Damer SSL

Tankar efter segern mot IBK Göteborg!
2015-11-22 21:49
Tre tunga poäng inkasserades idag mot ett svårslaget IBK Göteborg.

Första perioden: Tycker vi spelar rejält både offensivt och defensivt, vi är bestämda i det vi gör, vilket medför att vi är mer spelförande än motståndaren. De är giftiga i sina omställningar, men tycker vi spelar riktigt bra. Efter 08.43 sätter Emma Azelius sitt första Div.1-mål i sin första match på denna nivå. Mycket rättvist och vi fortsätter trumma på bra. Göteborg gör 1-1 men känslan och snacket på bänken är bara positivt. Tycker vi "vinner" första perioden genom att vi är hetare och aggressivare.

Andra perioden. En rejält god insats, där vi gör två framåt genom Tove Sölve och Jessica Jensen och håller nollan. Matchbilden ungefär som första, vi spelar oss till chanserna medan Göteborg kontrar. 3-1 inför sista.

Tredje perioden: Emma Rosén sätter snabbt 4-1 och vi ser riktigt stabila ut. I takt med att klockan tickar så backar vi hem. Detta var inget som vi bestämde, utan mer att en viss försiktighet infann sig inom laget. Göteborg sätter både 4-2 och 4-3, men trots ett powerplay och 6 mot 5 i slutet så lyckas vi hålla bollen på rätt sida mållinjen och stänger matchen. Grymt bra box igen i slutminuterna.

Tycker vi vinner fullt rättvist, Göteborg vinner skottstatistiken, men vi fick dem och skjuta i bra läge för oss. Väldigt bra energi i både spelet och snacket inom laget. Detta var verkligen en LAG-insats som vi tar med oss. Extra roligt att vår debutant Emma Azelius fick göra mål och dessutom kvittera ut ett bra betyg för sin insats.

Nu ser vi framemot Pixbo nästa helg, en match som kommer livesändas via webben. Mer info om det kommer under veckan!

LINDQVIST FLYTTAS UPP2023-08-31 13:42
TACK FÖR ER TID2021-01-04 15:20
FYSISK BACK FLYTTAS UPP2020-10-22 15:11
SVAG MATCH GAV EN POÄNG2019-11-27 13:19
STORTALANG VÄLJER LUND2019-07-08 15:35
TUNG HELG FÖR DAM ELIT2018-11-05 22:03
BRA START PÅ SÄSONGEN!2017-09-26 16:27
MÅLVAKT TILL DAM ELIT!2017-09-13 12:22