Klar seger i en ganska jämn tillställning
Hannes Karlsson | Foto: Patrik Palm

Seger och lyft i tabellen

I förra omgången tog IBK Lund bussen upp till Hisingen för att möta Zenith.

Förväntningarna var stora på en rolig och underhållande match.

Lund startar första perioden på ett övertygande sätt och det är i stort sett spel på ett

mål. Dock fortsätter vi att missa våra chanser, något som tyvärr varit lite systematiskt så här i början på säsongen.

Vi tar det dock inte så hårt eftersom att vi trots detta, vår vana troget, har högst målsnitt av alla lag i serien.

Efter 10 min lyckas Zenith göra 1-0 på en av sina halvchanser.

Det tar ända till 17.47 innan Lund får hål på Zenith, genom ett snyggt mål från vårt starka nyförvärv Carl Olsson.

Sedan fortsätter vi att rada upp chanser perioden ut, utan att göra mål.

Skotten vinns med 12-6, men helt klart blir det för lätt när målvakten ser bollen hela vägen.

Andra perioden börjar där första slutar, dock med något lägre tempo från Lunds sida.

10 min in i perioden lyckas Zenith återigen ta ledningen genom ett frislag från ganska långt håll via ett hårt och bra skott.

Lund kvitterar sedan snyggt genom en spelvändning och lite klappklappspel som gör att Kalle får nästan öppet mål efter pass av radarpartnen Hannes Karlsson.

Elias spelas sedan fri av Nils i slottet och drar fint upp bollen i vänstra krysset och Lund har äntligen vänt matchen.

16.56 drabbas Zenith av en utvisning för upprepade förseelser och en fri Hugo Norlund kan öka på vår ledning till 4-2 i en lite ovanlig position i låga slottet.

Som vanligt har Lund många spelare som kan avgöra, vilket återigen visat sig genom fyra olika målskyttar.

Hoppas att det äntligen kan lossna lite nu i tredje när vi tagit en tvåmålsledning.

Matchen rullar på och skall man vara ärlig så avgörs inte tillställningen förens Pontus Linde gör 6-3 med endast 3.39 kvar av matchen.

Lund vinner skotten med 10-5 i 3:e, men i ärlighetens namn går inte denna match till historien som en av de roligare matcherna mellan Zenith och Lund.

Hoppas Lund får fart på maskineriet och att Zenith bjuder upp till lite mer raggarbandy som i fornstora dar, så kommer publiken får bättre valuta för pengarna.

Björne, vi saknar dig!

Zeniths målvakt blir matchens lirare och vi har nu två matcher i rad låtit motståndarnas målvakt få pris som matchens lirare, helt klart behövs mer trafik framför målet.

Dock, tre sköna poäng på bortaplan, vilket gör att resan hem blir extra trevlig. Speciellt med godsaker från City Gross i Staffanstorp! – TACK!

Hoppas att vi ses på lördag när antagonisterna och serieledarna från Mölndal kommer på besök, kl 13.00 i Lerbäckshallen.