Seger i toppmatch med tre ansikten
2021-12-22 21:31
Segervrål + Tevin flyger fram | Foto: Patrik Palm

Segermatch med tre olika ansikten.

Lund tog en övertygande 8-3 seger hemma mot Varla i sista matchen innan juluppehållet.

Det var definitivt en match med tre ansikten.

Lund startar sin vana trogen matchen i ett högt tempo och skapar redan i de första bytena flera klara målchanser. Varla som nästan är piskade att ta tre poäng för att inte tappa häng på en av de fyra  kvalplatserna gör som alltid sitt bästa för att dra ner på tempot. Efter de inledande minuterna känns det nästan som de är på väg att lyckas, men skall sanningen fram är Lund helt överlägsna.

Efter halva första akten åker Varla på en utvisning för slag, ganska grovt men också ett bevis på att de ligger efter. PP för Lund innebär oftast, mål så även denna gång när Elias Persson fint frispelar Jesper Mattson i slottet redan efter 34 sekunder.

Jesper gör inget misstag utan placerar bollen fint uppe i högra krysset och vi har 1-0 på tavlan.

Lund fortsätter att trumma på, 2-0 kommer efter drygt 13 minuter när Jesper återigen fri i slottet överraskande frispelar Carl som snyggt vinklar in bollen till höger om målvakten.

Sedan prickskjuter, en för dagen skottvillig, Elvis Holm in 3-0 strax därefter.

Därefter blir Varla om möjligt ännu försiktigare, men Lunds forechecking skördar ideligen framgångar även om det tyvärr inte resulterar i några ytterligare mål.

13-3 i skott blir ett klart bevis på Lunds dominans.

Scenförändring i andra akten.

Andra perioden är faktiskt något vi inom IBK Lund snabbt vill glömma.

Varla reducerar tidigt till 3-1 och även om Jesper Matsson ökar på vår ledning till 4-1 strax därefter så präglas perioden av grinigt spel och fokus på helt andra saker än det som spelarna kan påverka.

När sedan Lund åker på sin andra utvisning efter 19.03 så passar Varla på att reducera ytterligare en gång och vi går till pausvila med 4-2 på tavlan.

Även skotten förloras med 6-9 i denna skrala mittperiod, men det är inte Varla som är bra utan Lund som är riktigt usla.

Vi gissar att Ola och Martin säger en del väl valda ord i periodpausen, för IBK Lund är definitivt att känna igen i tredje akten.

Det tar bara knappt fyra minuter innan Varla tvingats ta timeout efter att först Hannes via en patentlöpning från hörnet drar in bollen vid första stolpen och Dennis tryckt upp bollen i krysset fint framspelad av Gabriel Fogwall.

Lund fortsätter att trumma på och efter drygt 10 min drabbas Varla av ytterligare en tvåminutare, denna gång för hårt spel.

Som vanligt när det blir PP så tar det inte lång tid innan Lund hittat nätet. Denna gång drar Elias in ett fint dragskott redan efter 31 sekunder och vi har 7-3 på tavlan.

Lund fortsätter att trumma på och två minuter senare har Kalle gjort 8-3 fint framspelad av Hannes och den säkra straffskjuten Elias kostat på sig att slå en ganska skral straff, det gällde väl för lite.

Varla har nu givit upp och Lund fortsätter att skapa chanser utan den rätta skärpan, men spelar egentligen av matchen på ett kontrollerat sätt.

Skotten vinns med hela 16-4 i slutakten och visar på den totala överlägsenheten vi faktiskt såg.

Kul att både andra- och tredjekedjan visar vägen idag med riktigt fint spel när ’’första’’, vår normalt sett starkaste enhet, inte är helt på topp trots två kassar i spelet fem mot fem.

Nu tar vi julledigt och laddar för seriefinalen mot Partille lördagen 15/1 kl 15.30 borta i Partillebohallen, hoppas vi ses då. Kommer garanterat bli en riktig holmgång.