Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda
Herrar Allsvenskan Södra

Tung förlust borta mot Partille!
2022-11-16 09:19

Poängtörstande IBK Lund åkte i lördags på en riktigt tung förlust borta mot Partille IBK, med 8-7. Efter ledning under hela matchen, slutar det hela med ett Partille frislag, pass-pass mål med endast 2 sekunder kvar.

Lund inleder bäst, vårdar bollen och väntar på läget.

1-0 rullas in i öppen kasse av Jesper Mattson redan efter 3 minuter på en sylvass spelvändning när Lund kommer 2 mot noll efter att Partille precis missat ett bra kontringsläge.

2-0 Kommer minuten efter när Hugo Norlund hämtar bollen på egen planhalva, spelar över samt smyger upp på högerkanten där han sedan får tillbaka bollen från Tevin Lindqvist och avslutar snyggt med ett lågt skott i bortre.

Efter den händelserika inledningen så dras tempot ner och bägge lagen vårdar boll utan att få till några direkta chanser. Efter 10 min får vi en försmak av vad som komma skall när Partilles första lina parkerar i Lunds försvarszon under mer än 2 minuter, dock utan att skapa mer än en halvchans. De vassa chanserna står Lund för i sina vassa omställningar.

Logiskt kommer också 3-0 när Elvis Holm får öppet mål i en bra 3-1 kontring fint framspelad av Rasmus Stoltz.

17.20 in i Perioden får Partille en lite turlig sargstuds och Albin Jansson blir helt fri vid bortre och kan raka in 1-3 trots att Hugo Prahl försöker hinna tillbaka o täcka upp det öppna målet.

Andra perioden börjar med 2 snabba mål, först gör Partilles första femma 2-3 genom Rickard Eriksson, men bara 22 sekunder senare replikerar Elias Persson med en fin handledare lågt i bortre och vi har åter 2 måls övertag för Lund. Perioden rullar sedan på, Partilles förstafemma försöker stänga gapen med ett Lund som ganska omgående replikerar och efter ytterligare några mål går vi till periodpaus med ställningen 5-6.

Lund ökar till 5-7 fem minuter in i tredje, men Partille replikerar omgående till 6-7 genom mål av Patrik Malmström. Lagen blir mer och mer försiktiga. När sedan Partilles förstalina gör 7-7 efter 12.23 vekar det som om inget lag vill förlora.

Lund har bollen med 30 sek kvar och nu väntar alla på förlängning när Lundspelaren lyfter ut bollen över sargen och Partille får ett frislag med 5 sekunder kvar.

Sedan är vi tillbaka där vi började och Partille stänker in segermålet med 8-7 genom distinkt skott av för dagen heta Patrik Malmström.

Detta var nog en av Lunds surare förluster, men det var kanske Partilles tur denna gång efter den tunga hemmaförlusten i Kvalet förra året då man redan hade en fot i Allsvenskan.

Lund får se till att stänga där bak, så skall det nog bli lite fler poäng för vassa framåt är man.

Nu väntar skånederby och en rolig match mot Höllviken lördagen 19/11 borta i Hallörhallen.

Lördag 26/11 14.00 är det dags för nästa hemmamatch när Skoghalls IBK kommer på besök i Lerbäckshallen.