Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda

3 poäng och serieledning för D1 Elit!
2016-11-07 11:04

Denna torsdagen skulle vi på förhand ställas emot säsongens hittills största prövning, då fjolårets serievinnare Röke IBK kom på besök till Lunds Idrottshall. Ett tungt och fysiskt lag, med några väldigt bra spelare och en hög arbetskapacitet. Vi visste att det skulle bli tufft och var förbereda på en hård kamp.

Vi börjar period 1 klart bäst och spelar en fantastisk innebandy. Vi rullar på riktigt bra i anfallszon och skapar många fina chanser. Bakåt ligger vi rätt, kompakt och är aggressiva på rätt sätt. 05:55 gör vi 1-0, då en fristående Stina Balslev Andreason gör kvällens första mål från slottet, efter ett fint instick av Jennifer Nilsson. Dryga 2 minuter senare står det 2-0 på tavlan, då Amanda Svensson gör sitt tredje mål för säsongen på pass av Erica Mexnell. Vi fortsätter att rulla på bra efter detta, men samtidigt sänker vi fokuset en aning känns det som. Efter att skapat 2 fina chanser i samma anfall, vänder Röke spelet snabbt mot oss och reducerar till 2-1. Vi ligger i en bra balans men är alldeles för passiva och bara springer med, utan att styra ut motståndaren eller stöta och ta kampen, trots att vi är 3 mot 1 i situationen. Visst, Röke gör det bra, men vår passivitet tycker jag är avgörande för detta målets tillkomst. Vi skakar vår vana trogen av oss detta väldigt fort och fortsätter spela på ett väldigt bra sätt, en av våra stora styrkor denna säsongen. Ett fartfyllt anfallsspel med fina kombinationer, samt kompakt och noggrant bakåt. Röke verkar lägga all vikt vid sina kontringar och hugger så fort man får chansen. En felpassning och 2-3 Röke-spelare sticker direkt. Tycker vi löser detta på ett väldigt bra sätt och det blir inte så många farligheter av denna form under första perioden.

Vi fortsätter spela väldigt bra i andra perioden, äger mycket boll och skapar många bra chanser. Fortsatt skapar Röke sina målchanser via kontringar, samt att de nu ibland börjar lyfta lite längre bollar mot vårt mål. Det känns som att det är väldigt jämt rent målchansmässigt, där båda lagen har ett par riktigt vassa möjligheter. Sammanfattningsvis är perioden ganska jämn, vi har fortsatt det mesta av spelet, men sett till målchanser är det en jämn historia.

Den tredje perioden börjar likt den andra, med ett visst spelövertag för oss där Röke stundom kommer upp i farliga kontringar. Såhär ser matchbilden ut under större delen av perioden, där vi har några riktigt bra chanser, framförallt en där bortalagets målvakt gör en hisklig räddning när hon kastar sig och räddar med benet uppe i ribbhöjd. 15:06 får vi ett Powerplay som tyvärr blir resultatlöst och i spelavbrottet efter detta tar Röke timeout. Bortalaget plockar målvakten direkt och spelar således 6 mot 5. Vi gör det väldigt bra i denna spelform. Vi är kompakta, har en hög offervilja och spelar smart och kyligt. Vi dödar mycket tid och låter inte Röke skapa allt för farliga lägen. Vi tar timeout 19:27, med anledning av att få vila samt förtydliga vikten av att ha lugnet tiden ut. En risk vi tar, men som vi ansåg vara rätt beslut just där och då. Vi håller ut sista sekunderna innan lättnade sköljer över en. Matchen slutar 2-1 till vår fördel och ytterligare tre poäng i förvar.

Allt som allt gör vi en väldigt bra match både offensivt och defensivt. Första 10 minuterna är helt klart det bästa vi har gjort i år, med ett fantasirikt anfallsspel, med bra balans och noga värderingar. Starkt att vi håller upp spelet genom hela matchen och hela tiden har övertag i bollinhav. Röke är farliga i sina omställningar, men tycker vi löser det på ett bra sätt bortsett från målet. Ännu en kollektiv stark insats där vi återigen släpper in få mål, och behåller ett målsnitt på mindre än 2 insläppta mål per match. I och med denna segern, då Stanstad vann över Landskrona, klättrar vi nu upp på en förstaplats och befäster serieledningen samt är fortsatt obesegrade.

Nästa match är borta mot Gantofta på lördag i Norrehedshallen kl. 14:00, kom gärna och kolla!