Damer SSL

Kort efter matchen mot Malmhaug KFUM IBF!
2015-08-22 22:58

Då var det återigen dags för D1 att träningsspela när Malmhaug KFUM IBF under lördagen kom på besök till Vipeholmshallen.
Vi inleder matchen passivt, inte alls på den nivå vi vet vi kan hålla och som vi pratade om innan matchen att vi skulle ligga på från början. Matchtiden hinner ticka upp till 30 sekunder när Malmhaug tar ledningen, där vi är alldeles för bolltittande och passiva.
Men det tycks komma något bra ur målet trots allt. För efter detta snöpliga baklängesmål så höjer vi oss och gör 4 mål inom loppet av 7 minuter. Så hemmaledning med 4-1 efter första perioden.
Andra perioden börjar lite ryckigare med 3 utvisningar under de första 5 minuterna. Men även här lyckas vi höja oss utefter periodens gång och vinner denna akt med 2-0, så resultatet är 6-1 efter andra perioden.
Tredje perioden blir lite av en transportsträcka, där vi lägger fokus på att variera det höga försvarsspelet lite. Efter 3 gjorda mål under de första 9 minuterna tar vi timeout, för att testa lite andra varianter. Några minuter efter timeouten drabbas vi av en utvisning, där vi både gör ett mål och släpper in ett. Det insläppta sker med 12 ynka sekunder kvar. Perioden slutar 4-1, vilket ger oss ett slutresultat på 10-2.
Tilläggas kan, att vi skulle ha ett mål till som domarna inte uppfattade som mål, men som tydligt var inne enligt både hemma- och bortalaget.
Mycket positivt att vårt försvarsspel, som varit det stora fokuset hittills, blir allt bättre. Även positivt att målskyttet är fördelat på flera spelare och några andra än i förra matchen mot SST NET Falcons. Extra plus idag till Emmy Nilsson som gör sina första poäng i IBK Lund Elit (1+1) och Cornelia Vestberg, uppkallad från vårt D3-lag, som står för en assist samt en strålande insats i övrigt.