Damer SSL

Fantastisk lagseger mot Malmhaug!
2016-11-25 15:33

Börjar bli en vana nu, men fortsatt flera störningsmoment i veckan vilket resulterade i endast ett ordentligt träningspass, samt ett lättare mer detaljstyrt pass på onsdagen. Lite skador som oroade inför på Mathilda Kindeberg Sederblad och Emma Rosén, vilka skulle testa på matchdagen. Cecilia Palvén hade dragit på sig en sjukdom och fick olyckligt kasta in handduken under torsdagseftermiddagen. Med detta kom vi till spel med 13 utespelare, redo att göra allt i sin makt för att plocka tre poäng av Malmhaug. Ett Malmhaug vi mötte nere i Höllviken under försäsongen och då finalförlorade med 4-2. Det var vår första helg tillsammans med hela laget och utan något ordentligt träningspass tillsammans innan det. Nu med ordinarie matchtrupp var vi taggade till tusen för att inte låta hemmalaget slå oss två gånger under året 2016.

Malmhaug börjar perioden i ett rivstartande tempo och ligger före oss i det mesta som händer, men efter ett par minuter börjar vi sakteligen ta tag i vårt spel och hålla mer boll. Vi blir mer och mer spelförande och får etablera mer och mer spel i anfallszon. Lite mer än fem minuter in i matchen får Malmhaug en straff, svårt att diskutera bort men i mitt tycke ganska billig. Tidigare IBK Lund-spelaren Emmy Nilsson är här kylig och placerar in 1-0-målet. Vi fortsätter efter detta att tugga på och har fortfarande mycket boll, Malmhaug sticker då och då upp i kontringar samt även etablerat anfall och skapar några hyfsade chanser. Vi har mycket boll, men tyvärr kommer vi inte riktigt till de farliga chanserna och som alla vet handlar det om att göra mål i innebandy. Matchbilden är sig lik perioden ut och inget mer anmärkningsvärt händer.

Snacket i pausen handlar främst om att vi inte riktigt har kommit upp i vår nivå i första perioden när det gäller energi och intensitet. Vi spelar bra innebandy men det känns lite avslaget i viss mån. Vi gör om lite i kedjorna och börjar spela på två kedjor framåt.

Vi börjar andra perioden bättre och håller upp ett bra spel både defensivt och offensivt. Det blir succesivt bättre och med lite mer än halva perioden spelad tilldöms det återigen en straff, denna gång till vår fördel. Tyvärr missar vi denna, men 22 sekunder in i efterföljande powerplay kvitterar vi till 1-1, då Jennifer Nilsson håller sig framme på en retur av Mathilda Kindeberg Sederblads projektil. Detta ger oss viktigt energi och ger oss ytterligare spelövertag. Vi skapar efter detta flera bra chanser som deras målvakt tyvärr står i vägen för. Malmhaug skapar ett och annat kontringsläge, varav ett som är väldigt farligt, men fortsatt tycker jag att vi sitter i förarsätet sett till bollinnehav. Runt trettonde minuten skapar sig Malmhaug ett momentum i några minuter, då man skapar några bra chanser på rad och sätter bra tryck i vår zon. Men detta dödar vi 16:30, då Stina Balslev Andreason snappar upp bollen i högerfickan, bryter in och hänger upp bollen i nättaket, efter assist av Emma Rosén. Ett otroligt skönt ledningsmål som var helt rättvist. Det sista som händer i perioden är att vi tilldöms ett powerplay, då Malmhaug får 2 minuter för ”för många spelare på plan”. Något som ingen uppfattade då, men som nu i efterhand syns väldigt tydligt på video, bra av domarna! Denna fastställs när slutsignalen ljuder, vilket betyder att vi kommer börja tredje perioden i powerplay.

Inför tredje poängterar vi att den höjning vi gör tillsammans är väldigt stark, att vi måste fortsätta hålla uppe detta och ge varandra energi. Vi går igenom lite detaljer där vi känner att Malmhaug har fått flera lägen, detta för att minimera vår sårbarhet.

Vi inleder perioden med ett resultatlöst powerplay, där vi inte riktigt kommer till farliga avslut. Strax efter vi har blivit fulltaliga får vi ännu ett powerplay, här är vi ganska slarviga, passiva och ger Malmhaug möjlighet att döda tid genom att hålla i boll. Efter halva vårt powerplay får man också kontra in ett kvitteringsmål till 2-2. Vi tappar boll i fel läge och felsorterar bakåt, vilket gör att deras vindsnabba forward får runda en chanslös Karolina Lilja och sätta kvitteringen. I slutsekunderna av vårt numerära överläge skjuter Jennifer ett skott som balanserar på mållinjen, lite signifikativt för matchen i helhet, där bollen inte riktigt studsade vår väg. Efter 7 minuter drabbas vi av en utvisning, vi håller tätt hela vårt numerära underläge utan att Malmhaug får skapa några större farliga chanser och 2 minuter efter, nämligen 11:25, trycker vi in 2-3-målet. Det är Stephanie Schöld som håller sig framme på returtagning vid bortre stolpen när Ella Hammer kliver in vid förstastolpen och vallar ett avslut via målvakten som dimper ner vid Stephanies klubba. Direkt efter tekning får vi återigen ett powerplay med oss, detta efter en ful bentackling på Ella som lyckligtvis klarar sig undan någon skada. Till denna påläggs ytterligare en 2-minutare för hårt spel, en situation jag inte uppmärksammade. Även här skapar vi inte så mycket, då det är lite slarvigt och lågt tempo. Vi skapar 2-3 bra chanser, men mer är att förvänta i ett 5 mot 3-övertag. I avbrottet efter begär också Malmhaug timeout. Här poängterar vi vikten av att spela smart, kyligt och med en stor enkelhet. Inte ha ett för svårt possessionspel utan enkelt och med marginaler. Efter 17 minuter drabbas Malmhaug av en avvaktande utvisning, något vi lyckas fördröja till 17:45 när den fastställs. Korta direktiv inför de avslutande minuterna, detta att vi inte spelar på några onödiga chansningar, utan håller i boll och bara tar läge när vi har ett klockrent sådant. Vi dödar återstående tid och skickar armarna i luften med lättnaden över att ta en 2-3-seger och ytterligare tre poäng kan plussas på kontot.

Återigen en fantastisk lagseger, där vi krigar på till 100% trots en lite knagglig förstaperiod. Vi höjer oss allteftersom och lyckas ta tre poäng vilket såklart är det viktigaste. Karolina Lilja gör en grym match i kassen, Emma Azelius gör sin första match för säsongen och står för en riktigt bra debut, en spelare vi kommer ha stor nytta av framöver. Jennifer Nilsson blir utsedd till matchens lirare, något hon också är värd efter att ha krigat i 60 minuter. Utan att ta bort Jennifers prestation så måste det ha varit oerhört svårt för sekretariatet att plocka ut någon Matchens lirare från oss, när samtliga spelade grymt bra. Nu väntar välbehövligt en spelledig helg, då vi kan ladda batterierna och förbereda oss för en ny träningsvecka som avslutas med söndagens hemmamatch mot Stanstad i Killebäckshallen, en match som kommer summera första halvan av säsongen. Matchstart 16:20, hoppas vi ses där!