KÖP DITT GULDKORT - SE ALLA SENIORMATCHER LIVE
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Damer Div.1

FYRA JUNIORER FLYTTAS UPP
2020-09-22 13:47
Foto: Patrik Palm | fr.vänster: Olivia Nilsson, Alexandra Ålund, Tyra Jeglertz, Chanel Lindqvist
Idag kan vi stolt meddela att fyra av våra JAS-spelare flyttas upp till föreningens Div.1-lag inför kommande säsong. Målvakten Olivia Nilsson (född 2003), centrarna Alexandra Ålund (född 2004) och Tyra Jeglertz (född 2003) samt anfallaren Chanel Lindqvist (född 2004), får alla chansen i Div.1-laget. Nilsson och Jeglertz spelade under förra säsongen i vårt Div.2-lag och var med i det Skånelag som tog silver under distriktlags-SM. Ålund och Lindqvist får som förstaårsseniorer göra sin seniordebut i Div.1.
Alla fyra kommer att kombinera spel i Div.1 med spel i Juniorallsvenskan under säsongen.

Huvudtränare Ludvig Nilsson kommenterar de fyra talanger som, till nästa säsong, får chansen i Div.1-laget.

- Olivia har tagit flera steg framåt i sitt målvaktsspel under de senaste två säsongerna och jag har aldrig sett henne så bra som hon är nu. En ambitiös målvakt som mycket väl kan nå vårt SSL-lag inom några år om hon ger sig själv chansen och jobbar hårt för det.


- Alexandra är otroligt mogen i sitt spel för sin ålder. En spelare med strålande speluppfattning och som är bra fysiskt tränad. Har legat längst fram i löparspåret under försäsongen och verkligen visat att hon är förtjänt av att få spela i Div.1.


- Tyra som fick seniorerfarenhet ifjol i Div.2 får nu chansen permanent i Div.1. Hon är en spelare med många verktyg i sin låda och som bemästrar spelets alla delar på ett bra sätt. En allround center som inte tvekar för att göra grovjobbet i det dolda för lagets framgång. Hon kommer att vara en otroligt nyttig spelare som jag tror kommer att växa ytterligare i Div.1-miljön.


- Chanel är en rivig högerfattad forward som, trots sin storlek, inte tvekar en sekund i duellspelet. En hårt jobbande tvåvägsspelare med en fin speluppfattning och inbrytningsstyrka.


Nyhetsarkiv
Nyförvärv 6,7 och 8!2016-10-06 10:11
Nyförvärv 5!2016-06-15 14:55
 
NYHET: ÅTERUPPSTART AV UNGDOMSMOTION
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
VÄRDEGRUNDSPARTNER
BILDBESTÄLLNINGAR FRÅN FOTOGRAFERING