Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda
Herrar Allsvenskan Södra

IBK Lund starkast i tätt och tufft Skånederby
2022-12-05 08:27

Det blev seger med 6-3 i skånederbyt mot Malmö FBC för Herr A i lördags. Efter flera resultatmässiga uppförsbackar kunde hemmalget hämta ikapp och dra ifrån i sista perioden. Läs huvudtränare Ola Persson ge sin syn på matchen.

Skånederby och ganska mycket folk på läktaren är kul, tyvärr för min del så kunde jag ansluta först efter första perioden.

Perioden slutade 2-3 efter 2 mål av Elvis.

Det var det mycket att förbättra för oss, allt från energin , att göra sakerna fullt ut som vi pratat om och gå in i duellerna behövde höjas en nivå.

I pausen in för 2:a prata vi om just detta, att göra det lite enklare för oss. Då Malmö oftast står i ett lågt försvar och gillar att kontra behöver vi också ta vara på de läge vi har att ställa om snabbt.

Tycker båda lagen gör en bra andra period där det var mycket chanser och båda hållen, men två bra målvakter gör att den perioden sluta 0-0. I tredje perioden går vi ner på lite folk för att få mer tryck och vi får en bra effekt på det och skapar mycket. När vi får in 3-3 så slår vi inte av på takten utan fortsätter att försöka skapa chanser för att vinna matchen.

När vi trycker in 4-3 rättvist är vi klart bättre än Malmö, de gör ett försök i 6 mot 5 men de får väl inga 100% chanser där utan vi trycker in 2 bollar i öppet mål.

Skön seger så klart och med 2 vinster de senaste matcherna väntar nu 2 tuffa matcher mot 1an och 2an i tabellen.

Nästa match söndag 11/12 17.00 borta mot serieledande Karlstad i Colorama Arena.