Herrarna studsade tillbaka
2016-01-17 10:33
Nicke gjorde 5 mål i toppmötet mot Lagan
Efter förra helgens mindre lyckade insats mot Malmö var det återigen dags för en tuff match, borta mot serietrean Lagan. Lagan som tillsammans med Malmö är de två lagen som lyckats slå oss denna säsong.

1a Perioden: Vi får sämsta möjliga start och Radde i kassan får vittja nätet redan efter 18 sekunder. Men vi tar oss omgående i kragen och redan i bytet efter gör stekhete Nicke sitt första mål för dagen efter en snygg volleypass från nya kollegan lillebror Elliot. Men målkavalkaden har bara börjat och återigen är det Lagan som sticker upp och återtar ledningen. Innan perioden är över kvitterar Lund till 2-2 återigen av Niclas Gustavsson. En lite småslarvig förstaperiod slutar oavgjort.

2a Perioden: Inleds på sämsta sätt med en väldigt tveksam utvisning som hemmalaget utnyttjar genom ett riktigt fint skott signerat Bylander. Efter detta inleder vi vår bästa del i matchen, vi lossar hela 16 skott i perioden och får dessutom fin utdelning och kan glida ifrån till ledning 3-6. Snyggast är kanske Dennis Davidssons mål där han får en pass i brösthöjd, tar ner bollen svingar och missar, svingar igen och sätter dit den, en elvisp om ni frågar Dennis.

3e Perioden: Vi kommer ut starka och utökar ledning i första bytet efter en fin prestation av Max. Ett starkt BP följs upp av några fina chanser som tyvärr inte resulterar. Lagan börjar spela lite mer på chans och flyttar upp positionerna. Många bollar lyfts in mot mål och i den hårda trafiken av spelare lyckas Lagan två gånger om reducera. Firma Gustavsson-Elliot-Persson kontrar därefter in två fina mål och vi får återigen lite andrum. Lagan gör återigen en kraftsamling och har en otroligt fin utdelning denna eftermiddag. Ett straffslag och två långskott senare är ställningen 8-9 och Lagan har för första gången ordentligt häng på Lund. Hemmalaget plockar ut målvakten för ett sista försök att komma ikapp, men ett starkt bortalag står emot och spiken i kistan signeras återigen av Niclas Gustavsson. 3 riktigt tunga poäng hem till Lund.