Damer SSL

STARK VÄNDNING BÄDDADE FÖR SÄSONGENS TREDJE SEGER
2018-11-08 13:04

Det blev en lång resa till Jönköping en tidig lördagsmorgon för match mot Hovslätts IK. Hovslätt som inför säsongen är nykomlingar i Allsvenskan, men trots det inte en ny bekantskap för oss. Det var nämligen de vi kvalade mot i Playoff 1 i kvalet till Allsvenskan. Ett hemmalag som sedan dess har föryngrat sin trupp.

Första perioden inleder vi bra, men lyckas tyvärr inte få någon utdelning. Istället är det hemmalaget som tar ledningen bara sekunder efter vi har blivit fulltaliga från vårt boxplay. En målsnål inledningsakt gör att det står 1-0 inför andra perioden.

Vi får en mardrömsstart i period nummer två, när Hovslätt gör 2-0. Men vi studsar tillbaka direkt och reducerar halvminuten senare när Cecilia Palvén gör mål på passning av Anna Lindell. Sex minuter senare skulle vi göra ytterligare två mål inom loppet av 35 sekunder. Först ut var Hilda Hammer som kvitterar till 2-2 på passning av Anna Syse. Bytet efter är det Klara Engström, som från sin backplats, prickar in bollen i mål på passning av Ella Hammer. Vi skulle hinna med att göra ytterligare ett mål i denna perioden när Minna Karlsson stänker in den på framspelning av Tove Sölve. Således hade vi vänt matchen till ledning 2-4 inför tredje perioden.

I tredje perioden får vi en bra start, när vi efter fem minuter utökar ledningen till 2-5 genom Tove Sölve med passning från Minna Karlsson. I den trettonde minuten får vi en utvisning. Direkt efter vi har blivit fulltaliga, när Anna Lindell kommer in från utvisningsbänken, snor hon åt sig bollen, kommer fri med målvakten och blir upphakad. Situationen resulterar i ett straffslag vilket Anna Lindell själv sätter hur säkert som helst. Vi avslutar matchen i boxplay, där vi stänger bort hemmalaget totalt och matchen slutar 2-6.

Tre sköna poäng efter en bra arbetsinsats idag. Vi studsar tillbaka från förra helgens två förluster och tar samtidigt ett kliv upp i tabellen. Näst på tur är ett prestigefullt Skånederby på bortaplan mot Åstorp/Kvidinge IBS.