DUBBLA VINSTER PÅ SÄSONGENS SISTA ROADTRIP
2019-01-20 18:42
Under helgen stod säsongens sista roadtrip på schemat, när två matcher mot Linköpings-lagen Linköping IBK och IBF Linköping skulle avverkas. Två matcher, en helg och Scandic-övernattning skulle inte bara bli en rolig innebandyhelg utan även en hel helg med laget.

Linköping IBK – IBK Lund Elit 1-2 e.fl. (0-1, 0-0, 1-0, 0-1)

Helgen inleddes med tidig avresa, 05:30, från Lund med matchstart i Linköping 12:30. Lördagens motståndare IBK Linköping, som spelade i SSL förra säsongen, låg inför omgången på en andraplats i Allsvenskan Västra. Matchen inleds med att vi tar ledningen med 0-1 efter 07:11 in i första perioden. Målet gjordes av Viktoria Rosberg, assisterad av Tove Sölve. Efter en onoterad mittakt är det hemmalaget Linköping som kvitterar 03:37 i tredje perioden. Vi drabbas under perioden även utav två utvisningar, vilka vi reder ut och håller bollen på rätt sida mållinjen. Förlängning väntar och med sju sekunder kvar av denna avgör Tove Sölve på passning av Ella Hammer.

En poäng blev istället två, två väldigt viktiga sådana.

- Otroligt skönt och jag tycker att vi förtjänade att vinna. Vi trummade på bra. En väl genomförd match över 60 minuter, säger huvudtränare Johan Gustafson till Sydsvenskan.

Matchfakta: Linköping IBK – IBK Lund Elit

Poängfördelning:

Tove Sölve 1+1

Viktoria Rosberg 1+0

Ella Hammer 0+1

IBF Linköping – IBK Lund Elit 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

Även i helgens andra match är det vi som inleder målskyttet, när Jasmin Nilsson spräcker söndags-nollan på passning av Anna Syse dryga två minuter innan periodpausen. Likt lördagsmatchen blir mittperioden mållös, där vi dessutom avverkar ett boxplay. 10:31 in i tredje perioden är det Ella Hammer som kliver fram och ökar på ledningen till 0-2 på passning av Viktoria Rosberg. Trots att vi drabbas av en utvisning med dryga två minuter kvar, reder vi ut stormen och vinner matchen.

Tre otroligt sköna poäng och dessutom håller Sara Gemback nollan. Efter säsongens två roadtrips har vi tagit tio av tolv möjliga poäng, känns lite av vår grej.

- Hon var väldigt duktig men hela laget ska ha en eloge, även hur vi löste det framåt. Vi hade tålamod. Det räcker trots allt att göra ett mål mer än motståndaren och idag gjorde vi två, säger Gustafson till Sydsvenskan och fortsätter:

- Faktiskt, vi har tagit tio av tolv möjliga poäng på våra turer. Och det såg riktigt bra ut idag.

Matchfakta: IBF Linköping – IBK Lund Elit