KÖP DITT GULDKORT - SE ALLA SENIORMATCHER LIVE
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Damer Div.1

En seger trots att vi gick på halvfart!
2015-10-12 18:24

Vi pratade innan om att ta med oss känslan från Palmstaden-matchen in till denna, sätta oss i förarsätet direkt, spela aggressivt, fokuserat och få hål på dem så tidigt som möjligt. Redan på uppvärmningen känns det som att vi inte riktigt är på plats, det var smått ofokuserat.

Detta tar vi med oss in i första perioden där vi inte alls kommer upp i nivå. Tafatta beslut och ofokuserat, där vi ger Höllviken möjlighet till att hålla sitt tempo som vi gång på gång faller tillbaka i. Efter drygt 9 minuter sätter vi första målet och 2-0 med 9 sekunder kvar av perioden. Med 1 sekund kvar av perioden drabbas Höllviken av en utvisning, då deras spelare tar med handen som sistespelare, en klar straffsituation där domarna endast väljer att ta en utvisning. Detta var en period som enkelt kan beskrivas som säsongens sämsta.


Inför period två pratar vi om att höja oss i allt vi gör, både vad det gäller beslutsfattningen, tempot och kvalitén. Vi går även igenom lite PP, då vi inleder perioden i numerärt överläge.

I ett helt ok PP gör vi ett tredje mål efter 1:40. Fortsatt en del slarv och vi låter Höllviken sätta sitt tempo på matchen. Stundtals spelar vi riktigt bra, med fart, bra kvalité, men sedan faller vi in i Höllvikens lägre tempo, vilket vi sedan har problem att höja oss från. Inte mycket annat händer i perioden och vi har 3-0 efter 2 perioder.


Inför tredje pratar vi om samma saker, att höja oss ytterligare minst en nivå i allt vi gör. Vi byter även målvakt då Hanna går ut och Sarah kommer in, detta för att ge båda våra målvakter speltid.

Även i denna period kommer vi inte upp i nivå. Vi slarvar fortsatt för mycket och ger över för mycket initiativ till motståndarna. Det blir en böljande period som slutar 2-2 vilket ger slutresultatet 5-2.

 

Matchen kan, som tidigare nämnts, rubriceras som en slarvig och ofokuserad match. Vi gör vår sämsta match under säsongen. Jag tycker Höllviken hade ett bättre spel än förra helgens motståndare Palmstaden, med ettriga och energifulla spelare, något vi för dagen saknade. Positivt är att vi vinner utan någon egentlig oro, utan att gå på helfart. Men det kommer krävas mer i fortsättningen om vi ska få en bra placering i tabellen med bra förutsättningar inför fortsättningsspelet under vårdelen av säsongen.


/Ludvig


Nyhetsarkiv
Nyförvärv 6,7 och 8!2016-10-06 10:11
Nyförvärv 5!2016-06-15 14:55
 
NYHET: ÅTERUPPSTART AV UNGDOMSMOTION
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
VÄRDEGRUNDSPARTNER