Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda

P00 - En andraplats i Röda Cupen
2016-02-09 09:15
Den 5 Februari hoppade 17 förväntansfulla killar i bilarna, för att åka till Kungälv och spela Röda Cupen. Det skulle bli 6 matcher under helgen.
Första matchen var redan kl.19:00 på fredagskvällen mot Lerum och det var ett gäng stela, men framförallt nervösa killar som äntrade planen.

Killarna inledde dock mycket bra och gjorde 1-0 ganska tidigt. Men Lerum kvitterade och då började det bli riktigt krampaktigt, med massor av individuella misstag. Vi kommer igång lite bättre ju längre matchen lider, men deras målvakt gör en mycket bra insats och matchen slutar 3-3. Ingen katastrof, men besvikna killar då de kände att de var mycket bättre än Lerum och borde vunnit enkelt.

Efter matchen var det sen middag och sedan avfärd till hotellet(!). Detta var en ny upplevelse; att få sova i en riktig säng och inte behöva ligga på en luftmadrass i samma rum som resten av laget kändes lyxigt!

Lördag morgon inleds med en stadig hotellfrukost och sedan bar det iväg till första matchen kl.10:00 mot Myggenäs. Killarna var nu på mycket bättre spelhumör och vann enkelt med 9-0.
Nästa match var kl.14:00 mot Marstrand. Killarna var fortsatt fokuserade och kontrollerade matchen ganska enkelt. Vinst 6-3.
Lördagens sista match startade kl.18:00 mot Herrestads 01:or. På pappret en enkel match men vi var lite oroliga för att killarna skulle underskatta motståndaren. Så blev det emellertid inte och killarna vann enkelt med 8-2.
Lördagen slutade därmed med 3 klara segrar, härligt!

Söndag förmiddag och "gruppfinal" mot Backadalen kl.11:30. Backadalen är ett av de absolut skarpaste lagen i Göteborgsområdet och har ett par fantastiskt duktiga och tekniska spelare. De var t.ex. i kvartsfinal på Gothia, där de var
väldigt nära att vinna över Jönköping (som blev 2:a, slagna av Vöikers i finalen).

Backadalen hade vunnit alla sina matcher, så vi var tvungna att vinna för att gå till final. En tuff uppgift? Nejdå! Killarna var 100% fokuserade och gav aldrig Backadalen en chans. 1-0 efter 42 sekunder, 3-1 efter första perioden och till slut 4-1 när slutsignalen ljöd. Siffrorna borde t.o.m. varit större, för killarna var minst ett nummer större än Backadalen, både som lag och
individuellt.

Nu väntade final, kul! Motståndare: Bankeryd. Bankeryd är ett mycket duktigt lag som bl.a. höll på att slå ut Vöikers i kvartsfinalen i Gothia (de ledde med 5-2 men förlorade med 5-7 till slut).

Finalen inleddes med riktigt bra spel från IBK Lund och vi skapar mängder med riktigt bra lägen. Men tyvärr ville inte bollen trilla in och då sker det som ofta händer när man inte får utdelning för sitt fina spel: vi släpper in ett par s.k. "skitmål". Efter första perioden står det 2-0 till Bankeryd.
2:a perioden inleds på samma sätt som 1:a med bra spel och efter drygt 4 minuter reducerar vi till 2-1. Känns riktigt bra nu! Men tyvärr så går det inte mer än en dryg minut, förrän Bankeryd utökar till 3-1. Nedslagna miner på bänken och depp! Killarna fortsätter dock att skapa massor med chanser och det känns ändå som att vi ska kunna fixa detta. Men bollen vill inte in och med drygt 3 minuter kvar av matchen åker vi på en utvisning. Bankeryd utnyttjar överläget och utökar till 4-1. Ridå... Tränarna coachar stenhårt och killarna spelar de sista minuterna med målvakten på bänken. Tyvärr fortsätter ineffektiviteten framåt och Bankeryd kan dessutom rulla in en
boll i tom kasse när det är 9 sekunder kvar. Bara att gratulera Bankeryd till vinsten; de var betydligt mer effektiva än oss denna dag.

Om vi ska summera helgen så är det ändå väldigt mycket positiva saker vi tar med oss. Framför allt var det kul att höra från både publik, arrangörer och de andra tränarna, att våra killar spelar så underhållande och fin innebandy.
Flera av spelarna (Pontus, Henke och Oskar) fick dessutom priser för bästa prestation och det pratades här och där om hur finurligt och konstruktivt IBK Lund spelade. Så även om killarna inte fick vinna finalen så känns det ändå som att vi blir starkare och starkare i förhållande till de andra lagen för varje år som går :-)