Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda

IBK Lund Elit vinner en segstartad historia
2015-12-06 16:45
Nyförvärvet Niklas Wain stod för sitt första poäng i IBK Lund
IBK Lund Elit vinner återigen en match i herrarnas division 1 södra. Slutsiffrorna skrivs till 9-6.

1a Perioden:
Matchen inleds i en ganska lågt tempo och känslan är att det är precis så bortalaget Vöikers vill ha det. En ganska lam inställning från hemmalaget gör att Vöikers får vara med och bestämma tempot. En ganska jämn förstaperiod där vi tar ledningen genom en comebackande Niclas Gustavsson som följs upp av två bortamål.

2a Perioden:
Hemmalaget går ner på folk och hoppas på så sett kunna få bättre tempo i spelet. Dock känns inledning nästintill lika avslagen som första perioden. Lund kvitter först genom Fredrik Karlsson i powerplay för att i bytet efter först släppa in ett mål efter slarvigt försvarsspel. Direkt efter detta åker vi på en utvisning som Vöikers utnyttjar och ställningen är nu 2-4. Nu känns det som vi börjar inse allvaret och spelet höjs successivt. Innan perioden hinner vi med att göra två mål och dessutom missa en straff. 4-4 är ställningen inför sista.

3e perioden:
Nu känner vi igen laget som radat upp segrar, tredje perioden rivstartar med 3 hemmamål på 7 minuter. Lund går ifrån till 7-4 och Vöikers känns som ett besegrat lag. Många fina kombinationer leder till riktigt snygga mål. Perioden avslutas med två mål var och slutresultatet skrivs till 9-6, och nionde raka segern är ett faktum.

Stefan Prim analyserar:
När jag landat efter matchen är det med blandade känslor. Givetvis alltid skönt med vinst och det är ju därför vi spelar i slutändan. Dock tycker jag första 30 minuterna har väldigt mycket att önska. Inställningen och ödmjukheten som gjort att vi plockat så mycket poäng är som bortsprungen. Hade vi jobbat lika hårt som vi gjort sista tiden hade vi aldrig släppt in 6 mål. Men för att se till det ljusa så vinner vi återigen och vi gör fortsatt mycket mål framåt. Imponerande att se att vi med små medel tar över matchen och det tyder på att vi är starka.

Ny match redan på tisdag då det är kvartsfinal i Skånemästerskapen. 19,00 mot Höllviken.

ÅRSMÖTE 20232023-06-05 16:16
ÅRSMÖTE 20222022-07-06 15:31
SEMSTERSTÄNGT2022-06-27 17:56
UTBILDNINGSVECKAN 20222022-04-21 12:43
INNEBANDYFESTEN 20222022-04-10 21:19
GRATTIS TILL ANTAGNINGEN2022-01-17 14:17
KÖP DITT GULDKORT IDAG2021-09-13 11:08
STUDERA I LUND2021-03-23 11:25