Damer SSL

ETT SKÅNEDERBYS SPÄNNING LEVDE UPP TILL FÖRVÄNTNINGARNA
2019-03-18 17:12

Den Allsvenska säsongens sista Skånederby mot Åstorp/Kvidinge IBS skulle bli en spännande tillställning. Båda lagen jagade viktiga poäng, ett lag för toppstriden och det andra för bottenstriden. Hemmalaget skulle bli det lag som tillslut drog det längsta strået.

Första perioden böljade fram och tillbaka innehållande hel fem mål. Hemmalaget tog ledningen efter minuten spelad genom Tove Sölve på assist från Viktoria Rosberg. Men Åstorp gasade igång och hann både kvittera och ta ledningen efter drygt halva perioden spelad. Men med två mål inom loppet av en minut hade hemmalaget återtagit ledningen. Målen gjordes av Minna Karlsson och Anna Lindell, med assist från Tindra Karlsson på det förstnämnda.

Mittenakten skulle även den bli jämn. Åstorp vinner denna med 2-1, där hemmalaget målar genom Cecilia Holgersson med assist från Anna Syse.

I tredje perioden avgör hemmalaget genom två mål signerade Cecilia Holgersson och Tove Sölve, på assist från Stephanie Schöld och Anna Lindell.

Med dessa två sena mål var det hemmalaget som tog viktiga poäng i kampen om kvalplatserna. Två lag som känner varandra väl, något som syntes på plan.

– Vi vet båda hur vi ska neutralisera den andres styrkor. Men vi fick bukt med deras kontringsspel idag, då blev det också en annan match. Till slut var det en krigarseger det här, sa huvudtränare Johan Gustafson till Sydsvenskan.

Två mål för dagen från den ovane målskytten Cecilia Holgersson, där ett av dem skulle ha en matchavgörande påverkan

- Kul när inte så vana målskyttar kliver fram. Och vi gjorde en del snygga mål idag också, inte minst Anna Lindell och Minna Karlsson, konstaterade Johan Gustafson nöjt.

Matchfakta: IBK Lund Elit – Åstorp/Kvidinge IBS 6-4 (3-2, 1-2, 2-0)