Damer SSL

DEFENSIV STARK INSATS BÄDDADE FÖR EN MÅLRIK SEGER
2019-11-03 17:35

Igår gjorde Dam Elit en felfri insats inför fullsatta läktare i ISLK-hallen. Göteborg, som så sent som ifjol spelade i SSL, kom denna lördag på besök till Lund. Laget matchade med i princip fullt lag, förutom en som drogs med sjukdom och de sedan tidigare skadade spelare som fortsatt saknas.

Göteborg inleder matchen bäst, har spelet samt skapar många bra målchanser. Det enda som noterades i protokollet under första perioden var två utvisningar som drabbade hemmalaget.

Hemmalaget kommer mer och mer in i matchen under andra perioden och tar också ledningen efter exakt sjutton minuter spelade genom Filippa Philipsson Eriksson.

Drygt tio minuter in i tredje perioden drabbas bortalaget av en utvisning. Detta utnyttjar hemmalaget genom att utöka sin ledning till 2-0 genom Ella Hammer. Minuten senare står det 3-0 på tavlan, när Minna Karlsson bryter in mot mål och forcerar in bollen. Bortalaget tar efter detta timeout. Göteborg trycker på ordentligt i slutet för att komma närmre. Men med en och en halv minut kvar så stänger Lundatjejerna matchen, när Ella Hammer gör sitt andra mål för dagen och skjuter in 4-0. Även Minna Karlsson blir tvåmålsskytt i matchen när hon, med trettio sekunder kvar att spela, fastställde slutresultatet till 5-0.

Det dröjde in i tredje perioden innan det lossnade för Lund, som till slut vann stort. Göteborg var det bättre laget i första perioden, men hemmalaget var säkert i försvaret och hade dessutom en utmärkt sista utpost i Sara Gemback, som gjorde en fin match.

- Helt klart, men jag tycker att vi var det bättre laget totalt sett och det var inte orättvist att vi tog ledningen, även om de var bra. Sedan rann det iväg mot slutet. Men framförallt var vi suveräna defensivt idag, säger tränaren Johan Gustafson till Sydsvenskan.

Matchfakta: IBK Lund Elit – IBK Göteborg 5-0 (0-0, 1-0, 4-0)

Poängfördelning:

Minna Karlsson 2+1

Ella Hammer 2+0

Denise Vidén 0+2

Filippa Philipsson Eriksson 1+0

Emma Heander 0+1

Vi vill också passa på att tacka sargvakterna från F05-06S. Samt tjejerna från F08L, som med snygg ansiktsmålning, kom och hejade på laget.