KÖP DITT GULDKORT - SE ALLA SENIORMATCHER LIVE
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda
Herrar Allsvenskan Södra

Jag fattade tidigt att det finns en rivalitet mot Malmö
2023-03-04 08:38
Foto #PatrikPalm - Coach Jakob

Jag fattade tidigt att det finns en rivalitet mot Malmö, finns nog inget annat lag de hellre vinner mot än Lund.


Allsvenska slutspurten står för dörren, vi passade på att ta pulsen på Lunds assisterande tränare Jakob Ericsson som varit med hela den händelserika säsongen.


Det blev ett långt och trevligt snack med en duktig och engagerad tränare. 😊

 

Kom och stötta oss till 6 poäng och nytt allsvenskt kontrakt de kommande 2 helgerna.

 

Söndag 5/3 gästar vi Baltsiskahallen och Malmö FBC för att ta vår första bortaseger under ordinarie speltid.

Lördagen 11/3 12.30 IBK Lund – Karlstad IBF Lerbäckshallen: Då skall det hela definitivt avgöras – be there!

Jakob Ericsson:

Hur har din debutsäsong med Lund varit så här långt?

Det har verkligen varit en berg och dalbana. Starten av säsongen blev inte som förväntat och vi blandade och gav väldigt mycket. Hittade ingen stabilitet i det och det gjorde att poängen inte kom in som vi hade hoppats på.
Sedan har det också varit många som testat på Allsvenskan för första gången inklusive mig själv vilket gjorde att jag var rätt säker på att vi skulle göra en bättre andra halva än första.
Och det har vi verkligen gjort. Vi har hittat en mycket bättre stabilitet i spelet under andra halvan.

 

Ola har kommit in och bidragit mycket till det samtidigt som vi fick in Hannes, Hjalmar och Axel och också de tre har bidragit till att vi har haft den formen vi har den senaste tiden.


Jag tror att vi har gått från att vara laget som alla vill möta för att då har de trott att de ska vinna rätt enkelt och kunna göra många mål till att vara ett lag som man verkligen inte vill möta speciellt inte i Lerbäckshallen där vi är grymt starka.

 

Jag är såklart objektiv i frågan men tycker att vi inte har fått något gratis i kampen om ett nytt kontrakt. Jag tror inte vi har haft en enda omgång där andra resultat gått vår väg under hela säsongen.

Vi har också haft många matcher där vi har varit nära som Partille borta när vi släpper in ett mål med två sekunder kvar och i våra resor till Karlstad har vi också känt att vi varit nära att kamma hem fler poäng.
Sedan tror jag att alla andra lag runt oss känner att de inte heller har fått med sig allt men det är så det är i sport. Man är väldigt blåögd och det är en del av charmen.

 

Vad har du lärt dig efter ditt första år i allsvenskan?

Jag har lärt mig väldigt mycket under första året i allsvenskan. Man har lärt sig vad som är viktigt i lite tuffare perioder och även hur man hela tiden måste jobba som nykomling och att man inte får med sig något gratis när man flyttat upp en division. Jag försöker lära mig hela tiden och alltid göra det bättre än vad det var senast.

 

Bara 2 seriematcher kvar, hur är läget och stämningen i truppen inför de sista ödesmatcherna?

Först och främst så är det två väldigt roliga matcher att spela. Läget i truppen är bra vi hade, precis som alla andra, mycket sjukdomar i början av veckan men har fått tillbaka in princip alla och kunnat tränat på som vanligt under andra halvan av veckan. Stämningen i truppen är bra jag tror det är många som tycker att det är roligt att spela nu när vi är i den formen vi har varit de senaste veckorna. Det är klart att alla vet om att vi spelar för ett nytt kontrakt men det tycker jag inte har märkts varken på träning eller på matcher den senaste tiden utan vi har spelat med precis det självförtroendet vi har varit värda.

Det är väldigt kul att vi har gett oss själva förutsättningarna att med egen kraft kunna klara oss kvar. Vi är väldigt taggade att verkligen ge allt i de sista två matcherna, jag hoppas och tror att vi kommer vara nöjda med våra insatser och att vi gett allt efter 120 innebandyminuter. Då tror jag IBK Lund fortsatt kommer vara ett Allsvenskt lag när 2023 går över till 2024.

Ni tog första bortasegern i förra omgången mot Skoghall, vad var nyckeln bakom den segern?

Det var en match där jag tycker att vi inte riktigt sprang bort hotellfrukosten på uppvärmningen utan fick använda oss av första perioden till att göra det också. Skoghall startar bättre än oss även om jag inte tycker att de är någon period som är så värst roligt även om den blixtrar till där de börjar med att bjuda på ett snyggt första mål genom en halvvolley från målvaktsutkast men vi bjuder tillbaka med ett fint frislagsmål. Vi blir lite för avvaktande i försvarsspelet och har lite svårt att räkna in spelare men ändrar om lite i det till andra perioden och får bra stäm i det. Andra perioden ser man att de börjar bli frustrerade i att inte kunna lösa vårt försvarsspel och vi börjar även spela mycket bättre med boll vilket gör att vi tar i kapp deras leding och det är lika inför sista.

Där tycker jag att vi fortsätter att göra det bra både försvars och anfallsmässigt till en början och har vad jag tycker rättvis ledning när det är några minuter kvar. Sedan gör vi det inte tillräckligt bra när de tar ut målvakten och lyckas med forceringen till att spela lika. Efter en utebliven straff med 20 sekunder kvar så blir det förlängning där vi lyckas samla ihop oss och Hannes kan avgöra på samma sätt som vi startade med att sätta dit bollen efter ett frislag.

 

Bortaderby mot Malmö i näst sista omgången där tre poäng är nästan ett måste.
Vad är nyckeln till att lyckas med den uppgiften.

Jag som bara bott i Lund i några månader fattade tidigt att det finns en rivalitet mot Malmö. Jag tror inte det finns något annat lag som Malmö hellre vinner mot är oss vilket vi kommer att synas på att de kommer slita något enormt matchen igenom. Vi har mött Malmö två gången denna säsong och jag tror att matchbilden kommer vara samma som den har varit tidigare. De har några spelare som verkar tycka det är roligare att se baksidan av det egna målet än att anfalla och spelar därför mycket back-back bakom egen kasse. Det kommer att vara en match där vi kommer göra allt vi kan för att sätta upp ett högt bolltempo samtidigt som de kommer göra allt de kan för att dra ner tempot. Nyckeln för vår del att vinna matchen är vi lyckas att hålla ett högt tempo när vi har bollen och inte falla in i deras.

Hur slutar matchen?

Jag tror självklart att det är något vi kommer att lyckas med och kommer efter 60 minuter spelade i Baltiska hallen stå som segrare med 8-5

 

Sist men inte minst, hur slutar den Allsvenska bottenstriden?

Det är två riktigt spännande omgångar kvar och jag tror självklart på att vi i IBK Lund kommer att klara kontraktet och få fortsätta spela i allsvenskan. Det blir 6 poäng på de kommande två matcherna då vi är i en bra form och är väldigt svårslagna i Lerbäck vilket gör att vi hamnar på 30 poäng. Jag tror att min moderklubb Lindås ska vara ett av lagen som tillsammans med oss klarar kontraktet för de har också en bra form. Det gör att det står mellan Lillån, Lerum och Skoghall om en plats. Där är det väldigt svårt att säga vilket lag som tar den platsen. Jag tror det kommer att bli det laget som vinner av Lerum och Lillån i helgen som lyckas ta den sista platsen.

 

/CS


Nyhetsarkiv
Hemmapremiär!2023-09-28 07:35
Storseger i genrepet2023-09-16 07:59
12 musketörerna2023-09-08 22:13
Hemmapremiär2023-08-23 21:47
DM Final!2023-03-20 07:00
Vilken publik! 😊2023-02-20 10:15
Skånemästare 20222022-04-18 20:18
Proppen ur i DM2021-11-14 12:57
SEGER I PREMIÄREN2021-09-26 09:43
SLAGET OM SKÅNE2021-08-18 11:55
HUGO NORLUND FÖRLÄNGER2021-06-11 14:26
TIDIG SERIEFINAL2020-10-08 21:23
STORTALANG VÄLJER LUND2020-05-25 15:12
TACK JAN ECKHARDT2020-04-22 12:17
6 raka och serieledning!2020-02-13 22:27
Hemmapremiär!2020-01-17 18:25
VINST I HEMMAPREMIÄREN2019-10-15 20:03
Äntligen Seriepremiär2019-10-08 21:08
Herr Elit vs Röke Ibk2018-01-27 01:26
Herr Elit vs Lagan IBK2017-12-01 12:02
FCH visade klass2015-08-13 11:03
 
NYHET: ÅTERUPPSTART AV UNGDOMSMOTION
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
VÄRDEGRUNDSPARTNER