KÖP DITT GULDKORT - SE ALLA SENIORMATCHER LIVE
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Damer Div.1

Två raka vinster i uppflyttningsserien!
2016-02-08 15:01
Foto: Patrik Palm
D3 har fått en strålande inledning på uppflyttningsserien, genom segrar mot Gårdarike IBK och Emmaljunga GOIF. Här kommer ledarstabens tankar efter de inledande två matcherna!

IBK Lund D3 – Gårdarike IBK 6-0 (1-0, 1-0, 4-0)


Första matchen i uppflyttningsserien var äntligen kommen, där Gårdarike stod på andra sidan. Tidigare möten hade varit väldigt jämna rent resultatmässigt med två segrar 1-2 borta, och 4-2 hemma. Vi visste att det inte skulle bli någon enkel match, om vi inte hade inställningen med oss och spelade som vi ska.


Vi blir något överraskade inledningsvis över att dem väljer att gå upp i en fullplanspress, då de i tidigare möten spelat med ett väldigt lågt försvar. Vi fick lite problem till en början, ett problem vi löste väldigt bra efter några minuter. Vi rullar på bra och styr matchen totalt. Perioden slutar 1-0 efter mål av Maja Linderoth. Sett till våra chanser kunde det bli ytterligare mål, men en bra bortamålvakt ville annat.


Inför andra pratar vi om att fortsätta som vi gjort, men att försöka höja oss ytterligare en nivå i tempot med boll. Den andra fortsätter den första lik, med ett stort hemmabollinhav. Även denna akt blir målsnål, där vi även här går periodsegrande med 1-0 genom mål av Malin Heyden. Så 2-0 inför tredje.


Inga speciella taktiska direktiv inför andra, däremot gör vi några formationsändringar och går ner på 2 backpar och 3 kedjor framåt. Något som tycks ge energi, där vi på de inledande 6 minuterna gör 3 mål och går upp till en 5-0-ledning. Vi gör vår spelmässigt bästa period, något som visar sig i målprotokollet. I den 17 minuten fastställer vi slutresultatet 6-0 genom mål av en comebackande Amanda Svensson.


Guldbollen gick till nyförvärvet Sanna Svensson, som gör en väldigt bra debutmatch.


Tankarna efter matchen var väldigt positiva. Vi spelar ett otroligt bra anfallsspel, det bästa den här säsongen enligt mig. Rörelserikt med snabbt passningsspel och mycket trafik på kassen. Försvarsspelet är också väldigt solitt. 

Sammanfattningsvis en väldigt bra genomförd match, som likaväl kunde slutat tvåsiffrigt. Nu ställer vi om fokus inför en lång bortamatch mot Emmaljunga i Vittsjö på söndag.
Emmaljunga GOIF – IBK Lund D3 2-3 (1-2, 0-1, 1-0)


Söndagen bjöd på en lång bilfärd upp mot den djupa skånska skogen, vid gränsen till Småland, för match mot D3 Norras seriesegrare Emmaljunga. En match som vi på förhand visste skulle bli tuff, då dessa lag brukar bjuda upp till fysiskt spel och ett jäkla krigande i 60 min, på en liten plan och sällan något skönspel. Helt tvärtemot vad vi förespråkar, men denna typ av motstånd måste man också kunna hantera om man ska ta sig till Div.2. Vi pratar att göra som vi gjorde mot Gårdarike, med ett rörelserikt anfallsspel och ett noggrant försvarsspel, med några ändringar sedan senast.


Vi börjar starkt och styr matchen, där vi på 5 minuter gått upp till en tvåmålsledning genom mål av Mathilda Kindeberg Sederblad och Hanna Azelius. Vi fortsätter köra på men bollen är inte riktigt vår vän idag och studsar fel för det mesta. Något överraskande väljer Emmaljunga att sätta en fullplanspress, vilket ger oss visst huvudbry. Vi löser den väldigt ofta, men ibland sätter vi oss själva i en trång sits. Med 7 minuter kvar av första reducerar Emmaljunga till 1-2 på en bjudning av oss.


Inför andra pratar vi mycket om lösningar på deras höga press, samt att vi kan bli noggranna i anfallsbalansen och snacket. 

Matchbilden fortsätter likt den första perioden. Vi styr matchen, och de lägen de skapar, är lägen vi bjuder på. Till skillnad från period 1 så löser vi deras press bättre i denna akt, något som gör att vi får ytterligare tryck i vårt anfallsspel. I den sjunde minuten kommer Hanna Hultgren ensam med målvakten efter en smart ”frislagsvariant”, väl där gör hon inget misstag och lägger in 1-3, något som står sig perioden ut.


Inför tredje är det väldigt enkla direktiv, håll uppe tempot och fortsatt vara noggranna i uppspelsfasen. 

Tredje inleds som de tidigare perioderna, där vi styr det mesta som händer på banan. Efter ungefär 7-8 minuter går vi ner oss en bit, något som gör att Emmaljunga får lite mer boll. Med 4 minuter kvar reducerar dem än en gång till 2-3, där vi är slarviga och spelar på för små marginaler i uppspelsfasen. De sista minuterna blir hårresande, med ett ordentligt tryck mot vår kasse. Men vi håller ut trots 6 mot 5-spel, genom uppoffrande försvarsspel och bra målvaktsspel. Slutresultatet blir således 2-3, och ytterligare 3 pinnar hem till Lund.


En svårspelad match, på liten plan och ett aggressivt hemmalag. Vi gör inte vår bästa match, men har inte heller de dippar man kunnat se tidigare under säsongen. Utan vi håller vårt spel i 50 minuter, där vi spelar bollen och har en bra rörelse offensivt och är täta och aggressiva i det låga försvaret.Härnäst väntar ytterligare en tuff match, hemma mot Förslövs IF på söndag kl. 11:30 i Idrottshallen. En heldag där även H1 och H3 spelar efter oss, hoppas vi ses där!


//Ludvig


Nyhetsarkiv
Nyförvärv 6,7 och 8!2016-10-06 10:11
Nyförvärv 5!2016-06-15 14:55
 
NYHET: ÅTERUPPSTART AV UNGDOMSMOTION
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
VÄRDEGRUNDSPARTNER