Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda

Seger för H1 Elit
2015-10-19 11:43
Herrarna begav sig under söndagen norrut för att mäta krafterna mot nykomlingen Örlogsstaden. En match som på förhand ska vinnas om laget vill haka på toppen.

Matchen inleds i ett högt tempo där bortalaget kommer ut som skjutna ur kanoner, vilket chockar oss en aning. Med tanke på att planen är ganska liten uppe i Karlskrona är det kortare avstånd mellan spelarna och detta utnyttjar Örlogsstaden och sätter press på oss så fort läge ges. En period med många målchanser åt både hållen och en känsla av hawaiispel slutar med ledning för hemmalaget 3-2.

Andra perioden är en ställningskrig där det byts chanser hej vilt. Känslan är att IBK Lund är närmast ett mål men en storspelande målvakt säger nej och gör många kvalificerade räddningar. Perioden slutar 0-0.

Inför tredje perioden ruskas det om lite i bortalaget och det ska visa sig vara ett vinnande recept. Vi får ett mycket större bollinnehav och ett helt annat lugn i spelet. Detta gör att vi kontrollerar händelserna och tillslut kan inte målvakten stå emot. På 5 minuter går vi ifatt och förbi genom att göra tre snabba mål. Örlogsstaden reducerar till 4-5 efter en tilltrasslad situation där domaren står i vägen. När hemmalaget åter har kontakt kliver den glödhete Niclas Gustavsson fram och smäller in sitt tredje mål för dagen och efter detta orkar inte ÖIBK resa sig igen. Perioden slutar 6-1 till IBK Lund och matchen slutar 4-8.

Coach Prims tankar:
En match som jag som gammal spelare vet är jävligt svår att spela. Vi vet att vi bör vinna men på något sätt blir det alltid svårare än man tror. Örlogsstaden kommer ut hårt och har mycket mer kvaliteter än jag förväntade mig. Deras press gör inledningsvis det svårt för oss och i den trånga hall som vi spelar i. Men ju längre matchen lider desto större kontroll över matchen får vi. Vinsten är väl egentligen aldrig hotad men det krävdes mycket energi i den sista för att få med poängen hem. Stor eloge för inställningen i sista perioden.