Kort reflektion om helgen i Linköping!
2015-09-02 20:17

Det blev en oerhört givande och bra helg för D1 i Linköping. Både sett till det innebandymässiga och tiden vid sidan av planen. Mycket skratt, glädje och hyss, som sig bör på denna typ av resor.

Vi mötte Linköping IBKs SSL-lag två gånger om och fick verkligen svar på många frågor, samt insikt i vad vi behöver nöta mer på, nu de sista veckorna innan seriestarten.

Linköping matchade sitt starkaste lag på lördagen, där deras 1:a femma verkligen var en utmaning att möta, som även gjorde hälften av deras mål. Vi förlorar visserligen med 2-8, men från ledarstabens sida är vi oerhört nöjda med genomförandet av matchen. Periodsiffrorna blev 1-1, 4-0, 3-1. Vi har endast tränat försvarsspel såhär långt och ska vi summera matchen defensivt, så gör Linköping två spelmål på oss i uppställt försvar. Vi håller nollan i två av tre boxplay och står upp bra i det fysiska spelet i samtliga 60 minuter.

Dem var ruskigt effektiva i sina omställningar och visar klass i kontringsspelet. Matchen var i ett väldigt högt tempo, som gjorde vi mattades av lite i tredje perioden. Trots detta så tycker vi att vi ser effekterna av vår försäsongsträning, där vi ligger väldigt bra till med styrka och kondition, något vi fortsatt kommer jobba stenhårt med.

Matchen på söndagen var lite mer ryckig, med stressigt spel från båda lagen. Vi har 2-2 inför sista perioden, men med två självmål och ett lite turligt 2-5-mål, så slutar matchen just 2-5. Linköping vilade sin förstafemma på söndagens match och vi gick runt mer aktivt på alla spelare.

Tycker samtliga våra spelare går in och kör ordentligt, med väldigt mycket fart under fötterna och äntligen börjar vi dessutom spela rejält i det fysiska spelet. Samtliga nyförvärv var med under helgen, för första gången hittills under försäsongen och dem är redan inne i gänget och väl inbitna i vårt spel.

Åtta träningar och en internmatch mot P16 återstår inför premiären mot Olofström, vi börjar bli redo!