Årets första seger bärgades i Småland!
2016-01-17 22:02
Lisa Stellansdottir avgjorde i förlängningen! Foto: Patrik Palm

En match som var oerhört viktigt för båda lagen i kampen kring strecken. Verkligen en ”vinna-eller-försvinna-match”. Den typen av matcher brukar sällan bli välspelade, utan snarare hårt, tufft och lite kinkigt, vilket också blev fallet.

Målmässigt var det en jämn match, något som verkligen skiljde sig från matchbilden. En mycket märklig matchbild, där vi totalt äger de första tio minuterna. Vi spelar snabbt, rörligt och i ett högt tempo, vilket gör att Hovshaga trycks ner i lågt försvarsspel. Vi får möjligheten till PP efter ca 10 minuter utan att skapa någon riktigt farlig möjlighet, och efter detta numerära övertag byter matchen skepnad. Vi blir passiva, stillastående och släpper onödigt in dem i matchen. Perioden slutar 1-1, vilket borde vara 3-1 sett till spelet.

Andra perioden är vi inte på banan överhuvudtaget. Allt spel är som bortblåst, ingen rörelse och vi hjälper inte varandra. Perioden slutar 2-0 så underläge med 3-1 inför sista.

Vi ändrar om lite i kedjorna och flyttar fram laget direkt från början. Denna perioden äger vi fullständigt. Vi är först på alla bollar, vinner 50-50-lägena och ger verkligen varandra understöd. Vi reducerar, men tillåter kort därefter Hovshaga att göra 4-2. Lätt att blir förbannad och frustrerad när resultattavlan visar underläge med 4-2 trots vårt övertag. Men skapar man så mycket chanser så kommer målen tillslut. Jennifer Nilsson sätter förlösande 4-3 17:02. I samband med detta tar vi timeout för att samla oss och göra en sista kraftansträngning. De sista minuterna är det fortfarande spel mot ett mål, vi plockar målvakten och Jessica Jensen sätter 4-4 med ca tjugo sekunder kvar. Pressen fortsätter i sudden och tillslut överlistar Lisa Stellansdottir deras överlägset bästa spelare för dagen, deras målvakt. Vi tar således med oss två viktiga poäng hem till Lund. Att skottstatistiken visar 11-10 i sista perioden är löjeväckande, men det kvittar en dag som denna.

En kollektivt oerhört stark insats under pressen av en sådan viktigt match. Stephanie Schöld, Lovisa Finnbäck och Jessica Jensen stack ut från mängden idag. För att inte tala om Jennifer Nilsson, som i 60 minuter jobbade 100% i varje situation, över hela banan. Sällan det har varit så rättvist att få hamna i målprotokollet.

Nu fortsätter vi med bra träningar kommande vecka och åker sedan upp till Tidaholm nästa helg för ytterligare en viktigt match, vilket verkar passar oss bra.

LINDQVIST FLYTTAS UPP2023-08-31 13:42
TACK FÖR ER TID2021-01-04 15:20
FYSISK BACK FLYTTAS UPP2020-10-22 15:11
SVAG MATCH GAV EN POÄNG2019-11-27 13:19
STORTALANG VÄLJER LUND2019-07-08 15:35
TUNG HELG FÖR DAM ELIT2018-11-05 22:03
BRA START PÅ SÄSONGEN!2017-09-26 16:27
MÅLVAKT TILL DAM ELIT!2017-09-13 12:22