Damer SSL

Storseger mot IK Stanstad!
2016-12-05 18:09
Denna söndag skulle vi för andra gången denna säsong få ställas mot det talangfulla laget från Staffanstorp, nämligen IK Stanstad. Ett lag med en snittålder på under 20 år, med några riktigt vassa lirare i sitt lag. Senast vi möttes var under försäsongen nere i Höllviken, där vi gick segrandes med 3-1 efter sista målet i tom bur. Vi tycker oss ha bra koll på deras styrkor och svagheter och lade upp en matchplan utefter det. Stanstad är ett lag som spelar med mycket fart, finess och satsar mycket framåt i sitt anfallsspel. Vi har en större rutin och tyngd i vårt lag, en bättre bredd och vassare toppar, vilket vi skulle försöka utnyttja denna söndagseftermiddag. Men Stanstad är ett lag som kan springa sönder sina motståndare, oavsett vem man möter. Så att det skulle bli något annat än enkelt var vi helt och hållet inställda på. I vanlig ordning hade vi några störningsmoment i veckan, sjukdomar, skador hör till ens vardag nu under november/december, men något annat än vinst fanns inte i våra huvuden idag.

Vi inleder matchen likt vi gjorde senast mot Malmhaug, att inte riktigt vara på tå och låter Stanstad spela sitt snabba och tempofyllda anfallsspel. De första 10-12 minuterna har bortalaget i princip allt och vi får jobba ordentligt i defensiven. Vi jobbar mer och mer in oss i matchen, skapar ett väldigt bra tryck efter dessa inledande minuter och får lite av ett momentum. Vi gör några väldigt bra byten sista fem minuterna och trycker ner Stanstad merparten av denna tid. Perioden slutar 0-0 och vi kände att det fanns mer att hämta från dagens hittills genomförda prestation.

Vi är överens om att vi de inledande 10-12 minuterna spelar ganska avslaget och inte riktigt har med oss huvudet i det vi gör. Vi tar tag i det de sista minuterna och skapar ett bra tryck. Vi förtydligar åter vad som kommer vara viktigt resterande tid av matchen för att neutralisera Stanstads strykor.

Vi börjar andra perioden klart bättre än den första. Vi har ett högre tempo, får äga mer boll och ha mer etablerat spel och tar bort Stanstads anfallsspel på ett bra sätt. Klockan hinner ticka upp till 04:40 när vi spräcker målnollan, då Ella Hammer snor åt sig en felpassning på mittplan, vänder upp, drar en motspelare och hänger dit 1-0-målet. Vi fortsätter att dominera spelet och trycker på ytterligare. Stanstad kommer då och då i en halvfarlig kontring, men vi tar bort deras styrkor på ett föredömligt sätt. Vi fortsätter att trumma på och flera gånger är det nära att 2-0-målet sitter. Detta dröjer dock till 16:04 när Ella Hammer får en passning av Malin Heyden på vänsterkanten, varpå hon snurrar upp sin motståndare, trycker sig mot mål och hänger lika snyggt in hennes andra mål för dagen. Dryga två minuter senare är det dags att sätta 3-0 på tavlan, när Jennifer Nilsson får bollen i högerfickan, tar några beslutsamma steg framåt och sätter sitt första mål för dagen till höger om motståndarmålvakten, på pass av Erica Mexnell. Perioden slutar 3-0 vilket också tavlan visar.

Vi är väldigt nöjda med den höjning vi gjort från den första perioden, men poängterar viken av att inte slappna av nu, utan köra på med den fart och noggrannhet vi hade i mittenakten. Vi tar lite detaljer kring vårt spel för att minimera Stanstads möjligheter ytterligare. Vi förbereder oss för att bortalaget ska trycka på med allt man har, vilket vi hoppades skulle genera ytor vi kunde straffa dem i.

Vi får en strålande start på sista perioden, då vi efter 01:27 gör 4-0, när Emma Azelius stressar deras back till att tappa boll i slottet, en boll som Ella Hammer är snabb med att snappa upp. Hon väntar ut målvakten, tills hon lägger sig, rundar henne och lägger in sitt tredje mål för dagen med en backhand upp i nättaket, väldigt snyggt med ett bra presspel som föranledde situationen. Vi fortsätter att störa deras spel på ett bra sätt, sätter stopp för deras kontringar, bryter boll på mittplan och osynliggör deras mest framträdande spelare. 05:44 ökas det på till 5-0 när Ella får bollen på högerkanten, smiter emellan två motståndare, kliver mot vänsterkanten, lirkar in den till Susanne Nilsson i slottet som skjuter ett skott där Jennifer Nilsson påpassligt håller sig framme för en styrning. Ett snyggt anfall som välförtjänt slutar i ett viljemål. Två minuter senare ökar vi till 6-0 och stänger matchen, när även Jennifer Nilsson får göra sitt tredje mål för dagen på assist av Stina Balslev Andreason. Ett snyggt mål där Stanstad får sota för att man trycker på för hårt framåt, då vi lägger en långboll till en fristående Stina, som på volley dämpar ner bollen till Jennifer som slår till bollen direkt på backhand under bortalagets målvakt. Väldigt snyggt och smart gjort! Vi fortsätter att spela väldigt bra och följer matchplanen till punkt och pricka. Vi skapar fler farliga lägen än Stanstad, vi håller dem på utsidan och visar en hög offervilja med att täcka skott och hjälpa Jennifer i målet. Stanstad försöker trycka på och störa oss med ett högt och intensivt försvarsspel, men detta löser vi på ett strålande sätt och jobbar systematiskt bort dem från farliga ytor. 19:16 får även Emma Azelius presentera sig i målprotokollet, då hon efter en tilltrasslad situation får bollen i slottet, vänder runt och fastställer slutresultatet till 7-0 genom att prickskjuta in sitt första mål, i sin andra match för säsongen.

Är av förklarliga skäl extremt nöjd med dagens insats. Vi följer vår matchplan till 100% i 50 minuter efter en lite svagare inledning. Vi tar bort deras bästa spelare ur spelet, straffar dem när de går för hårt framåt och spelar väldigt disciplinerat bakåt. Återigen en fantastisk laginsats, där alla krigar på till 100%. Extra plus idag till Ella Hammer och Jennifer Nilsson som står för varsitt hattrick, Emma Azelius som får göra sitt första mål för säsongen, samt Jennifer Gustavsson som fullständigt spikar igen i kassen. Halva säsongen är nu spelad och vi parkerar obesegrade på en förstaplats två poäng ner till andraplatsen. Nu väntar en träningsfri måndag följt av träning på tisdag och onsdag, innan årets andra klubbderby går av stapeln på torsdag mot D1 Ungdom i Idrottshallen. Matchstart 20:15, hoppas vi ses där!