KÖP DITT GULDKORT - SE ALLA SENIORMATCHER LIVE
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Damer Div.1

Förlust i sista Skånemästerskapsmatchen
2015-09-20 21:22

Vi börjar matchen bra och gör vad vi har snackat om innan. Vi är aggressiva i rätt lägen, ligger kompakt och håller motståndarna utanför oss, i just de zoner vi vill ha dem i. Kävlinge ägde mycket boll, vilket vi på förhand hade förberett oss för. När vi fick läge så ställde vi om bra och hotade ständigt i kontringsspelet, men fick tyvärr inte utdelning. Efter ungefär 8-10 minuter får vi mer och mer boll, och skapar fler chanser i uppställt anfallsspel. Bra inspel och backskott, men utdelningen uteblir då vi saknar folk på kassen. Innan perioden är slut lyckas Kävlinge göra både 0-1 och 0-2, en period där Kävlinge ägde mest boll.


Andra perioden kan beskrivas som en tröttsam del av matchen. Intensiteten faller och det blir mest ett hawai-spel från båda håll, men fortsatt större bollinhav för Kävlinge. Vi ändrar en del detaljer och testar på vårt nya presspel i matchsammanhang som vi endast tränat in under två träningspass. Det ger utdelning och tvingar Kävlinge till att slå flera chansartade uppspel i de ytor vi vill att bollen ska slås, där vi sedan kan dubbla. Vi får en tveksam straff med oss i slutsekunderna som vi tyvärr missar, vilket innebär PP inför tredje perioden. Mittenakten slutar 0-0, och ställningen inför sista är fortsatt 0-2.


Inför tredje pratar vi ytterligare detaljer och lite PP-varianter. Vi inleder som sagt med PP, där vi inte lyckas hota tillräckligt mycket och skapar för lite farliga lägen. Vi tröttas ut märkbart efter periodens gång, och spelar sista 10 minuterna på 9 utespelare, varav en med känningar efter två stukade fötter på våra yngsta Sara och Hilda, som gjorde en väldigt bra match. Vi reducerar efter ungefär 7 minuter, men snöpligt gör Kävlinge mål minuten efter. 1-4 görs efter drygt 13 minuter. Vi tar timeout och flyttar fram positionerna och går över till högre press. Tyvärr får vi inte riktigt de lägen vi ville, mycket p.g.a. att samtliga spelare hade jobbat järnet genom hela matchen och var väldigt trötta i slutet. Inget man ska skylla helt och hållet på då Kävlinge gör det bra, men det påverkade vår prestation i den sista ansträngningen.

Matchen slutar 1-4.

 

En stor eloge till hela laget som jobbar 110% för varandra under hela matchen, trots kort med folk. Bra dubblingar, mycket skottäckande och så står vi upp bra fysiskt. Finns en del att jobba vidare på, men det ser väldigt bra ut och tjejerna är laddade till tusen inför seriepremiären nästa vecka.


Se matchhändelserna via länken: http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=result&fmid=114351


Tyvärr räcker inte det till vidarespel i SkM, men med ett helt nytt spelsystem så ska vi vara väldigt nöjda över våra prestationer i gruppspelet!

 

/Ludvig


Nyhetsarkiv
Nyförvärv 6,7 och 8!2016-10-06 10:11
Nyförvärv 5!2016-06-15 14:55
 
NYHET: ÅTERUPPSTART AV UNGDOMSMOTION
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
VÄRDEGRUNDSPARTNER