Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda
Herrar Allsvenskan Södra

Klar förlust mot Höllviken i Skånederbyt.
2022-11-25 12:31

Höllviken tog en klar seger mot IBK Lund hemma i Hallörhallen lördagen 19/11 där siffrorna skrevs till klara 11-5.

Matchen börjar i ett högt tempo där IBK Lund har de vassaste chanserna, men det är tyvärr Höllviken som gör 2 snabba mål i mitten på perioden.

17.03 får Lund äntligen utdelning efter ett fint nummer av Hugo Norlund ute vid sargen där han sedan avslutar distinkt med ett lågt skott i bortre.

Tyvärr tar Tevin Lindqvist en onödig utvisning med endast 37 sekunder kvar av perioden, billig var den också men domarna letade verkligen efter den efter en tidigare närkamp.

Höllvikens fina PP utnyttjar givetvis situationen och vi går till pausvila med 1-3 trots vinst i skottstatistiken.

Andra akten böljar fram och åter utan att något lag får in bollen.

När sedan Höllviken gör 4-1 genom August Berndtsson verkar det som om luften går ur våra grönsvarta killar.

Vi ser ett ras utan des like och Höllviken tillåts göra 6 snabba på drygt 7 minuter och vi har 9-1 på tavlan.
Allt i ett huvudlöst Hawaii lir där chanser byts på löpande band, men Lund verkar glömma spela försvar och att inte tappa boll på mittplan.

I tredje akten slår Hölle av på takten samtidigt som Lund återigen kommer tillbaka till senaste veckornas mer stabila spel.

Vi får också lite utdelning och kan snygga till siffrorna något.

Noterbart är att Lund återigen vinner skotten, dessutom spelar man oavgjort om vi bortser från andra halvan av andra akten.

Nu bryter vi ihop och tar nya tag på lördag 26/11 14.00 när Skoghall kommer på besök.

Kom till hallen, stötta Ola och killarna till att ta ytterligare 3 poäng.
Vi kommer också få se ett nybekant ansikte göra comeback i HA tröjan.