Damer SSL

PRESTIGEFULL SEGER I SKÅNEDERBYT
2018-11-09 14:54

Dagen skulle bjuda på ett prestigefullt och hett Skånederby. Två lag som var ruggigt taggade för denna match, där hemmalaget Åstorp/Kvidinge IBS troligen hade en del revanschlusta efter vår vinst i Hessleholm Invitational Cup under försäsongen. Ett ungt hemmalag som har föryngrat laget en del. Vi förberedde oss därför på att ha ett hungrigt motståndarlag på andra sidan planen.

Åstorp/Kvidinge IBS – IBK Lund Elit 4-6 (2-3, 2-2, 0-1)

Det är Åstorp som tar ledningen i matchen, men likt senast mot Hovslätt, samlar vi ihop oss och kvitterar mindre än minuten senare. Målet görs genom en fantastisk framspelning av Tove Sölve som serverar Minna Karlsson till ett öppet mål. Vi skulle efter lite mindre än halva perioden få ett powerplay. Detta blev mållöst, men i bytet efter backhandknackar Viktoria Rosberg en diagonalpassning till Jennifer Nilsson som rakar in bollen bakom en chanslös hemmamålvakt. 1-3 skulle komma direkt i bytet efter när Tove Sölve skjuter, bollen studsar i kortsargen och dyker upp vid andra stolpen där en kylig Minna Karlsson står och lägger in bollen i mål. Innan perioden avslutas hinner Åstorp med att reducera till 2-3, viket stod sig in till periodpausen.

I andra perioden är det Åstorp som får en smakstart, när man kvitterar i den tredje minuten. Men bara ett fåtal minuter senare kommer Anna Lindell fri med målvakten och gör inget misstag, utan vi har återtagit ledningen. Det skulle bli explosionsartade fem minuter då ytterligare ett mål hinner göras. Denna gång är det Åstorp som än en gång kvitterar genom ett frislag. Återstående tretton minuter blir det ett böljande spel där båda lagen skapar bra målchanser. I den sextonde minuten kan vi dock ta ledningen för tredje gången i matchen på ett frislag. Det är Cecilia Holgersson som passar fram Viktoria Rosberg som nyper till och sätter ett väldigt skönt 4-5-mål. Ett resultat som skulle stå sig in till periodpausen.

Tredje perioden lever inte riktigt upp till målsnittet för de inledande två akterna. Det är, likt slutet av andra perioden, ett böljande spel fram och tillbaka där målchanser utbyter varandra. Dock inga riktigt farliga sådana. Bortapubliken skulle få vänta ända till den sjuttonde minuten för att få jubla igen. Efter en fin framspelning av Anna Lindell är det Jennifer Nilsson som sätter spiken i kistan när hon gör sitt andra mål för dagen och utökar ledningen till 4-6. Åstorp försöker göra en slutforcering men skapar inte tillräckligt heta lägen. Vi avvärjer oss bra, dödar lite tid i anfallszon och håller ledningen matchen ut.

Tre nya fina poäng på kontot, andra raka segern och en viktig seger i ett Skånederby. Med denna segern klättrar vi nu återigen upp i serieledning. Nu väntar ett landslagsuppehåll, innan vi nästa vecka tar emot seriefavoriten FBC Kalmarsund i Lunds Idrottshall. Varmt välkomna då!