Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda
Herrar Allsvenskan Södra

SÄSONGENS NIONDE RAKA OCH SERIETOPP
2020-10-12 21:37

Lördagen 10/10 drabbade IBK Lund och IK Zenith samman i en som vanligt målrik tillställning, 21 mål blev det denna gång.

Som vanligt den här säsongen startade Lund matchen i ett rasande tempo och radade upp mängder av missade chanser. När Zenith sedan efter drygt nio minuter får en straff på en omställning blev man kanske lite orolig, men Gurra i målet räddade förtjänstfullt. Det dröjde sedan bara drygt två minuter innan Lund ryckt till en välförtjänt tvåmålsledning genom mål av Kalle Nilsson och Gabriel Fogwall. Zenith reducerade både till 2-1 och 3-2, vilket också blev halvtidsresultatet, något som faktiskt Zenith skall vara mest nöjda med.

Riktig match var det i drygt 30 minuter innan orken börjar tryta hos Zenith-spelarna.

Lund går därefter ifrån till en betryggande 6-3-ledning 15 minuter in i andra akten och nu har alla tre kedjorna varit med och bidragit i målprotokollet. Återigen ser vi betydelsen av vår breda trupp med tre likvärdiga femmor som alla producerar.

När sedan Zenith, i trötthetens tecken, tar ett antal onödiga utvisningar för hårt spel och protest mot domslut i slutet av perioden, avgörs matchen.

På drygt två minuter i början av sista akten gör Lund fyra snabba mål i olika typer av powerplay och avgör definitivt tillställningen.

Sedan blir resten av perioden en ren transportsträcka även om vi får se ytterligare ett antal snygga mål, speciellt från Lunda-håll.

Matchen slutar till slut med en klar 15-6-seger i den tidiga ’’seriefinalen’’. Riktigt kul att det äntligen lossnade för Elias Persson, som var delat poängbäst för dagen tillsammans med skytteligaledaren Hannes Karlsson.

Tre mål och en assist var. Dock kan man undra varför inte Hannes fick assist till sista målet.

Matchen lirare går denna gång till vår backgeneral Jakob Peraic som styr styrkorna på ett förtjänstfullt sätt i såväl fem mot fem-spel som PP-spel.

35 mål på de inledande tre matcherna och sju spelare bland topp 21 i skytteligan, gör att vi starkt rekommenderar våra fans att fortsätta följa våra livesändningar tills vi har möjlighet att möta flera av er på plats i hallen.

Vi kan definitivt utlova många mål, snabb och fartfylld innebandy från ett av Sveriges just nu bästa Div,1-lag.