IBK Lund
Damer SSL

Knapp förlust mot IBK Göteborg!
2016-02-28 18:08

Till följd av en vecka kantad av sjukdomar och skador, anlände vi till Göteborg med 12 utespelare och 1 målvakt, däribland några krassliga/halvskadade, för att möta serietrean IBK Göteborg. En match som vi på förhand visste skulle bli tuff, då Göteborg är ett väldigt försvarskompetent lag, samt där våra förutsättningar återigen inte var optimala. Trots detta var det en avspänd stämning och en taggad matchtrupp som gick in på uppvärmningen.

Första perioden kunde knappast börja på något bättre sätt än vad den gjorde. Vi chockar hemmalaget och gör 0-1 efter drygt 1 minut genom Stephanie Schöld på pass av Ella Hammer. Detta var Steffis första tävlingsmål i IBK Lund-tröjan, väldigt kul för henne! 3 minuter senare visar tavlan 0-2 genom ett läckert mål via köksvägen signerat Ella Hammer på pass av Emma Azelius. Göteborg kommer mer och mer in i matchen och när klockan står på dryga 12 minuter står det 2-2. Gör detta att bortalagets huvuden börjar hänga? Absolut inte! Trots två insläppta mål fortsätter det härligt positiva och lösningsorienterade snacket på bänken. Ytterligare 1 mål per lag görs under första akten, och vi har 3-3 inför andra perioden.

Vi kommer ut i andra perioden och fortsätter spela kompakt och till 120% offra oss för varandra och stenhårt jobba i båda riktningarna. Ungefär 4 minuter in gör vi 3-4 genom Lisa Stellasdottir på en snygg frislagsvariant. Med några minuter kvar kvitterar Göteborg till 4-4, efter vi däremellan löser ett boxplay på ett väldigt bra sätt.

Fortsatt positivt snack inför tredje. Vi bestämmer oss för att verkligen göra varandra stolta och tillsammans gå ut och göra allt för att ta med oss poäng från matchen. Vi fortsätter likt föregående akter att stå upp för varandra på ett härligt sätt. Göteborg gör 5-4 i den åttonde minuten. Vi fortsätter dock jobba på riktigt bra med våra huvuden högt. Vi tar timeout för att gå all in, och tömma våra sista krafter. Vi har två jättelägen i 6 mot 5-spelet, men bollen vill inte in.

Återigen en hedersam förlust på kontot, där våra förutsättningar inte var optimala. Trots detta ska vi vara otroligt nöjda över vår prestation denna match, där samtliga står upp för laget på ett helt otroligt sätt. Vi är nära på att plocka poäng idag, men tyvärr räckte det inte hela vägen, jäkligt surt.

Säsongens sista match väntar på lördag när Pixbo kommer på besök till IH kl.16:30, hoppas vi ses då!

LINDQVIST FLYTTAS UPP2023-08-31 13:42
TACK FÖR ER TID2021-01-04 15:20
FYSISK BACK FLYTTAS UPP2020-10-22 15:11
SVAG MATCH GAV EN POÄNG2019-11-27 13:19
STORTALANG VÄLJER LUND2019-07-08 15:35
TUNG HELG FÖR DAM ELIT2018-11-05 22:03
BRA START PÅ SÄSONGEN!2017-09-26 16:27
MÅLVAKT TILL DAM ELIT!2017-09-13 12:22