Damer SSL

FÖRLUST I FÖRSÄSONGSPREMIÄREN
2019-08-12 13:48

Det var ett tufft motstånd som väntade när Dam Elit skulle göra försäsongspremiär igår. SSL-laget Warberg IC, som förra säsongen slutade på en tolfteplats, stod för motståndet. Det märktes omgående att det var ett SSL-lag som stod på andra sidan. Jämfört med förra säsongens försäsongsmatch mot Varbergslaget så tycker jag att de var bättre taktiskt organiserade, snabbare och bättre fysiskt. Perfekt för oss som vill få en tuff inledning för att se var vi står och vad vi behöver jobba vidare på. Vi saknade sju utespelare, varav en med kort varsel, och ställde upp med tolv utespelare och två målvakter. En del av säsongens nyförvärv gjorde premiär. Två av dem har inte presenterats offentligt ännu, något som kommer ske denna vecka – så håll utkik på hemsidan och våra sociala medier.

Men tillbaka till matchen. Period ett inleds i ett högt tempo. Vi har stundtals svårt att hänga med i Warbergs höga bolltempo och vi blir lite röriga i försvaret. Men sakteligen kommer vi in mer och mer i matchen och börjar äga mer och mer boll. Warberg tar ledningen sent i första perioden med 1-0, enbart tjugoen sekunder återstod av öppningsakten.

I andra perioden börjar vi ha mer och mer boll och skapa fler och fler målchanser. Perioden blir mållös, en positiv del vi tar med oss inför avslutningen.

I tredje perioden fortsätter vi skapa några riktigt bra lägen, men är inte kliniska nog i sista momentet. Warberg å sin sida är farliga i sina omställningar och tar tillvara på våra misstag. 2-0 kommer i den trettonde minuten, tre minuter senare står det 3-0. Detta blir också slutresultatet.

Det är en kombination av Warbergs övertag i fart, fysik och spelfärdighet, samt våra misstag som fäller avgörandet, vilket det även ska göra då det är ett lag från högre serie. Vi gör många bra saker på plan. Framförallt som jobbar vi slaviskt i försvaret och sliter för varandra från minut ett till minut sextio. Några nya spelare som gör sin första match med laget. Så det är lite rörigt ibland och lite missar i kommunikationen. Men vi är i stort nöjda med genomförandet av dagens match och hur vi står upp mot ett väldigt bra lag.

Nu laddar vi om med 1,5 veckas träning innan vi ska möta det tjeckiska topplaget FBC Ostrava som kommer på besök till Lund. Mer information om den matchen hittar ni här på hemsidan och via våra sociala medier.