Damer SSL

Tankar efter Skånederbyt mot Åstorp/Kvidinge!
2015-11-02 16:46

Säsongens första derby avverkades i helgen, då vi mötte Åstorp/Kvidinge. En märklig match som vi förlorar med 4-6.

Första perioden: En försiktig period från båda lagen. Å/K faller ner djupt när man försvarar sig och satsar på omställningar. Vi har mycket boll och spelar bra de första 10 minuterna och tar med detta en tidig ledning genom Emmy Nilsson. Efter ca halva perioden blir vi lite passiva, i kombination med att Å/K kliver fram mer. Åstorp tar över initiativet och är bättre de sista 10 minuterna, där man lyckas näta två gånger om. 1-2 efter första perioden, men det känns som vi har minst en eller två växlar till och lägga i.
Andra perioden: Vi har tidigare haft en tendens att spela dåligt i just andra perioden, något vi både har pratat om och jobbat bort, trodde vi! På drygt 4 minuter släpper vi in tre mål, vi tar timeout och förändrar lite i kedjorna och lite spelmässigt. Det ger inte den direkta effekten vi hade hoppats på, då Åstorp någon minut senare lyckas trycka in ännu en kasse. Men efter detta lyfter vi oss och har de sista 10 minuterna ett bra tryck på motståndarna. Vi skapar mängder av klara målchanser, men lyckas bara sätta ett mål genom Emma Rosén, så 2-6 inför sista perioden.
Tredje perioden: Trenden från de sista tio minuterna av föregående period håller i sig. Vi fortsätter trycka ner Åstorp och skapar väldigt mycket chanser, deras målvakt har i och för sig en bra dag på jobbet, men utifrån chanserna, ska vi sätta betydligt fler bollar i nät. Lisa Stellansdottir och Ella Hammer reducerar vars en gång, men vi borde, som sagt, gjort åtminstone ett par mål till sett till chanserna.

Kan inte riktigt förklara hur och varför dessa dippar uppstår. Hade vi haft svaret, så hade detta varit åtgärdat för länge sedan. Vi är det klart bättre laget igen, förutom under en tiominutersperiod. Ytterligare ett bevis på att det inte ger några poäng när man inte presterar samtliga 60 minuter av matcherna. Tycker ändå vi kliver in bra i närkamperna, skapar många chanser och spelar bra innebandy. Bra snack på bänken samt på planen och tjejerna försökte verkligen. Detta tar vi med oss och två veckors bra träningar till nästa match som är Warberg borta den 14/11.