KÖP DITT GULDKORT - SE ALLA SENIORMATCHER LIVE
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Damer SSL

SÄKRAT KONTRAKT EFTER VINST I SKÅNEDERBYT!
2018-02-20 23:36

Som rubriken lyder blev det vinst i Skånederbyt mot Åstorp/Kvidinge IBS, vilket även innebar att det Allsvenska kontraktet är säkrat. Men vi börjar en vecka tidigare, med förlusten mot serietvåan FBC Kalmarsund. FBC Kalmarsund, som så sent som ifjol spelade i SSL, har stadigt huserat på en andraplats under säsongen efter seriesuveränen IBK Göteborg. Vi visste om att två tuffa matcher väntade oss, men vi var fast beslutna om att vi skulle kunna norpa poäng.

IBK Lund Elit – FBC Kalmarsund 2-7 (0-4, 2-0, 0-3)

En väldigt tuff match väntade. Vi kom från en bra streak med tre raka vinster, bortalaget hade inför mötet en vinst, en oavgjord och en förlust på de senaste tre matcherna. Men med ett lag som Kalmarsund så spelar det ingen större roll. Det är ett bra lag som är väldigt framgångsrika i sitt spel.

Första perioden börjar mindre bra, med lite bjudningar och slarv står det 0-4 på tavlan efter tjugo minuter. Bortalaget är heta i vårt slott och har marginalerna med sig när bollarna studsar in. Vi står på hälarna och är inte tillräckligt närvarande i tighta situationer, vilket ger Kalmarsund den yta de behöver för att straffa oss på ett framgångsrikt sätt. Vi är överens om att det inte är vår bästa period och är fast beslutna om att göra en bättre andraperiod.


Mittenakten vinner vi med 2-0, efter att vi spelar upp oss en aning. Första reduceringsbollen efter dryga 06:46 efter ett väldigt snyggt uppbyggt anfallsspel. Anna Syse får tag i bollen i offensivt hörn, hittar en lång passning upp till Susanne Nilsson vid mittpunkten, som direkt skarvar ut till Anna Lindell i vänsterfickan. Anna nyper till direkt vid främre stolpen, mycket fint. Speakern hinner inte redovisa målet förrän det är dags igen, 10 sekunder senare. Emma Rosén stressar fram en felpassning från bortalaget vilken Stephanie Schöld snappar upp. Hon spelar ner bollen i hörn till Emma som kliver bakom mål och hittar ett instick till Jasmine Nilsson som styr in bollen mål. Perioden avslutas med vars ett resultatlöst powerplay för båda lagen.


Tredje perioden börjar på sämsta tänkbara sätt när gästerna utökar ledningen efter 10 sekunder. Fem och en halv minut senare står det 2-6 och luften går ur oss. Vi gör om lite i femmorna de sista 8 minuterna för att försöka närma oss, men Kalmarsund vill annat och gör 2-7 med lite mer än minuten kvar.


En rättvis seger till ett för dagen bättre bortalag. Det märks tydligt att Kalmarsund är ett topplag, då det direkt straffar sig när vi ligger lite fel i positionerna och står på hälarna. Gästerna är väldigt effektiva i tighta lägen vilket föll avgörandet idag.

 

Poängfördelning:

Anna Lindell 1+0

Jasmine Nilsson 1+0

Emma Rosén 0+1

Susanne Nilsson 0+1

 

Matchstatistik: http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=result&fmid=301890

 

 

Åstorp/Kvidinge IBS – IBK Lund Elit 1-5 (0-2, 1-2, 0-1)

En viktig match på flera sätt väntade idag. Först och främst ett skånederby med mycket känslor och prestige, dessutom hade vi redan mötts tre gånger under säsongen med tre förluster, så en revanschlusta fanns och den var stor. Förutom detta så kunde vi via seger säkra det Allsvenska kontraktet med tre omgångar kvar, något som skulle få oss att kunna släppa kniven som låg mot strupen.


Vi får en kalasstart då vi tar ledningen redan efter 01:24. Med ett fint uppspel längs vänsterkanten drar Emelie Olsson iväg ett direktskott, det blir en retur där Moa Frändestam är hetast och trycker in ledningsmålet till 0-1. Hennes första allsvenska mål för säsongen. Vi fortsätter att spela bra, väldigt bra dessutom. Bara fåtalet minuter efter ett fint avvärjt boxplay spelar Emelie Olsson ett långt uppspel på vänsterkanten till mötande Cecilia Palvén, förövrigt vikarierande forward för dagen. Cecilia tickar direkt in en backhandpassning till en mötande Malin Wiskman i slottet som nyper upp bollen i nättaket och vi har 0-2 efter 11:28. Vi fortsätter att göra det bra, även om Åstorp skapar en del farliga lägen, håller vi tätt perioden ut.


Andra perioden inleds med en reducering från hemmalaget, men det skulle inte bli fler av den varan. Två minuter efter reduceringen drabbas vi av en utvisning och boxplay väntar, något som tycks vara en spelform som passar oss bra. För med bara sekunden kvar av detsamma täcker Emelie Olsson ett skott och lägger en lång djupledsboll till en snabb Anna Lindell som inte gör något misstag. Anna drar hemmamålvakten och lägger behärskat in bollen till 1-3. Fem minuter senare har vi ännu en spelare som får göra sitt första allsvenska mål. Vi spelar loss bollen från en hemmadubbling i vårt vänsterhörn till Anna Syse på motsatt sida. Anna driver upp bollen på egen hand över hela banan till motståndarnas vänsterficka, spelar ner till Jennifer Nilsson som direkt spelar tillbaka i tornet, där Anna Syse nyper till direkt klockrent i bortre krysset. Väldigt snygg uppbyggt anfall med en snyggare avslutning, med ytterligare en spelare som får göra sitt första allsvenska mål. Det sista som händer är att vi drabbas av en utvisning, något vi löser på ett bra sätt.


Sista ordinarie perioden börjar likt den andra avslutades genom att vi får ytterligare en utvisning efter bara femton sekunder. Även detta numerära underläge spelar vi av innan vi får chansen i powerplay minuter senare. Här skapar vi några bra lägen men får tyvärr inte utdelning. Hemmalaget tar timeout med två och en halv minut kvar av matchen. Det ger ingen effekt för deras del, utan istället kan vi utöka till 1-5 med dryga minuten kvar. Anna Lindell vinner boll i vår vänsterficka, driver in mot mitten och hittar igenom med en frispelning till Cecilia Palvén. Här gör hon inget misstag utan lägger över bollen från back- till forehand och trycker resolut upp bollen i nättaket. Detta blir det sista som händer och en oerhörd lättnad och glädje sköljs över oss när slutsignalen ljuder.


Extremt skönt att efter det tuffa läge vi var i innan jul, lyfter oss efter uppehållet och vinner fyra av fem matcher vilket ger oss ett säkrat kontrakt, något som har varit huvudmålet för oss under säsongen. Tre seriematcher återstår, samt en semifinal mot just Åstorp i Skånemästerskapen. Vi kan nu spela lite mer avslappnat och behöver inte längre känna de vassa knivseggarna mot våra halsar. Men säsongen är inte över utan nu ska vi kriga för att få en så bra placering som möjligt i serien, samt försöka nå en finalplats i Skånemästerskapen mot Malmö FBC.

 

Poängfördelning:

Anna Lindell 1+1

Cecilia Palvén 1+1

Emelie Olsson 0+2

Anna Syse 1+0

Malin Wiskman 1+0

Moa Frändestam 1+0

Jennifer Nilsson 0+1

 

Matchstatistik: http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=result&fmid=301894

 


//Ludvig Nilsson


Nyhetsarkiv
LINDQVIST FLYTTAS UPP2023-08-31 13:42
TACK FÖR ER TID2021-01-04 15:20
FYSISK BACK FLYTTAS UPP2020-10-22 15:11
SVAG MATCH GAV EN POÄNG2019-11-27 13:19
STORTALANG VÄLJER LUND2019-07-08 15:35
TUNG HELG FÖR DAM ELIT2018-11-05 22:03
BRA START PÅ SÄSONGEN!2017-09-26 16:27
MÅLVAKT TILL DAM ELIT!2017-09-13 12:22
BACK KLAR FÖR DAM ELIT!2017-05-16 17:04
UNG BACK TILL DAM ELIT!2017-04-25 14:32
Malin Heyden stannar!2016-04-21 23:05
Stephanie kör vidare!2016-04-14 11:23
Inför Warberg IC hemma!2016-02-19 15:22
Premiären är nära!2015-09-16 22:15
Truppstatus Juli2015-07-13 18:04
 
NYHET: ÅTERUPPSTART AV UNGDOMSMOTION
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
VÄRDEGRUNDSPARTNER
BILDBESTÄLLNINGAR FRÅN FOTOGRAFERING