Herrar Allsvenskan Södra

Nyttiga erfarenheter mot FCH
2021-08-24 20:22

Det var inte utan lite fjärilar i magen vi i torsdags tog oss upp till Helsingborg för match mot SSL-laget FCH. Stärkta av framgångarna under tidigare försäsongsmatcher tog vi ändå oss an utmaningen med tillförsikt.

Helsingborg startade matchen i ett rasande tempo och vårt försvar med våra starka backar och målvakter fick direkt bekänna färg. Vi hittade dock snabbt lösningar på Helsingborgs höga press och kunde även skapa ett antal egna chanser.

När sedan Elias Persson fick ett bra läge i höga slottet tog vi plötsligt ledningen genom ett bra skott i perfekt höjd i bortre.

Helsingborg fortsatte att trycka på och kunde efter visst besvär ta ledningen med 2-1. Lund fortsatte dock att skapa chanser och innan första perioden var till ända hade Lund kvitterat genom ett snyggt mål av en för dagen mycket inspirerad Hugo Norlund.

Andra perioden startade återigen i ett rasande tempo. FCH ville verkligen visa var skåpet skall stå och tog väförtjänt ledningen med 3-2. Lund hängde dock inte läpp för det, utan kunde återigen kvittera genom Elvis Holm på en av våra chanser och matchen var helt jämn efter 30 minuter.

Efter halva akten fick dock Lund ett par riktiga lärpengar när FCH gör två snabba mål. Gör man inte det defensiva jobbet till 110% så ringer det där bak, speciellt när man möter en av SSLs bästa femmor innehållande bl.a. två landslagsspelare. Lund reducerar till 4-5 genom Hugo Norlund, men genom ytterligare ett par snygga mål går FCH till pausvilan med klara 8-4. Vi lär oss också att det är viktigt att inte tappa bollen i fel läge på mittplan.

Ett lite stukat Lund har dock powerplay och genom fint spel, där vi briljerar med liter olika uppställningar, stänker Elias Persson upp sitt andra mål för dagen stenhårt i bortre krysset.

Vi vädrar återigen morgonluft efter 5-8 och fortsätter att skapa chanser mot det tuffa motståndet.

Vår frejdiga offensiv avtar dock ju längre matchen lider, om det beror på för dålig försäsongsträning, hårt matchande senaste veckan eller ovanan med det högre tempot låter vi vara osagt, men slutresultatet skrivs till 5-10 innan matchen är över.

Nästa gång hoppas vi att vi kan ta det extra jobbet i försvaret hela vägen och ge FCH en match ända in på målsnöret, vår offensiv är bevisligen bra nog efter hela fem mål och 16 skott mot ett av SSLs bästa lag.

Noterbart är att dagens Lundamålskyttar varit mållösa under de tidigare försäsongsmatcherna. Detta indikerar att vi även i år har en mycket bred trupp och kommer kunna ställa fyra konkurrenskraftiga femmor på banan.

Extra kul att se våra tränare våga satsa vidare på våra juniorer och unga spelare. I matchen fick nya målvaktslöftet Alvin, född 2002, 30 minuter, Abel Benkö född 2003 gjorde två fläckfria perioder, även våra talanger Jack Lawesson född 2003 och Karl-Gustav Blauert född 2005 gjorde en gedigen insats när de fick plats i hetluften under de sista 15 minuterna, där de matchades mot FCHs landslagsfemma.

På torsdag 26/8 får ni äntligen chansen att se våra grönsvarta krigare på hemmaplan när vi kl. 19:00 tar emot danska Hvidovre i Idrottshallen. Hoppas vi ses där!