Seger efter sudden mot Olofströms IBK!
2015-09-21 14:10
Premiär mot en av nykomlingarna Olofström, ett klassiskt Div.1-lag som varit nere och vänt i tvåan, men som nu är tillbaka i finrummet. Ett lag med några riktiga klasspelare och några på tillväxt, men att dem skulle vara hungriga och kämpa in i kaklet visste vi.

Vi har haft bra förberedelser, bra försäsong och bra matcher, där utvecklingskurvan går åt rätt håll hela tiden. Vi hade till denna match Fanny Persson och Erica Mexnell borta.

Första perioden är en period där vi håller i taktpinnen, vi spelar stabilt bakåt och hotar med bra lägen framåt. Bra aggressivitet och bra både bakåt och framåt, vilket genererar en 3-0 ledning efter mål av Ella Hammer, Lisa Stellansdottir och Hanna Johansson.
Inför andra perioden pratar vi om att vi ska fortsätta spela som i första. Vi gör lite korrigeringar i uppspelen, men i övrigt ville vi bara trumma på.
Fattar inte riktigt vad som händer. Vi verkar tro att detta löser sig, då vårt aggressiva spel är som bortblåst. Vi gör inte detaljerna till 100% och då vinner man inga perioder i Div.1 Södra. Olofström går upp till 3-2 men i slutsekunderna stänker Emma Rosén påpassligt in 4-2.
Inför tredje perioden ger vi spelarna ett enkelt budskap, tillbaka till ett aggressivare spel, lugnt och metodiskt framåt, så kommer vi mala ner dem. Olofström reducerar efter några sekunder in i perioden, ett märkligt skott/lobb från fickan så 4-3 direkt. Nu skärper vi oss och sätter fart på både händer och fötter, spelar snabbt och tvingar dem till oschyssta metoder. Detta resulterar i två PP där Jessica Jensen, några sekunder efter Olofström blir fulltaliga, med fortsatt tryck på deras box, trycker in bollen i mål. Det andra kommer från Emma Roséns klubba, så 6-3 på tavlan med drygt sju minuter kvar. Vi drabbas kort därefter utav två utvisningar, som ger dem spel i fem mot tre ett tag, där man också lyckas reducera till 6-4. Inom loppet av mindre en minut släpper vi sen två mål med några minuter kvar. Vi tar timeout och sätter total press vilket ger oss bl.a. två öppna målchanser, men vi har inte marginalerna med oss och matchen slutar 6-6. Bara sekunder in i sudden sätter sedan Emma Rosen 7-6, vilket ger oss extrapoängen.

Vi är ruggigt besvikna att vi inte stänger matchen. Vi har flera möjligheter till det och denna match borde vi vunnit med några bollars marginal. En riktig dyrköpt läxa, man kan inte slappna av mot något lag i denna serie och det förutsätter jag vi lärt oss idag. Kostade en poäng tyvärr. Riktigt bra PP och starkt av Emma Rosen att sätta tre mål, men gillar inte att vi ger bort en poäng.