KÖP DITT GULDKORT - SE ALLA SENIORMATCHER LIVE
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Damer SSL

AVSLUTAR SERIESPELET MED FLAGGAN I TOPP!
2017-03-08 11:47
Foto: Patrik Palm

Sista seriematchen för säsongen skulle spelas denna söndagseftermiddag i Bråhögshallen, Staffanstorp. Vi är som bekant sedan tidigare klara för Playoff 1 till Allsvenskan, men det fanns inga tankar på att loja oss igenom denna match. Trots vetskapen bland samtliga att matchen inte skulle förändra något rent placeringsmässigt, så hade vi nu en möjlighet att rakt av fokusera på att visa upp ett bra spel som ska ge oss bra självförtroende inför kvalspelet nästkommande helg. Idag saknades förutom sedan tidigare skadade spelare Amanda p.g.a. sjukdom, samt att vi spelade sparsamt på några p.g.a. samma anledning.

IK Stanstad – IBK Lund Elit 1-6 (0-3, 1-3, 0-0)


Stanstad börjar matchen i en väldig fart, precis som man ofta gör. Det är ett ungt, ettrigt och framåtsträvande lag som spelar ett högt presspel, något man också får utdelning på. Samma gäller mot oss denna dag. När Stanstad väljer att kliva på blir vi för stillastående, för tysta och väntar lite på att vår medspelare ska lösa situationen på egen hand. Detta medför också att Stanstad kan vinna boll högt genom att bryta eller att få inslag med sig. Tycker vi efterhand kontrollerar det bättre och bättre, samt får ett större lugn och löser därmed situationer på ett enklare sätt. Vi tar sedermera också ledningen med 0-1, när Stephanie Schöld i powerplay prickskjuter in ledningsmålet från pointposition, framspelad av Stina Balslev Andreason efter att ha fått bra rull på bollen och tryckt ner Stanstadsboxen väldigt bra. Bara någon minut senare drabbas vi av en utvisning, när Erica Mexnell åker ut för fasthållning. Men vi spelar väldigt bra i numerärt underläge och täcker bort i princip alla lägen de skapar, där endast två skott når Jennifer Gustavsson i mål, vilka de får ta från, för oss, kontrollerande lägen. 14:48 utökar vi på ledningen till 0-2, när Susanne Nilsson finurligt från vänsterfickan hittar in till Tove Sölve i slottet som nyper till direkt i bortre burgaveln. Detta föranlett av ett bra och tålmodigt anfallsspel. 18:32 står det också 0-3 på tavlan, då vi vänder spelet på ett väldigt bra sätt. Ellinor Källén hänger dit bollen på sin egna retur, efter framspelning av Susanne Nilsson, vilket tyvärr inte noterades i protokollet. Men hela anfallet var enligt skolboken, där 4 av 5 spelare var inblandade från start till mål. Perioden slutar 0-3.

 

Inför mittenakten pratar vi främst om lösning på Stanstads höga press, för förutom den så tyckte vi oss ha väldigt bra kontroll på matchen.

Stanstad börjar även denna period med ett högt tempo och skapar redan efter drygt 30 sekunder periodens första farliga målchans. Dock är det vi som gör periodens första mål efter 01:18 när Susanne Nilsson, på sin egna retur, trycker in 0-4-målet, efter framspelning av Emma Rosén. 30 sekunder efter målet får vi en straff med oss efter en väldigt märklig situation. Klara Peraic kliver fram, men Stanstads duktiga målvakt parerar och räddar med hjälmen. Efterföljande powerplay blir resultatlöst, men bara lite mer än två minuter senare gör vi 0-5. Vi vinner boll på egen planhalva genom Stephanie Schöld, som driver upp bollen och hittar Jennifer Nilsson på högerkanten. Jennifer utnyttjar sitt vassa skott och trycker till bollen direkt, rakt upp i närmsta krysset. En väldig snabb och bra spelvändning, där vi med smarta löpningar skapar ytor och håller det enkelt fram till avslutsmomentet. Mindre än två minuter efter det, nämligen 08:07, ökar vi på till 0-6, efter ytterligare en snabb och effektiv kontring. Stina Balslev Andreason bryter boll på mittplan, tar fart mot mål och hittar via en diagonalpassning Klara Peraic på bortre stolpen, som kyligt hänger in bollen i nättaket. Bara sekunder senare drabbas vi av en utvisning, en mycket märklig sådan, där Stanstadsspelaren springer rakt in i back- och forwardsklubba och vi får två minuter för slag…  Detta utnyttjar Stanstad och gör ett väldigt snyggt reduceringsmål. 13:41 får vi återigen spendera tid på botbänken efter ett slag som tyvärr var för svårt att missa för domarna. Ett resultatlöst powerplay blir följden och perioden avslutas genom att vi får spela ytterligare ett boxplay, vilket vi även det håller rent i. Perioden slutar 1-3, med en totalställning på 1-6.

 

Inför tredje perioden fokuserar vi helt och hållet på att belysa det som vi gör bra, men betonar samtidigt vikten av att hålla fokus de återstående 20 minuterna av ordinarie speltid. Med tanke på tidigare nämnt så valde vi att testa några spelare på ovana positioner, detta för att skapa oss själva förutsättning till att ha större valmöjligheter framöver.

Vår tvåminuterutvisning som följde med oss från period nummer 2 blev som tidigare nämnt resultatlöst för hemmalaget och bara sekunder efter att vi har blivit fulltaliga får vi spela i numerärt överläge. Tyvärr skapar vi bara några farliga lägen på mål, men inget i mål. Tycker hela tredje perioden är välkontrollerad från vår sida och vi bjuder inte in Stanstad till några speciellt farliga målchanser. Vi vinner skotten med 3-10 i slutperioden och totalt med 27-42, siffror som känns väldigt kryddade. Misstänker att man räknat med skottäck och skott i närheten av mål som inte gick på mål. Men sammanfattningsvis för tredje perioden är att vi har väldigt bra kontroll på allt som händer därute och spelar väldigt strukturerat, aggressivt och fysiskt i försvarsspelet, precis som vi vill.

Perioden bli mållös och slutresultatet skrivs till 1-6, vilket ger oss 3 nya fina poäng och viktigt självförtroende samt en bra känsla inför stundande kvalspel.

 

Är mycket nöjd med dagens genomförande trots en lite skakig inledning. Stanstad är ett oberäkneligt lag som stötvis trycker på allt man kan, så det gäller att hela tiden ha huvudet med sig. Tycker vi gör en jättebra prestation som lag med tanke på matchens betydelse. Vi visar en bra inställning, offervilja och energi trots att kvalplatsen redan var säkrad och gör verkligen det vi satte som fokus inför matchen, att skapa oss bra förutsättningar och bra självförtroende inför kvalet. Vi testade lite nytt idag som jag tycker gav oss en bra syn för olika alternativ rent formationsmässigt. Två femmor som producerade framåt och höll nollan bakåt (enda insläppta målet var i boxplay). Jennifer Gustavsson gör än en gång en kanoninsats i mål, samt så visar vi hög moral när vi täcker så pass mycket skott som vi gör. Ett och annat blåmärke var att skymta på måndagsträningen, då är man nöjd som tränare.

Nu laddar vi för en bra träningsvecka och säsongens första bussresa på lördag, när vi beger oss upp till Jönköping för match 1 i Playoff 1 mot Hovslätts IK. Väldigt spännande att få möta ett lag vi tidigare inte har mött, ska bli en rolig bekantskap. Matchen börjar kl.17:00 i Jönköpings Idrottshus D-hallen, för de som vill ta en roadtrip upp till Vätterns södra strand.

 

Poängfördelning:

Stephanie Schöld   1+1

Susanne Nilsson   1+1

Stina Balslev Andreason   0+2

Ellinor Källén   1+0

Jennifer Nilsson   1+0

Klara Peraic   1+0

Tove Sölve   1+0

Emma Rosén   0+1Matchstatistik: IK Stanstad - IBK Lund Elit 1-6//Ludvig


Nyhetsarkiv
TURUNEN FLYTTAS UPP2024-05-23 18:30
SPETZ STANNAR I LUND2024-04-25 17:30
LINDQVIST FLYTTAS UPP2023-08-31 13:42
TACK FÖR ER TID2021-01-04 15:20
FYSISK BACK FLYTTAS UPP2020-10-22 15:11
SVAG MATCH GAV EN POÄNG2019-11-27 13:19
STORTALANG VÄLJER LUND2019-07-08 15:35
TUNG HELG FÖR DAM ELIT2018-11-05 22:03
BRA START PÅ SÄSONGEN!2017-09-26 16:27
MÅLVAKT TILL DAM ELIT!2017-09-13 12:22
BACK KLAR FÖR DAM ELIT!2017-05-16 17:04
UNG BACK TILL DAM ELIT!2017-04-25 14:32
Malin Heyden stannar!2016-04-21 23:05
Stephanie kör vidare!2016-04-14 11:23
Inför Warberg IC hemma!2016-02-19 15:22
Premiären är nära!2015-09-16 22:15
Truppstatus Juli2015-07-13 18:04
 
NYHET: ÅTERUPPSTART AV UNGDOMSMOTION
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
VÄRDEGRUNDSPARTNER