis tackade och tog emot för och ledde med 0-4 efter första perioden.

Periodsnacket var kort, tydligt och spelarna höjde sig markant i andra perioden. Vi spelar 2-2, men deras 6-2-mål i slutminuterna var väldigt tungt och säkert energigivande för dem. Inför tredje flyttade vi fram och satte hög press. Vi får tidig utdelning då Emma A sätter 3-6 och några sekunder senare gör Lisa 4-6. Nu agerar vi istället för att reagera och spelar aggressivt och bra, något som speglar sig i de chanser vi nu radar upp. En Warberg-spelare gör en farlig satsning på Ella och vi får möjligheten i ett 5 minuters-powerplay. Tyvärr krampar spelet här och vi skapade inte mycket. Vi tar timeout för och samla oss, men Warberg sätter 4-7 i boxplay. Dem gör även 4-8 i slutminuten och så slutar matchen.

Är definitivt inte nöjd med första perioden och att vi släpper in två mål i PP under matchen. Men viktigt inför fortsättningen av serien är att vi höjer oss ju längre matchen går. Vi tar med oss de sista två perioderna och är beredda på två bra 60 minutersmatcher.

Tycker Warberg är seriens bästa lag och leder serien välförtjänt. Vi skulle vilja önska dem lycka till i kvalet till SSL. Även om det inte är helt klart än, så ska första-/andraplatsen inte vara några problem att nå.

Emmy, Emma A och Ella som kedja kvitterar ut ett bra betyg idag, ihop med backparet Jessica och Cecilia.

Nästa match är på lördag uppe i Göteborg mot serietrean IBK Göteborg.

LINDQVIST FLYTTAS UPP2023-08-31 13:42
TACK FÖR ER TID2021-01-04 15:20
FYSISK BACK FLYTTAS UPP2020-10-22 15:11
SVAG MATCH GAV EN POÄNG2019-11-27 13:19
STORTALANG VÄLJER LUND2019-07-08 15:35
TUNG HELG FÖR DAM ELIT2018-11-05 22:03
BRA START PÅ SÄSONGEN!2017-09-26 16:27
MÅLVAKT TILL DAM ELIT!2017-09-13 12:22