Damer SSL

VIDAREAVANCEMANG TILL FINAL I SKÅNEMÄSTERSKAPEN!
2018-02-22 15:29

I kvällens Skånemästerskapssemifinal skulle seriekollegan Åstorp/Kvidinge IBS stå för motståndet. Efter att bara fyra dagar tidigare vunnit säsongens fjärde möte lagen emellan, väntade det femte, men matchbilden skulle bli annorlunda. I lördags var det en tempostark match, med chanser som avlöste varandra åt båda håll. Men riktigt så rolig match blev det inte för publiken under tisdagskvällen. Åstorp med decimerat lag valde att ställa sig i skyttegravarna och satsa på omställningar, där vi hade svårt att trissa upp tempot till en början. Det var en sömnig historia fram till sista perioden, väl där fick publiken vakna till.

Matchen börjar som sagt väldigt trevande, där inget av lagen riktigt sätter prägel på matchen. Åstorp som av förklarliga skäl ville sänka tempot, ställde sig lågt, samtidigt som vi hade svårt att få fart på spelet. Det är Åstorp som tar ledningen i matchen, när bollen studsar in i vårt slott och retfullt styrs in i mål. Vi har fortsatt svårt att sätta tempot i matchen mot det defensiva Åstorp. Men i powerplay med ungefär fem minuter kvar av perioden kliver Jennifer Nilsson fram och hänger, genom en individuell prestation, upp bollen i bortre krysset. Återstående minuter ångrade sig nog publiken att kudden inte var med.

Vi pratar i pausen främst om att vi måste sätta tempot i matchen och att bortalaget inte kommer hjälpa oss med detta. Det blir något bättre men efter dryga två minuter får vi en utvisning. Detta är en spelform vi erkänt är bra i och detta tillfälle är inget undantag. För på utkast av Karolina Lilja gör Anna Lindell inget misstag och lägger in bollen i mål till 2-1 efter 02:57. Ytterligare ett boxplay avverkar vi innan vi 14:58 utökar till 3-1 genom Emma Rosén, på passning av Jasmine Nilsson.

Som nämnt tidigare i texten så skulle tredje perioden få publiken att vakna till och det väldigt omgående. Innan alla var tillbaka ifrån kioskbesöket hade Emma Rosén gjort 4-1 efter 17 sekunder via ett fint slagskott i bortre gaveln. Passningen stod Stephanie Schöld för. Dryga minuten senare gör vi 5-1, när Anna Lindell hittar ett fint instick mellan båda Åstorpsbackarna till Cecilia Palvén, som med en backhand föser in bollen under bortamålvakten. 2 mål och 1 assist på 2 matcher för vår vikarierande forward ger helt klart ett bra betyg. Men ännu var det inte slut, för minuten senare fyller vi på protokollet genom att göra 6-1. Stephanie Schöld bågar in från Åstorps vänsterficka och skjuter ett dragskott i bortre burgaveln, assisterad av Viktoria Rosberg. Fem minuter från slutet reducerar gästerna till 6-2 på ett frislag, där vi mer eller mindre ger dem målet efter att ha varit för ovaksamma. Resterande tid blir en transportsträcka, där de sista 40 sekunderna spelas av i powerplay.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det var en tröttsam historia denna kväll. Allt det som fanns i lördags, saknades idag. Fart, fläkt, målchanser hit och dit var bortblåst, men även denna match höjer vi oss efterhand och får verkligen maximalutdelning i början av tredje perioden. Stundtals spelar vi ändå väldigt bra och sätter fart på bollen, men är alltid svårt att vara ensamma om att sätta matchtempot. Ingen riktig semifinalkänsla, sett till hur matchen såg ut, men det spelar mindre roll när vi nu ska få spela final i Skånemästerskapen mot SSL-laget Malmö FBC i april.