KÖP DITT GULDKORT - SE ALLA SENIORMATCHER LIVE
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Damer Div.1

Premiärseger mot Palmstaden IK!
2015-10-06 20:15

Det blev ganska väntat en enkel premiärseger för D3, när man på lördagen tog sig ner till Trelleborg för match mot Palmstaden.


Inför matchen snackar vi mycket om att anfallsmässigt spela enkelt och på så sätt spela ut våra motståndare. Försvarsmässigt handlade det mycket om att ligga tajt och sammanlänkat och något högre än vi har spelat i Skånemästerskapen tidigare i höst.

Matchen börjar något trevande, som en premiär brukar se ut. Lite premiärnerver och anspänning i luften, men vi behöll lugnet och fortsatte jobba på med känslan att snart släpper det. Vi äger mycket boll som väntat, men sätter varandra i svåra lägen och spelar något svårare än vad vi i egentligen behöver. 0-1 gör vi efter 07:44 för att ungefär 7 minuter senare öka på till 0-2. Kunde bli ytterligare mål på vårt konto, men vi kom inte till de riktigt farliga lägena, samt att det var dåligt med trafik på kassen. Under periodens gång har vi även 2 PP, där vi är för passiva för att komma till farliga lägen och gör det väldigt enkelt för motståndarna.


Inför andra perioden snackar vi om att spela ännu enklare, behålla intensiteten och initiativet, samt ta fler avslut och trafikera motståndarkassen. Vi gör små förändringar uppställningsmässigt och förändrar lite i PP för att skapa bättre lägen.

Tiden hinner ticka upp till 01:20 när Palmstaden reducerar till 1-2. Ett retfullt skott som touchar en av våra spelare och går i en båge över Hanna i mål och in i bortre gaveln. Detta skakar vi av oss direkt och gör redan någon minut senare 1-3. Efter ungefär halva perioden får vi ytterligare ett PP. Här gör vi precis som vi snackade om i pausen och trycker ner deras box, vilket gör att vi kommer till de enkla och farliga avsluten vi pratade om. Vi skapar väldigt bra chanser men lyckas tyvärr inte trycka in bollen. Vi fortsätter mala på och inom loppet av ungefär 4 minuter gör vi både 1-4, 1-5 och 1-6 innan perioden tar slut.


Inför tredje perioden fortsätter vi att prata om att hålla upp det enkla spelet som vi gjorde väldigt bra i den senaste perioden. Även här snackar vi mycket om att behålla taktpinnen och fortsätta vara det spelförande laget.

Perioden hinner bli 5 minuter gammal när vi drabbas av en femminutersutvisning, en situation man inte kan säga så mycket om, då jag inte riktigt uppfattade vad som hände. Vi får vårt första BP i matchen och gör det väldigt bra. Visst skapar Palmstaden några få chanser, något man får räkna med i 5 minuters boxplay, men vi står emot tiden ut och stänger sedan matchen helt 1 minut efter vi hade blivit fulltaliga, genom att göra 1-7, där det känns som att luften går ur Palmstaden helt. 2 minuter senare gör vi även 1-8 vilket blir slutresultatet.

 

För att sammanfatta insatsen så gör vi en väldigt bra match. En premiär är alltid en premiär, vilket syns lite i början. Men vi jobbar på och efterhand släpper vi på tyglarna och spelar väldigt bra och framförallt enkelt. Vi styr matchen rakt igenom och i princip skapar motståndarna endast chanser på våra misstag och när vi blir för passiva. Ett styrkebesked är att vi inte släpper in något mål p.g.a. försvarsspelet, då deras mål var något slumpartat. 

En stark kollektiv insats där alla jobbade på väldigt bra. Matchens lirare, utsedd av laget, blev Cornelia Karlsson för hennes 4 mål, något som tyvärr sekretariatet missade, då hon endast fick 2 uppskrivna.


Vi tar med oss en väldigt bra känsla till lördagens match mot Höllviken IBF, hemma i Östratornshallen kl. 16:30, kom gärna dit!


/Ledarstaben


Nyhetsarkiv
Nyförvärv 6,7 och 8!2016-10-06 10:11
Nyförvärv 5!2016-06-15 14:55
 
NYHET: ÅTERUPPSTART AV UNGDOMSMOTION
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
VÄRDEGRUNDSPARTNER
BILDBESTÄLLNINGAR FRÅN FOTOGRAFERING