Damer SSL

SVAG MATCH GAV EN POÄNG
2019-11-27 13:19

Det vankades match i Idrottshallen i söndags mot Hovslätts IK. Ett lag som vi historiskt sett har haft lite problem med. Våra vägar korsades för första gången i det Allsvenskan kvalet för tre säsonger sedan, där vi lyckades ta oss vidare. Året därpå gick bortalaget, förväntat av oss, upp till Allsvenskan. Det är ett lag med stor moral som kämpar väldigt hårt för varandra på plan. Ett lag som vi under förra säsongen hade problem med.

Hovslätt startar i ett rasande tempo och jobbar stenhårt från minut ett. Vi å andra sidan står på hälarna och verkar inte ha kommit upp från sängen ännu. Bortalaget tar välförtjänt ledningen i matchen. Fem minuter från slutet kvitterar vi i matchen genom Lisa Stellansdottir, som gör sitt första mål sedan återkomsten.

En trött andraperiod där vi, liksom förstaperioden, inte alls kommer upp i den nivå vi anser att vi ska kunna hålla. Från ett läktarperspektiv kan detta inte ha varit de roligaste 40 minuterna av säsongen.

Vi inleder den sista ordinarie perioden i powerplay, där vi efter 41 sekunder tar ledningen genom firma Hammer. Ella passar Hilda i slottet som nyper till direkt till 2-1. Några minuter senare är det Hovslätts tur att göra mål i powerplay, och med tio minuter kvar har vi en 2-2-ställning. Med drygt nio minuter kvar får vi vårt tredje powerplay i matchen. Där gör vi vårt andra mål för dagen i den spelformen genom Denise Vidén som skickar upp en projektil i bort krysset. Men snöpligt nog kvitterar Hovslätt till 3-3 med minuten kvar, en kvittering vi inte lyckas svara på under varken ordinarie tid eller under sudden death.

Summerar vi dagens insats så var det helt klart en av de svagaste insatserna i år. Det går inte att göra en svag match i denna jämna serie, för då kommer man få problem. Ska vi hämta något positivt från dagens kamp så är det att vi skapar väldigt många bra chanser, chanser som ska resultera i att vi gör fler mål. Men en duktig bortamålvakt motar det mesta. Tycker ändå att vi var värda minst två poäng i matchen, även om vi inte var tillräckligt kliniska i avslutslägena för att vinna matchen.

Lund Elit tappade serieledningen när man inte helt orättvist bara fick oavgjort mot bottenlaget Hovslätt. Trots ledning två gånger om i sista perioden lyckades inte hemmalaget stänga matchen utan Hovslätts Emma Thorsson kunde sätta 3–3 med bara minuten kvar att spela. En besviken Lundatränare skyllde mest på sig själv.

- Vi i tränarstaben har inte varit tillräckligt bra på att förbereda spelarna på hur det är att vara serieledare och möta ett lag som Hovslätt, vad som krävs. Vi gjorde ingen bra match, men Hovslätt krigade vilt, menade Johan Gustafson till Sydsvenskan.

I sudden death skapade Lund Elit ett par halvchanser, men inte något riktigt farligt.

- Vi blev lite stressade. Men det är som det är, det är lätt att få en dipp efter bra matcher och idag kom vår, konstaterade Johan Gustafson.

Matchinformation: IBK Lund Elit – Hovslätts IK 3-3 e.fl. (1-1, 0-0, 2-2, 0-0)