KÖP DITT GULDKORT - SE ALLA SENIORMATCHER LIVE
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Damer SSL

FULL POTT I HELGEN FÖR DAM ELIT!
2018-01-22 18:14
Foto: Patrik Palm
Referaten har tyvärr lyst med sin frånvaro, men förhoppningsvis ska vi få rull på det igen. Detta var en helg som skulle bli tuff att ta sig an. Fyra raka förluster, varav två ganska stora sådana förra helgen mot Lockerud Mariestad och Fröjered. Men en energifylld träningsvecka och en tro på oss själva skulle sätta sin prägel på dessa två matcherna. Två jämna matcher rent spelmässigt, där vi äntligen hade marginalerna på vår sida. Bra uppoffrande försvarsspel, bra målvaktsspel, en effektivitet i båda tredjeperioderna och framförallt en väldigt hög energinivå i 120 minuter föll avgörandet.

IBK Lund Elit – Västra Mälardalen IB 4-3 (1-1, 0-2, 3-0)

Lördagens motståndare Västra Mälardalen, som så sent som förra säsongen kvalade till SSL väntade i Idrottshallen. Tycker vi börjar matchen på ett bra sätt. Skapar målchanser samtidigt som vi neutraliserar bortalaget på ett bra sätt. Chanser ges åt båda håll, men det är Västra Mälardalen som tar ledningen med 0-1 genom en bjudning, där deras forward kan lägga in bollen i öppet mål bakom en chanslös Jennifer Gustavsson i mål. Men kvitteringen vill inte vänta på sig, för bara minuten efter gör vi 1-1. Isabella Hellsviken gör sitt första mål i Allsvenskan, när hon backhand-knackar in bollen efter att själv ha pressat tillbaka den i vår ägo. Målet görs på Anna Lindells skottretur och tar en båge över målvakten in i bortre gaveln. Snyggt och samtidigt sköna marginaler på vår sida. Resterade minuter blir händelselösa och vi har 1-1 inför andra perioden.


Även en bra start i andra perioden. När klockan har tickat upp och passerat halva akten tar gästerna olyckligt ledningen, när vi tappar balansen i anfallsspelet och de får kontra in ledningsmålet. Sju minuter senare utökas ledningen till 1-3 i powerplay. Vi tappar boll i mittzon i boxplay och bortalaget är inte sena att utnyttja detta. 1-3 är ställningen inför sista perioden.


Det brukar heta att innebandymatcher avgörs under de sista tio minuterna, detta skulle Idrottshallen få erfara denna lördag. 10:04 gör Emma Rosén 2-3 efter att Sara Simonsson vunnit ett frislag i motståndarnas vänsterficka. Passningen stod Karin Sturesson för och skottet tar en bana in i bortre gaveln. 12:42 är det dags för ännu en spelare att göra sitt första Allsvenska mål, detta i sin första Allsvenska match, kan knappast bli bättre. Det är naturligtvis den nyligen uppflyttade Viktoria Rosberg som på en mycket fin passning bakom ryggen av Jennifer Nilsson, rundar målvakten och lägger in bollen i mål. Bortalaget känns lite tagna av händelseförloppet och tar timeout minuten senare. Med vinden i ryggen och härlig energi i laget krigar vi vidare mot att ta poäng. När klockan står på 18:17 och publiken sitter och tuggar naglar, så tar Anna Lindell saken i egna händer, rundar sin motståndarback, drar målvakten och lägger kyligt in bollen under henne. Assisten stod Isabella Hellsviken för, men tyvärr noterades detta inte i protokollet. Fortsatt en nagelbitande avslutning, där gästerna går stenhårt för en kvittering, tar målvakten och kastar in bollar på vår mål. Jennifer Gustavsson spikar igen med hjälp av ett uppoffrande försvarstäckande. Bara sekunden efter att den tysta slutsignalen ljuder i Idrottshallen hittar ett bortalagsskott in i bortre gaveln, glädjescener från hemmaspelare och såväl bortalag, tills de upptäcker att domarna korrekt dömt bort målet och till vår lättnad haft full koll på klockan trots att den föråldrade tutan borde ha bytts ut för flera år sedan…

 

Men vad gör det, lite marginaler ska man väl ha med sig och 3 otroligt viktiga poäng på kontot. Kan sammanfatta matchen som beskrivet i inledningen. Ett bra uppoffrande försvarsspel, grymt målvaktsspel och en härlig energi som gör att vi krigar oss till dessa tre poäng. Jennifer Gustavsson håller oss kvar i matchen in i det sista, vi har två spelare som gör sina första Allsvenska mål och vi reser oss på ett fantastiskt sätt från den senaste helgens nattsvarta matcher. Vi är starka och tillsammans blir vi ännu starkare!

 

Poängfördelning:

Anna Lindell 1+1

Emma Rosén 1+0

Isabella Hellsviken 1+0

Viktoria Rosberg 1+0

Jennifer Nilsson 0+1

Karin Sturesson 0+1


Matchstatistik:  http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=result&fmid=301877

 

 

 

IBK Lund Elit – Hagfors IF Uddeholm 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)

En positiv stämning till söndagens match av förklarliga skäl. En ”skräll”-seger mot tredjeplacerade Västra Mälardalen kommer det säkert låta från experterna på lördagen och på söndagen väntade ännu ett lag som förra säsongen kvalade till SSL, nämligen Hagfors IF Uddeholm. Det har gått knackigare för gästerna denna säsongen och efter att vi summerar helgens två omgångar ligger man nu på en kvalplats om att få hålla sig kvar.

 

Även i denna match startar vi på ett bra sätt. Det finns energi kvar sedan gårdagsmatchen, tillsammans med en stor dos glädje och kämparvilja, det kändes lovande redan på uppvärmningen.

Första perioden böljar fram och tillbaka men inledningsakten blir målbefriad med ett outnyttjat powerplay för vår del. Därför 0-0 inför mittenakten.


Andra perioden startar på ett mindre bra sätt, då vi efter 5 minuter får en lite tveksam utvisning mot oss. Vi gör det bra i boxplay, men för några sekunder blir vi för passiva, står på hälarna och det är bortalaget inte sena med att utnyttja, när man bågar och hänger in bollen. Nästa utvisning drabbar även de svart-gröna hemmaspelarna och här förväntade sig kanske bortalaget en 0-2-ledning, men Anna Lindell ville annat. Jennifer Gustavsson räddar först ett skott och stöter ut bollen mot sarghörnet, där Stephanie Schöld vinner efterföljande närkamp så bollen studsar upp till en bortaspelare. Här tar Anna Lindell vid pressen och får Hagforsspelaren att slå en sämre passning hem mot pointspelaren. Anna är snabb med att stöta bollen förbi sistaspelaren, drar målvakten och rullar in kvitteringen efter vi spelat ett halvt boxplay. Perioden avslutas med ännu ett numerärt underläge, vilket vi reder ut på ett bra sätt.


Fem minuter in i den avslutande akten åker vi ånyo på en tveksam utvisning. Bra boxplay, gör att Anna Lindell återigen skulle få presentera sig till bortalagets förtret. Detta genom att med 4 sekunder kvar av detsamma vinna boll i mittzon, dribbla förbi inte bara en utan tre motståndare, för att tillslut lägga in bollen vid förstastolpen och andra boxplay-målet för dagen var ett faktum. Tyvärr blir efterföljden ytterligare en tvåminutersutvisning, då en lite för glad utvisad spelare rusar in på plan för att fira, men det kunde vi leva med. Vi är starka och står emot även detta numerära underläge. När klockan står på 15:33 gör vi också 3-1, när Susanne Nilsson prickskjuter in bollen vid förstastolpen efter att ha diagonalpassat lite med Cecilia Palvén. En jobbig avslutning var att vänta. Bortalaget tar timeout direkt och satsar på att slänga in allt, och verkligen allt, mot vårt mål. Men även idag är vi starka och står emot. Efter en sargretur vinner Josefin Karlsson bollen bakom vårt mål, springer retfullt slalom i vårt högerhörn och skickar, efter att ha dödat några välbehövliga sekunder, bollen mot det tomma målet. De längsta sekunderna på länge, när bollen tar en bana förbi Hagfors sistaspelare och med någon centimeters marginal studsar in i bortre burgaveln. Ett klassiskt flygplansliknande målfirande summerar helgens två matcher och en glädje som var så efterlängtad! Återstående 22 sekunder blir inte superhårresande och en skön seger samt lite plus i målskillnad gjorde helgen fulländad, där vi tillskrivs segern med 4-1.

 

Även idag visar vi en hög energinivå i 60 minuter, vi ger aldrig upp trots underläge och vi står starka för och med varandra. Jennifer Gustavsson i mål tog det hon skulle och lite mer därtill. Anna Lindell fick göra två mål i boxplay, Josefin Karlsson gör sitt första Allsvenska mål med ett av säsongens snyggaste målfirande och vi dödar, på ett starkt sätt, 8 minuters boxplay.

 

Nu ser vi framemot ytterligare en energifylld träningsvecka, innan vi på söndag åker upp till Linköping för en tuff match.Poängfördelning: 

Anna Lindell 2+0

Josefin Karlsson 1+0

Susanne Nilsson 1+0

Cecilia Palvén 0+1


Matchstatistik: http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=result&fmid=301881

 

// Ludvig Nilsson


Nyhetsarkiv
LINDQVIST FLYTTAS UPP2023-08-31 13:42
TACK FÖR ER TID2021-01-04 15:20
FYSISK BACK FLYTTAS UPP2020-10-22 15:11
SVAG MATCH GAV EN POÄNG2019-11-27 13:19
STORTALANG VÄLJER LUND2019-07-08 15:35
TUNG HELG FÖR DAM ELIT2018-11-05 22:03
BRA START PÅ SÄSONGEN!2017-09-26 16:27
MÅLVAKT TILL DAM ELIT!2017-09-13 12:22
BACK KLAR FÖR DAM ELIT!2017-05-16 17:04
UNG BACK TILL DAM ELIT!2017-04-25 14:32
Malin Heyden stannar!2016-04-21 23:05
Stephanie kör vidare!2016-04-14 11:23
Inför Warberg IC hemma!2016-02-19 15:22
Premiären är nära!2015-09-16 22:15
Truppstatus Juli2015-07-13 18:04
 
NYHET: ÅTERUPPSTART AV UNGDOMSMOTION
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
VÄRDEGRUNDSPARTNER
BILDBESTÄLLNINGAR FRÅN FOTOGRAFERING